Работа, CV-та, HR-и, съвети - 103

• 19 202
  • 540
  •   1
Отговори
# 135
  • Melmak
При нас работата много падна. Висшият мениджмънт ни гледа малко като завареното дете, защото сме малък екип, прикрепен към една дивизия, с която нямаме нищо общо.
И развитието е трудно, каквото сейлс продадат, с това разполагаме. Съответно офъринга не се продава добре в нашите региони и работата намалява. На мен ми е демотивиращо това цялото. Хем няма как да променим ситуацията, хем бъдеще голямо не виждам. Ако не бях бременна, щях да съм забегнала в друг екип.

# 136
Синиъра беше демотивиран от липсата на достатъчно интересна работа. Имаше си много работа човека, но все от същото, нищо ново и интересно. Или поне той така виждаше нещата. Като се появи възможност за нещо ново - пак не беше ок, може би беше прегорял вече.

# 137
Аз се демотивирам от липса на работа, тръгвала съм си от такова място. Но има разлика между това работата да е на "цикли" и да има върхове и падове и да е постоянно положението с липса на работа. Аз говоря за втория случай и реално за липсата на знания и опит поради затъпяване.

# 138
Днес следобед имах много странен и неприятен разговор с шефката на агенцията, в която работя от два месеца. Тази жена за мен има някакъв психичен проблем, биполярна може би, но нещата са много странни и май отиват на напускане. В понеделник ми разправяше, че ме харесва като характер и енергия, днес ми разправя, че май нямало да се разберем, изчете ми лекция за недостатъците ми и т.н. Чувствам се като в небрано лозе, скъсваме се от работа целия екип, а угодия няма. А като се има предвид, че са едни от най-големите на пазара, хората не знаят, какви роби се мъчат там. Мисля, че ми направи някакъв тип психоатака, защото и другите колеги изглеждат смачкани, а пък не напускат. Жалко, че имах друго мнение за тази фирма, скоро няма да съм там...

# 139
Разпознавам се в последните постове Grinning моята работа е еднотипна и скучна, отмятам задачи текущо, което е МНОГО, но цялото приключване и подаване, всякакви справки за ръководството и институциите, абе всичко, което иска подпис на специалист, се прави от мениджъра. Имам чувството, че съм там да свърша по-тъпата работа. Ако някой дойде с въпроси, първо никога не се обръща към мен, второ и да се обърне - обикновено не съм сигурна дали не казвам нещо напълно грешно. Същото чувство имах и на предишното място. Освен другото, наистина знания и умения закърняват.
От друга страна, върви ми нелоша заплата за липсата на отговорност и се чудя защо да се вра между шамарите точно на тази работа, която вече съм отписала като вариант за развитие, и дали няма да е по-добре за мен да си кютам, докато се оглеждам за нещо по-интересно. С тая суша в обявите обаче не знам.

# 140
Липсата на работа може да е дар и наказание. Зависи на какъв етап в живота си е човекът, какво му е на главата в този момент, от какво има нужда или не… напр. аз в момента хич нямам силите и енергията за много голяма динамика, оборотна работа на педала 100% и т.н. Гледам две малки деца на различно ниво в развитието и нуждите си и изнемогвам от всичко, ако и в работата ми беше цирк, не виждам как щях да оцелея. А съм работила на 120% капацитет преди, но е било в момент, в който съм била в “разцвета на силите” си и съм имала и силите, и желанието.

# 141
  • Somewhere far away
то много хора са в разцвета на силите си - просто не желаят да работят за мафиоти.

# 142
Ами, да не работят? Не разбирам смисъла на този пост?

# 143
  • Melmak
Да, има хора, които в различните етапи от живота си различни неща търсят. Знам, че моята работа е мечта за много хора - сигурна фирма, добра атмосфера, американска компания, редовни заплати, осигуровки като трябва, абсолютно изряден работодател, някои социални придобивки и хоум. Но аз полудявам от това, ако няма развитие и нещо да се случва. Тази година имах развитие, но виждам на къде отива всичко.

# 144
  • София
Да, демотивира ме не толкова малък обем, а точно еднообразна и неразширяваща знанията и уменията ми дейност.
Но пък по- еднообразна и спокойна работа за някои ситуации и периоди е дар. Зависи.
Първо от натюрела на човека и второ - от етапа, в който се намира.

# 145
  • Somewhere far away
Ами, да не работят? Не разбирам смисъла на този пост?
Била съм на работа на която не ти се оценява грам нищо-  седене до късно след работно време, седене без обедна почивка , работа  в извън работно време, работа  не само на едно ниво , а на хиляди нива, грубост, обиди. токсично поведение , на  сто процента- това е смисалът на този пост. И докато някой си мислят че това е ок и седят на тази работа,  затова ще има и такива работодатели които да ни лъжат че е ок.

# 146
А защо става така? Нали тенденциите са подборът да набляга на меките умения.
Всеки може да научи всичко в движение.
Хем се наемат хора, които си смятат с калкулатор и въвеждат в ексела, езиците не ги коментирам. Тези две умения пък супер лесно се верифицират. И накрая хем средата токсична на достатъчно места, хем и компетенциите с недостиг.

# 147
Кой би могъл да си мисли, че това е ок?
- Хора, на които това им е първа работа и нямат база за сравнение
- Хора, на които много им трябва работата, нямат партньор, който да ги подкрепи и се налага да стоят, докато не намерят друга работа
.....и за друг вариант не се сещам.

Може би хора, които са лабилни в даден момент, преминават през трудности или нямат самочувствие. Те са по-лесно манипулируеми и мачкани.

Но това е, не се сещам кой друг би търпял силно токсична обстановка.

# 148
  • Somewhere far away
Става така защото управителите са токсични и мутри, а не защото хората нямаме умения. буквално това, което вече писах по -рано- следете малко кой какво пише, моля за да не се налага да се пповтаряме .
Меки умения? - елате в един малък град и им говерете за меки умения - ще ви гледат като че сте паднали от марс и най- малкото което ще напправят е да ви нарекат "ненормални " и луди.

# 149
На мен описаното ми се е случвало и в публична институция в София, т.е. това явление не е ограничено до мутренските фирми из провинцията. Също така, и по-рано сме коментирали, че не е задължително да се работи за тях.

Нарциса, при теб както изглежда такава атмосфера се насажда от мениджъра, който едва ли ще се промени и превъзпита.

Общи условия

Активация на акаунт