🌹 Ергенът: Любов в рая 🌹Тема #12

• 98 768
  • 2 263
  •   1
Отговори
# 1 605
И аз не разбирам какви са тия нравоучения и нашокване на канчета от страна на продукцията. За какви се вземат по дяволите и сякаш се намират в детска градина или психиатрия и строго, нравоучително и напоително им обясняват как не се прави еди какво си.
Ама това са зрели хора, а не някакви ментално недоразвити индивиди (макар понякога да има известни подозрения Hug), на които трябва да им бъде показвано кое е добро и кое зло. Много е унизително и не знам защо бива търпяно. Всеки взема своите решения и прави своите избори, ако с нещо нарушават закон или правило, не продукцията е тази, която да ги съди и вкарва в пътя. Тя само може да сезира съответните институции, но дотам. Няма право да ги унижава и принизява като ги пляска през ръцете, дърпа им ушите и ги поучава. Така поведението на хората от продукцията става също толкова неприемливо, колкото поведението на участниците едни към друг.

# 1 606
От някаква "кумова срама", защото насъскват участниците и после излъчват само простотии. Да излязат чисти и спазващи добрия тон и морал. Нещо такова.

# 1 607
Ми той и Красимир не вземаше отношение, като бяха погнали любимата му Анна, ма тогава Тушев не взе отношение и да ги привика на столчето.
И като казах Красимир - много адекватно включване от страна на Филипа /и Йовица/, относно двойния стандарт за едно и също колебание между две жени или двама мъже на Красимир и Наталито. Красимир го приветстваха, Натали я оплюха.

# 1 608
Кристина и Виктор са започнали още от вътре, 100%.

Интересно Петър как ще реагира на това

# 1 609
Добре че го гледах на запис, че да мога да превъртам мрънкането на Наталка. Голяма досада са ми, тъпоъгълника с Красун беше по-забавен. Продукцията първо създаде интригата с Житко, най-малкото му даде картичка да покани Наталка на среща, а сега ще им набиват канчетата на Орлин и Житко, защо не са ок да си делят Натка. Страшна простотия, седнали тримката като ученици и Тушев им се кара. Аз предполагам че Тушев ще им даде имунитет, не би изпуснал още мрънкане от тримцата. Така Натка няма да се наложи да избира и ще останат тримата в "Рая".
Честно казано предпочитам истеричния Виктор да подскача отколкото тези измислени триъгълници.

# 1 610
Аз не можах да разбера какво иска Виктор. Хем иска да е на тезгяха и да върти 34758 бизнеса, да тропа по масата и само той да има его, хем се дразни на Дениз, че не иска да делят 50 на 50, т.е очаква мъжа да я издържа. Последно, кое от двете иска Виктор  - да е глава на семейството или не?

# 1 611
Да се изходя и аз по темата Орлин-Натали. Само заради разговорът в спалнята си струваше да гледам тъпотиите дотук. Защо ли? Защото видях на живо един истински терапевтичен сеанс. Разберете, че във всеки човек, носещ травма каквато Натали носи живеят двама - едно уплашено дете, затръшнало кепенците пред истинските чувства, невярващо в любовта защото то е видяло насилието...и един хитър манипулатор роден за да "пази" детето да не бъде наранено. Това, което направи Орлин , и което би направил един психотерапевт е че притисна манипулатора до стената за да се покаже детето. Истинското. И то се показа. И каза нещо ИСТИНСКО. Че се страхува да се довери на мъж. Това беше уникално. Не коментирам Орлин дали осъзнато го е направил. Едва ли. НО го направи. И това е изключително ценно! Защото в 99,9 % от времето манипулаторът в човека не допуска детето да се покаже и изяви. И човекът е объркан защото НЕ   разпознава тези две същности, той не може да ги разграничи като отделни и тя го каза "търся границите си".Хора, това беше уникален момент, който за мен изкупва цялата помия в предаването.

# 1 612
Само шест ли рози имаше? Ще е супер, ако дадат на Нати да решава кои жени ще дават роза.
И аз веднага си помислих това.Ако си тръгват три дами, то за мен това със сигурност е Виктория, новото момиче (тази певицата, не я помня) и третата за мен ще  е Блага.
Натали от страх няма да посегне към старите, както се вика-Дениз Криси Габи Киара и Филипа.
Според мен финала ще е са тези момичета със партньорите им, макар да имам съмнение, че наистина Дениз и Виктор ще си тръгнат.
Нито една двойка обаче не остава заедно според мен.
Чакам с нетърпение подкаста с Дениз!

# 1 613
Ако не друго, темата роди истински шедьоври :
-Тихомир "Житото", "Житко"
-Виктор "Патриарха"
-Джука върху брада
-Бизнес със задник на тезгяха
-"Пране", "изпраха" в съответния смисъл...

А тези дни на работа имахме сериозен проблем за обсъждане, стигна се до напрежение и дори до леки конфликти, неприятни емоции. И като исках да споделя в семейството какво се е случило на работа, се усетих, че ми беше на върха на езика да кажа"И той не успя да се ЗАЯВИ" Joy, Joy Joy

# 1 614
ЪГХ, този епизод така ме ядоса.

Тези на масата повечето дори не ми се коментират. Но Орлин... Това е такъв гаслайтър, че просто както ми беше един от най-приятните външно, сега само като си представя физиономията му и се дразня. След целия малоумен цирк на масата, където разни нещастни жени (и мъже) си наизливаха стаените емоции върху Натали, а Орлин се радваше на доволна доза съчувствие, че бил наранен, заблуден и бил ревал... В стаята вече той съвсем се разкри, окрилен от цялата ситуация. Аз не чух той каза ли й "прости ми"? Каза ли й обратно "влюбен съм в теб", след като я изнуди да му го каже тя (за да си погали егото, че момичето, което почти всички мъже харесват, му е разкрило първо чувствата си)? Нищо такова не й каза май, просто се наслаждаваше на постигнатото.

Как пък винаги така става след обществения натиск в такива предавания... А за съжаление и не само в предавания, което е по-лошото. Жената е обявена за мръсница, мъжът за нейна жертва. И тя е подтикната да се върне при него и да се разкая за прегрешенията си, че е посмяла да се усъмни в прекрасния му характер, философия за живота и тн и тн. Честно казано, не знам как му се връзват на Орлин негови каки в живота. Някои неща са толкова очевидни, че направо е гротескно, като се гледа отстрани. Но дано го взима някоя кака, че да няма шанс да ходи да манипулира много по-млади от него момичета да му играят по свирката и да му вдигат самочувствието, което явно сам не успява да поддържа достатъчно добро.

И въобще според мен затова са толкова непрепоръчителни такива връзки между хора с голяма разлика във възрастта. Особено, когато по-младият е в тинейджърските си или ранни 20 години. Защото все си мисля, че има доста голяма разлика между отношения между хора на 22 и 29 и отношения между хора на 35 и 42 примерно.

Даже не става въпрос и за половете им. Защото ето примерно Виктория (32) е пък жена, но също се опитваше нееднократно да манипулира Тихомир (26) и да му вменява било то чувство за вина, било то да се опитва да му играе по егото, че ако показва, че харесва Натали в тази ситуация, хората ще му се подиграват и тн. Изключително очевидни и неприятни опити за манипулация. Там обаче поне, за щастие той не я харесва и тя просто няма такава власт над него, както Орлин над Натали. Отделно, че и публичния линч вътре в предаванията изключително рядко бива насочен към мъже. Съответно и Тихомир не беше на прицел така както Натали. Не че който и от двамата имаше защо да е на прицел изобщо...

А този Краси, леле, този човек как не го е срам Трябваше да си зададе всичките си въпроси към Натали на себе си миналата и по-миналата и по-по-миналата седмица. Мъж на 37 ли колко беше... Че той абсолютно може да й е баща. Това, че и той преследва много по-млади от него жени, не променя този факт!

# 1 615
Да се изходя и аз по темата Орлин-Натали. Само заради разговорът в спалнята си струваше да гледам тъпотиите дотук. Защо ли? Защото видях на живо един истински терапевтичен сеанс. Разберете, че във всеки човек, носещ травма каквато Натали носи живеят двама - едно уплашено дете, затръшнало кепенците пред истинските чувства, невярващо в любовта защото то е видяло насилието...и един хитър манипулатор роден за да "пази" детето да не бъде наранено. Това, което направи Орлин , и което би направил един психотерапевт е че притисна манипулатора до стената за да се покаже детето. Истинското. И то се показа. И каза нещо ИСТИНСКО. Че се страхува да се довери на мъж. Това беше уникално. Не коментирам Орлин дали осъзнато го е направил. Едва ли. НО го направи. И това е изключително ценно! Защото в 99,9 % от времето манипулаторът в човека не допуска детето да се покаже и изяви. И човекът е объркан защото НЕ   разпознава тези две същности, той не може да ги разграничи като отделни и тя го каза "търся границите си".Хора, това беше уникален момент, който за мен изкупва цялата помия в предаването.

И аз си мисля, че когато пред нея застана мъж, който подходи властно, от нея се показа детето, свидетел на сцените на власт и подчинение от миналото ѝ. Но не съм сигурна дали детето каза истината или се включи механизъм за защита и омилостивяване. Не ми хареса тази неравнопоставеност между двамата.  Ако той беше казал "аз избирам теб от началото и до днес, кажи кого всъщност искаш ти", щях да го разбера. Но той не ѝ го каза в нито един момент (може би смята, че се подразбира, не знам). Вместо това я третираше като провинено момиченце, което първо смъмри, а после успокои и похвали за послушанието. Някаква болна динамика се разигра, не като в двойка, а като между родител и дете.

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 10:53 от Lemon Verbena

# 1 616
Един reels  от снощи  в ИГ на Капитонова,Дениз и др.приятелки,насочен срещу Виктор /Кристина:

# 1 617
Щом не искаш 50 на 50, значи ние не сме равни?? Тя не е "покорна"?

# 1 618
Аз не можах да разбера какво иска Виктор. Хем иска да е на тезгяха и да върти 34758 бизнеса, да тропа по масата и само той да има его, хем се дразни на Дениз, че не иска да делят 50 на 50, т.е очаква мъжа да я издържа. Последно, кое от двете иска Виктор  - да е глава на семейството или не?

Е, той си каза - иска ПОКОРНА жена.
Дори само изборът на тази дума в този контекст е сериозна симптоматика. Laughing

# 1 619
Един reels  от снощи  в ИГ на Капитонова,Дениз и др.приятелки,насочен срещу Виктор /Кристина:

Тя Виктория не ходеше ли с един чичо, какво се прави на много независима?

Общи условия

Активация на акаунт