Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 46

• 31 194
  • 799
  •   1
Отговори
# 390
На Дани много му върви в отдаването пад наем, ще успее.

# 391
Цитат
Обявих 1ст на 500Е
- къде е?
Малко скъпо ми се вижда
Има работещи брокери и по празниците

Последна редакция: нд, 21 дек 2025, 20:52 от Al Georgieva

# 392
  • София
Работещи брокери има, но пациентите за Ст. град  са по родните места - кой на прасе, кой на друго. След Ивановден ще се раздвижат нещата.

# 393
И аз си мисля, че ако дойде някой преди Ивановден, ще е проблемен.

Относно размера на наема, пазара ще покаже.

# 394
+1 нищо да не казва Дани за депозита преди изнасянето. Ако им е направил регистрация (подписвал е декларация в Дирекция "Миграция"), при изнасянето да им обясни, че имат срок от 2 седмици да се запишат на новия си адрес. След това ще отиде в дирекция "Миграция" да уведоми, че вече не са на адреса и ще си имат проблеми с визата/разрешението за престой. Ей тъй да каже, с цел дисциплиниращ ефект.
От днес за 1 ден на практика София се изпразва, точно до към 5-6-7 януари. А тогава хората постепенно почват да влизат в работен ритъм, за около седмица.
Според мен Дани може спокойно да си изкара празниците. Като минат, ще пусне отново жилището на пазара.

Скрит текст:
Аз миналата година точно преди Коледа се разделих с наемателката на тавана, с мое предизвестие. Отдъхнах си, че се е изнесла (притеснявах се дали ще си намери друго място) и си изкарах празниците спокойно. Не съм пускала помещението отново под наем, но не е заради липса на потенциални наематели. Можех само да го почистя, да фиксирам 1-2 дребни проблема, да мина 1 латекс и да го пусна. Щях да намеря наемател със сигурност. Но имам 1 ВиК проблем, който изисква майстор, а нямам възможност да се занимавам с това. Та затова стои празно. Не заради липса на наематели.

# 395
Цитат
Обявих 1ст на 500Е
- къде е?
Малко скъпо ми се вижда

Преди седмица отдадох сама едностаен в студентски град на 500 евро. И даже имаше няколко желаещи, та успях и наемател да избера. Не е толкова мъртво колкото се описва.

# 396
Цитат
Обявих 1ст на 500Е
- къде е?
Малко скъпо ми се вижда

Преди седмица отдадох сама едностаен в студентски град на 500 евро. И даже имаше няколко желаещи, та успях и наемател да избера. Не е толкова мъртво колкото се описва.
Ей такива новини харесвам. Сподели някой желеаещ, ако не ти е проблем Simple Smile

Сега на връх празниците не си правя големи илюзии. Първият работен ден е 5ти.
Все пак, поне да се уговори оглед за тогава отсега се надявам да не е толкова невероятно.
На тези беше отдаден на 950. Покачване до 975 не мисля, че е много, но осъзнавам, че е доста по-слаб сезонът. Не забелязвам спад на нивата на наемите. Просто и търсене и предлагане няма особено. Особено за 1ст в студентски.

За пореден път се потвърждава извод, до който и преди съм стигал. По възможност без чужденци и по възможност без строителни работници. "Ама защо, ама защо, амакактака" питат брокери.
Ами, така!

Последна редакция: пн, 22 дек 2025, 08:41 от dany1

# 397
За чужденците съм съгласна на 100%. Много рискови са, и много по мобилни.
Не е гаранция, че българи няма да ти сервират същото, но на чужденци не бих отдала, освен ако не е с 20% над пазарен наем. Като ще се рискува, поне залога да е висок.

# 398
Нещо много мълчите в тая тема.

Моите молдовци се изнесоха днес по обяд. Апартаментът е в отлично състояние. След като приспаднах всички сметки им удържах и 1/2 депозит и им върнах 300лв. Разделихме се по живо по здраво. Не сменях патрона, изглеждат ми читави хора. Искаха да се приберат при децата в Молдова. Сигурно напролет ще се върнат. Но им казах, ще ви взема само ако се изнасяте през септември Simple Smile

# 399
И моя наемателка се изнася в началото на януари. Много беше амбицирана, много и харесваше апартамента (въпреки някои налични проблеми), но факт - по никое време реши да го освободи. Септември месец вдигнах наема, не зная дали това е причината, но ще я попитам като се видим, за да върне ключовете.

# 400
  • София
Моите наематели мислеха да се изнасят в началото на декември.
Купили си апарт. наблизо и го стягаха. После ме помолиха да останат до началото на април - мебелите не са им готови, електричар ги забавил. Съгласих се, все пак от 2007 г. живеят там, коректни са. След Великден ще го мисля.
Да сме здрави, всичко ще се нареди.

# 401
Отдадох апартамента току що. Още с 1я оглед. Дойде едно новоприходящо момче от Украйна, бесарабски българин. Хареса му, близо е до приятелите му. За 500Е.

# 402
По Коледа стават чудеса! Дано да е добър наемател и се задържи по-дълго. Добро приключване на годината!

# 403
Наистина стават чудеса. Да е на късмет наемателя, и все така късметлия Дани.

# 404
На Дани много му върви в отдаването пад наем, ще успее.
Познах, а!   Simple Smile
Честито, dany1!

Общи условия

Активация на акаунт