🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz 🌊Teмa 2

• 39 241
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
  • Кърджали
Аз не очаквам раздялата с Шериф да се случи лесно, но Адил разбере ли истината, вече няма кой да пита Шериф за мнението му. Ще си я прибере в дома, който навремето построил за нея.

# 46
  • Пловдив
Доста време ще мине преди да се съберат, но дано този път общия им път е послан с доверие, комуникация и гледане в една посока, като млади и двамата са били луди глави, наранени ,огорчени, дано сега вече в зряла възраст успеят да излекуват раните си и да създадат семейството ,което заслужават. Есме майка на Фуртуна не е успяла да стане , сега има възможност да стане както на родното си дете, така и на Кочари.

# 47
О, изобщо няма да е лесен развода с Шериф. Може даже да я манипулира с детето на Илве. Това- на първо време. После- други гадости.То е ясно, че ще е мъка този развод, но важното е, че Адил знае, че Есме иска да се разведе. И не само иска, ами и напусна Фуртуна. Не само ги напусна, ами отиде в конака на  Кочари. Grinning
Може и да я принудят да се върне- с манипулации и заплахи. Но вече очевидно е различна Есме и рано или късно ще се разведе.
Като казах манипулации- може би не са ни разкрили всичко от сключването на брака на Есме с Шериф. Защото когато той и каза, че ще я вземе за жена в дома на майка и, тя категорично отказа. Между тази случка и момента, в който Есме в затвора заяви на Адил, че ще се жени за Шериф нещо е станало. Вероятно- пак манипулации или заплахи. Всяка серия има сцени от миналото, надявам се да разкрият и това.
Момичета, някой наясно ли е дали в Турция при сключен религиозен брак може без да се разваля той да се сключи граждански? Питам се дали са развалили религиозния брак Есме и Адил или са още женени пред Бога.

Ама какъв сватовник си имат в лицето на собствената си дъщеря. Heart Eyes

# 48
# 49
  • Кърджали
Онче, в Турция като /все още/ светска държава, без сключен граждански брак, религиозният няма никаква стойност. Та нищо не пречи да са я омъжили и без да е развален религиозният ѝ с Адил. Дори може би никой да не знае за него, те не го бяха казали на семействата си.

Имам да довъра още малко от една сцена и ще кача три-четири, поне според мен, по-ключови сцени.

# 50
Благодаря, Алекс, Кате.🤗
Да, все още светска... Но това е друга дълга и сериозна тема.
Стана ми интересно дали този таен брак няма да изплува на по-късен етап. Да, скриха от всички за него и още крият. Но не можеше да имат дете без поне религиозна венчавка, не и на този канал.😊

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 00:08 от oncee

# 51
  • Кърджали
Така, няколко откъса от 7 епизод
1. Оруч води "майката" на Елени.
https://videa.hu/videok/film-animacio/01-7-4T16dVoslA7m2Ne8
2. Никой не вярва на Хиджран
https://videa.hu/videok/film-animacio/02.-7-jtiqkTLrRGP2fk1u
3."Ако ти си моя дъщеря, то аз няма да бъда само баща."
https://videa.hu/videok/film-animacio/03.-7-YuNzgFIuQ0P4y5rK
4. "Ако Елени е наша дъщеря, то Аллах да се смили над вас, защото аз милост няма да имам."
https://videa.hu/videok/film-animacio/04.-7-R1nVEThcSa0GegVQ

# 52
Здравейте!
Почти съм сигурна, че Адил разказа на Елени за религиозния брак. Когато тя толкова настоятелно го питаше за запознанството им с Есме.
Да било е в края на 3-ти епизод

Явно този религиозен брак не е бил разтрогван, когато тя се е омъжила с граждански за Шериф.
На мен тези бракове ми звучат малко като да си легне "законно" момчето с момичето, но това е друг въпрос.

# 53
Алекс, много благодаря за откъсите!🌷
Цвети, да, на Елени каза.
Може би е така- този брак да служи само на разказа за детето. Все пак се е родило детето поне след религиозен брак. Нали  сме на ТРТ.😊
И аз не знам защо се сетих за тази щриха от историята на Адил и Есме, но може наистина духовно още да са женени. И към края на сезона вече да видим истинската им сватба и граждански брак.

# 54
Ами те са си силно религиозни и бракът с имама има морално значение за тях. Освен това, имаха намерение да бягат в големия град, там със сигурност щяха да сключат и граждански брак. Simple Smile

# 55
  • Кърджали
Аз нямам и съмнение че Адил е щял да се ожени за Есмер и според закона. И ще го направим макар и с 20 години закъснение.

# 56
Добро утро!
Интересна тема сте подхванали.
Според мен религиозният брак тежи на съвестта, а гражданския е " обективната" тежест.
Затова много герои в такива истории са разделени вътрешно.
„По закон не съм ти съпруга. Но пред Бог съм“
Кое тежи повече? Зависи от човека.
За човек като Адил, религиозният брак тежи повече, защото е свързан с чест, слово, Божията воля.
В сърцето си той поставя истината и обичта над формата.
За жена като Есме гражданския брак с Шериф е оковата.
Тежестта е в обещанието, не в закона.
В контекста на сериала религиозният брак = чест, репутация, контрол на рода, а гражданският брак = закон.
С други думи, не държавният подпис държи човека, а погледът на рода, общността и Бог.
Ето защо Есме и Адил, дори да са свободни юридически, са оплетени в невидими „възли“.
А Шериф може да държи една жена при себе със законен брак, макар сърцето и да не му принадлежи.

# 57
О, момичета утре ще има интервю с нашите Елени и Оруч.
Съмнявам се, че ще ни издадат нещо от предстоящите епизоди, но пък съм любопитна какво са ги питали зрителите.

И впечатлени от фрага, фенове са спретнали фотомонтажи на Исо и Фадиме
Това е един от тях.

# 58
Снимки зад кадър.
Единият гушнал щерката, другият- сестрата. Hug

Не знам кои са двамата господа с актьорите.

Тази снимка, също зад кадър, предизвиква интереса на феновете. Младите Есме и Адил дали ще имат флашбек романтична сцена в планината, някаква палатка показваха също.  А  може просто актьрите да са били на разходка. Blush

Ава с композитора Юксел Балтаджи

# 59
Онче, крайният вляво на нас господин в общата снимка е продуцентът на сериала Онур Гювенатам.

Общи условия

Активация на акаунт