Филми снимани в Ню Йорк, Бостън и Филаделфия

• 634
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Вземете си много топли дрехи.Много е студено.
-5 градуса е било тази сутрин, се оплака свекър ми.

Приятно изкарване. Задържително отидете в бутика на Гап на Тайм Скуеър (едно време беше Toys"R" Us. Всяка Коледа правят хубава декорация (тази година не знам как ще е). По пето авеню с Коледните украсим,витрини и Рокфелер център. Отвориха пързалката наскоро.
Коледния пазар на Браянт Парк ми е най-любим. И там по традиция има пързалка.
Вечеря в Olive garden (прилично вкусна храна без да струва по $100 на човек). Преди няколко години имаха коледни менюта.
Dallas BBQ на 42-ра с огроомни порции и най-вкусният коул слоу,който някога съм яла. Пърженият им лук е феноменален и огромни пържоли и пилешки крила в сосове. (американците имат култура да ядат пилешки крила в сос).
Фери до Статуята,но на този студ не знам как ще е като преживяване. С метрото, по линия 1(червената) на последната спирка по посока downtown.
Метрото е лесно и удобно. Само да се внимава за посоката. Свързва всички възможни точки от Ню Йорк сити агломерация. Купувате Metro Card,заредете я поне с $30 и ще си спестите разправии и време да купувате билетчета или да я зареждате всеки път.  $2.90 per ride (plus a $1 card fee), a 7-Day Unlimited at $34, and a 30-Day Unlimited at $132
Трайбека и Сохо са хубави квартали за разходка,но в сняг и студ не знам дали си заслужава.
Евентуално да отидете на представление на Broadway/ Brooklyn Ballet ако си купуте предварително билети.
в Чайнатаун има също голям коден базар,тази година е до 21-ви декември. Храна, подаръчета, джунджурийки.Чайнатаун никога не съм го харесвала - много ми е кичозен и натрупан,но за някои хора си е инстинско приключение,особено ако обичат оригинална азиатска храна.

За колко време ще ходите?

# 16
Няма да ходим сега, през април ще бъде. Около 7-8 дни имаме време Ню Йорк. Вече имаме билети за Бродуей за 2 спектакъла.
Метрото не се ли плаща вече с банкова карта, директно, както в Лондон? Така гледах на видео.

# 17
Няма да ходим сега, през април ще бъде. Около 7-8 дни имаме време Ню Йорк. Вече имаме билети за Бродуей за 2 спектакъла.
Метрото не се ли плаща вече с банкова карта, директно, както в Лондон? Така гледах на видео.
Ама това вече го преxвърлете в туристическата тема за САЩ
https://www.bg-mamma.com/?topic=1832246.msg50499835#msg50499835
Тук е уж за филмите Wink

От видяното в "Дим", xич не ме кефи Бруклин с тези мрачни сгради. А и пълно с евреи, мерси. Бронкс - ужас. В края на филма дават и едни комплекси в крайните квартали, с еднакви блокове (е, не панелни, но ... супер потискаща гледка). Манxатън по-xваща окото. За Лонг Айлънд... нямам представа. По ТЛС имаше една поредица "Медиумът от Лонг Айлънд", но не наблягат на външните снимки.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 13:03 от diziler

Общи условия

Активация на акаунт