🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 10 (21.11 - 28.11) * ФИНАЛ * 🎭

• 22 804
  • 471
  •   1
Отговори
# 420
Мен Глория ме изненада честно казано на финала.
Тя още в 2-3-4 епизод, не помня кой точно каза, че е там за парите. И накрая се съгласи/примири, не знам как да го нарека, да си  разделят парите четирима.

Глория не я бях чувала преди и ми беше адски антипатична през цялото време и продължава да е. Ева ми е сиптична попринцип, но в играта изобщо не ми хареса. Бачорски отвън ми е безразличен, в играта ми хареса и за мен той направи сезона.
Исках да видя повече от Оля и Мая.

Не съм гледала маските чудя се дали да си развалям вкуса от финала. Може би след няколко дни.

# 421
Мен Глория ме изненада честно казано на финала.
Тя още в 2-3-4 епизод, не помня кой точно каза, че е там за парите. И накрая се съгласи/примири, не знам как да го нарека, да си  разделят парите четирима.

Глория не я бях чувала преди и ми беше адски антипатична през цялото време и продължава да е. Ева ми е сиптична попринцип, но в играта изобщо не ми хареса. Бачорски отвън ми е безразличен, в играта ми хареса и за мен той направи сезона.
Исках да видя повече от Оля и Мая.

Не съм гледала маските чудя се дали да си развалям вкуса от финала. Може би след няколко дни.

Ами Глория нямаше избор - ако беше решила да продължи да стреля, можеше нея да я отстрелят накрая, защото предполагам щяха да стигнат до жребий (тя и Петкан срещу Ева и Георги) или пък другите трима да се обърнат срещу нея, че им нарушава "комфорта" и тя да не вземе нищо.

# 422
Хареса ми финала, имаше неочакван момент, но и много ми хареса, че изобщо свърши предаването.
Бачо намери начин как да се направи на голям. Не че у нас му се вързахме, но ето, останалите участници го приеха като голяма жертва, сякаш не зависеше от тях да го изгонят по-рано. Радвам се за Коджабашев и Глория, радвам се и за Ева, която макар и по-експанзива и с много грешки, поне игра и горя в играта, докато на Петканов, за когото не се радвам, играта му беше да е лепнат за Бачорски.

Искрено се надявам второто бг издание на формата да е с неизвестни.

# 423
Предатели ми е от любимите формати, но ако във втори сезон ще има пак коалиции, честни и достойни, национални герои, имиджово позициониране и битка на доброто срещу злото, по-добре да не гледаме такъв формат.

От всички най-много харесах Карамазов. Страхотно присъствие, харизма, глас. Залепна му тази роля.

Финалът беше интересен до капитулацията на Бачо, оттам нататък бозата започна да нагарча от сладост. Радвам се само за Коджабашев, игра силно и целенасочено, а най-вече без коалиция зад гърба си, спаси се от нарисувано изгонване и успя да нареди картите в своя полза. За втори път стига на финал сам, за втори път победител. Евала, Жорка!
Глория имаше своите моменти, но и тя не беше съвсем ориентирана, та дори Петканов трябваше да и разяснява правилата.
Петканов беше абсолютно незабележим във формата, но се видя, че разбира играта. Започвам да се чудя има ли причина за такъв лилав едит, при положение, че е един от победителите.
Ева и аз не разбрах как стигна до финал. С такова държание би трябвало отдавна да е отпаднала.

Огромно браво за Деси Стоянова, която изпоти доста от участниците, без да и дреме кой бил популист и кой не.

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 11:10 от Дидичка

# 424
  • София
OMG ние не се отличаваме от масата - уж, искаме неизвестни, да се захапят, да играят за парите..., пък Глория била алчна - искала пари / явно Дани Петканов наистина й разбира хумора Wink/
Относно снощния епизод ми се струва, че режисурата се е намесила - не може след Не съм предател. Аз съм предателЯТ да не се е коментирало - вързаха ни Joy

# 425
За мен основният прблем на сезона ни беше, че вкараха известни хора, които се познават. Те са си правили някакви уговорkи, отделно се познават и имат очаквания за характер и поведение да даден човек, което всъщност не е полезно в тази конкретна игра, защото те заслепява и не позволява да си пречупиш мисленето . Някои си бяха и по-близки в живота, което пък ги затруднява да играят срещу човека и т.н.

Кастът като са го наредили такъв, трябваше да ги оставят да си дробят и сърбат попарите.  Последният път когато Бачорски набираше предатели, трябваше спокойно да си вербува и да си гони, и да видим какво ще стане. Тогава наистина щеше да има световен прецедент. Ако трябваше накрая щяха да излъчат епизод или два по-малко, поради рязък спад броя на участниците и така...

И аз мисля, че Деси Стоянова не им цепи басмата.

# 426
Даниел Бачорски в "Преди обед" (интервю на Камен Лисички)
https://www.btv.bg/shows/predi-obed/videos/bachorski-naj-izkusni … na-predateli.html

Братята Даниел и Атанас Бачорски в "Преди обед" (интервю на Оля Малинова)
https://www.btv.bg/shows/predi-obed/videos/bratjata-bachorski-za … din-kam-drug.html

# 427
Бачорски не ми е фактор и въобще не му следя интервютата. Човек, който участва  във всички реалитита, вместо да си гледа бизнеса, не ми го хвали

# 428
Леле какви дитирамби във фейсбук за Бачорски, а преди това и за ВН...Лоша работа, не виждам как в България ще се появи истинско стратегическо реалити, с подобна публика...От друга страна, когато има стратегически играч, той почти винаги бива задушен от друг играч, който е "честен", "достоен" и "истински". Аман от фалшиви герои...

# 429
Леле какви дитирамби във фейсбук за Бачорски, а преди това и за ВН...Лоша работа, не виждам как в България ще се появи истинско стратегическо реалити, с подобна публика...От друга страна, когато има стратегически играч, той почти винаги бива задушен от друг играч, който е "честен", "достоен" и "истински". Аман от фалшиви герои...
Точно затова играчите трябва да се абстрахират от потенциалното мнение на публиката и да си играят играта, както смятат за добре. Имаш един шанс да участваш - защо би го пропилял в популизъм?
Мисля си, че при неизвестни участници това би било няколко идеи по-добре (уви не перфектно пак, защото и в Игри на Волята сме го виждали)

# 430
Не виждам какво популистко направи Бачорски като каза, че парите не му трябват. То е факт. Избра да ги остави те да си ги разпределят както намерят за добре. Също нещо много очаквано, предвид, че неговия кръг се разби. Остана само Дани, който очевидно преди няколко епизода беше избрал, че ще си играе с Глория до края.

Бачорски изигра играта, с каквото имаше на разположение като инструменти, за да си направи кефа. Най-важното, когато участваш в такова предаване. А особено накрая инструментите му зависиха от ходовете на останалите участници, които сами обърнаха всичко нагоре с краката.

Отделно как Бачо е популист за това или онова, а Ева не е популист? Да мерим с един аршин.

# 431
Бачорски изнесе сезона, накрая знаеше, че няма шанс да спечели и си направи много добра реклама. Естествено, че не му се вързах, но не мога да го плюя, защото той беше най- интересното нещо в играта.
Епизодът беше най- разочароващият за целия сезон. Дори да си сигурен, че всички са праведни, трябва да се стремиш да изгониш двама, за да вземеш повече пари. В тази връзка Коджабашев и Ева лесно можеха да спечелят сами играта, използвайки неуравновесената Глория да разкара Петканов и после да махнат нея. Апропо, фактът, че Ева печели формата оставя изключително лош вкус.
Хубав сезон, предаването много ми допадна и е с класи над всички останали помии по телевизиите (Игри на волята), чакам с нетърпение втори сезон. Единственото разочарование беше финалът.

# 432
Финалът беше блудкав, но и предсказуем откъм Бачорски. Финалната мисия беше рециклирано разочарование. Нямам нищо против победителите, да им е честито. Тук е мястото да споменем, че още в началото на октомври както в спойлерната тема, така и в социалните медии на формата (преди да трият) излезе информация, че Ева и Коджабашев са сред победителите. Така че форматът не успя да се опази съвсем от течове и който търси, можеше да намери нужната информация.

Като цяло сезонът не беше лош, но беше много по-различен от всички чужди версии. Определено успяхме да го побългарим. Препоръчвам на тези, които не са гледали, да пробват и да направят сравнение. Предател да играе за праведните е нон-сенс. Бачорски наистина беше подходящ образ за формата и ако не беше толкова тщеславен и ако играеше за победа, наистина щеше да бъде мерило за предател. Цялото това разделение на групички и коалицийки не е за този формат и го загрози много. Опасявам се обаче че ще го гледаме и в бъдещи сезони, без значение дали са с известни или не.
За бъдещи сезони предпочитам всичко друго, но не и риалити звезди и геймъри. Не искам да гледам копие на американските версии. Ако е с известни, ми се ще да е със сериозни имена като британските ВИП-ове (макар че ние чак такива възвишени ВИП-ове нямаме), а ако е с неизвестни - без пишман стратези, просто наистина обикновени хора от всякакви възрасти и прослойки.

Тук е мястото да благодарим на Diavolo и Soney за работата по темите - имам минал опит с подобна задача и знам колко е трудоемко. Големи благодарности и на outcast за своевременните линкове към епизодите всеки път.
От участниците в дискусиите ми се иска да отлича ztztt, Greatness, spidrer и Oliboo за най-адекватни, добре информирани и пълнокръвни мнения, с които най-често бях съгласен.

# 433
  • София
След години ще се говори: в дебютния сезон един преуспял хигиенист им разказа играта на нахалост избраните тъпи мишлета; за тях имаше сиренце и винце, за него - удоволствието да играе както иска. И ги надигра отвсякъде. Че и добута до пари нЕкви, дето им се оказа благодетел.
Ще повторя друг съфорумник: хареса ми с всичките кусури.
(Продукцията! даде добро шоу за интелигентни зрители, със слаб каст и оскъдна подготовка и от двете страни на екрана. Сезонът е удовлетворителен, този формат трябва да го има - а върху градивната критика, не от ФБ, могат и трябва да помислят. Локацията, визията и водещият - бяха най-доброто в рисковото им начинание.)
Много делулу и един лабубу: изкуплението Бононияшенк като катарзис на асасина на шоуто. Хари Хуле не се появи до края. Но терапевтът Себ Бергман ще има доста пациенти после... А Чистачът? Ами, все пак не е нито Самюел Джаксън, нито Бенджамин Прат (поне Дяволо ще ме разбере). И малко за "особеностите на българския национален лов" на зрители в реалити-телевизора:
Скрит текст:
Нихилизмът, мишкуването, популизмът, пишман Виповете - нарочени от други пишман Гурута в медиите, арогантността, андрешковщината - избиваща в модерната форма "аз на тебе, ти на мене" и създаването на "ОПГ"-та, безхаберието - опиращо в неграмотност... Всичко това (и още) няма да ни се изплъзне, понеже е национален манталитет, частица от патоген, вирус - който се усъвършенства в развитието си, посят в това време на тая територия. Някаква ТВ игра не е реалния живот, но е негово отражение в различни форми (и всичките реалити шоА, както и ТВ съдържанието изобщо го разкриват).
А популизмът е един от най-вредните елементи на днешното оцеляване (на изчезващата средна класа) в среда на нискообразована наглост (богатеещите - в техните разбирания, те успешно замениха "жизнь" с "life"). В БТТ 10-годишен ентомолог, познаващ с латинските им наименования буболечките, няма да е на полуфинал - защото за гласуващата публика/зрители пО-талант си е да танцуваш в ансамбъл; нищо против тях иначе нямам.
Това ми е обобщението - след преспиване - на Предателите. Понеже (набийте ме), след края на "мероприятие", на което съм избрал да подаря часове от живота си, искам да ми остане удоволствие, развлечение (ако такава е целта), ала и някаква равносметка, социално-зрителска удовлетвореност... Каквито получавам от книга, филм.
За следващ сезон, най-просто казано: участници, на които им пука за парите и не им пука за пишещите из ФБ. Да си знаят, че на Злодеите dupe да им е яко.

(Щях да правя и картинков обзор, но днес вече нямам желание. Имам единствено 3 нови коментара към вече използвани фотоси - от пред-финалния пикчър-сценарий от стр. 9 на темата ни. И искрено Честито! на победителите. Съвсем кратко е.)
Скрит текст:
Победителят, който не стигна до огъня, за когото другите не знаеха, че вече е изтанцувал танца си...

Човекът не е без фенове. След снощния финал, местни спелеолози прекръстиха пещера на негово име.

Представителна извадка на част от отборните играчи, които едва ли разбраха, че край огъня - някъде там, на края - не се провежда финал на волейболен турнир. (от л. на д.: ВлН, палеотренер-хуманоид; неостър на квадрат ВВ; АС, авторска колонка в пещерния сайт "Животът е игра"; най-в дясно - череп, според вида му - вероятно на най-ранния отстранен от масата)

Част от аудиторията пред телевизорите си, която изгледа и соло-продукцията на скрития "победител" в Маските. Поне зрителите нямаше защо да се снишават пред него. В кадъра са предимно потребители от СМ.

Минаха няколко дни... Преди посещение при психотерапевта, участници се питат: Абе, ние верно ли го играхме това... Така..., както го гледаме сега отвън? Абсурд!

ЧЕСТИТО на праведните победители!
И пак: благодарности, възхищение и респект към нашите си форумни неколцина - които създадоха Предателските хроники на БГмама и ги поддържаха до края. Те - уникални, вие - безценни сте!

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 15:06 от EmBrother

# 434
Хаха, благодаря, Алкорче! Hug На мен също ми беше драго всички да преживеем още един бг формат заедно. Каквото и да си говорим дори с всички несъгласия, бг-мама продължава да е мястоТО за дискутиране на телевизия в България. Даже когато стане по-нажежено и благият тон бъде нарушен, пак е с нива над други платформи.

Иначе аз няма да си кривя душата - финалът на сезона свали рязко оценката му в моите очи. Преди финала бих дала 6 по десетобалната система с леки условности, но приятни чувства и оптимизъм за бъдещето на формата, но след индийския сериал на Бачорски, който беше частично подкрепен и от продукцията, давам 4 и оставам с доза песимизъм дали той не зададе тон на предаването, който няма да може да бъде изтрит. Да сме живи и здрави, за да видим.

Общи условия

Активация на акаунт