🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz 🌊Teмa 2

• 39 264
  • 737
  •   2
Отговори
# 75
Един ден от снимачната площадка
Чакър се изявява като репортер.

# 76
  • Кърджали
Ето превод на въпросите и отговорите на Бурак и Ава. Някъде не съм го давала 1към 1, а със съкращения, ама не съм излизала извън техните думи

Малко е дълго, предупреждавам, все пак репортажа е 15- 20 минути.

Въпрос: Как ще опишете Вашият герой с три думи?
Бурак: Вярващ, инатлив, добро момче.
 (Бурак, за един и същ герой ли говорим?)
Ава: Миролюбива, добронамерена, обичлива.
Въпрос: Най-често използвани емоджита в ежедневието:
Бурак: 😍 🫡 и молещи се ръце (не намерих емоджито)
Ава: Свързани с природа 🍁🌳🌞
Въпрос: Ако искахте да добавите Ваша черта от характера Ви в героя, каква щеше да е?
Бурак: Ако вземем предвид, аз съм много смело отношение на това да казвам истината. Дори и да знам, че ще ми се случи нещо от това. Затова бих казал смелост. Оруч напоследък е малко объркан, трябва му смелост.
Ава: Нали е много милостива. Понякога даже е прекалено милостива. Като види, че се възползват от милостивостта й, трябва „да оскубеш дървото, на този, който чупи клоните ти", ама вече върви натам малко по малко.
Въпрос: Да живееш сред природата или в метрополис?
Бурак: Искам живот близо до природата. Това е моята мечта.
Ава: Природата
Въпрос: Чай или кафе?
Бурак: Чай.
Ава: Чай.
Въпрос: Почивка зимата в планината или лятото на море?
Бурак: На морето. Въпреки, че повече обичам зимата, лятото край морето е по-хубава почивка.
Ава: На морето.
Въпрос: Ако по нещо можехте да приличате на героя си, по какво щеше да е?
Бурак: Мразя да отговарям на такива въпроси. Но по нищо не искам да приличам на него. Нищо не искам да взимам от него.
Ава: Ние с Елени много си приличаме. Това, че не дели хората това съм аз.
Бурак: То и няма нужда да взимаме нищо от тях. По добрите ни черти си приличаме, от лошите няма нужда.
Въпрос: Ако можеше да участвате в някой култов филм, кой ще е? Бурак: Аз много съм отговарял на този въпрос, затова давай ти.
Ава: Това е много труден въпрос. Форест гъмп, Интерстелар,Леон де Матилда и още други.
Бурак: Аз имам само един такъв филм. „Хвани ме, ако можеш"
Въпрос: Има ли песен, която напоследък слушате най-често или филм, сериал, които гледате многократно?
Бурак: Туана Йълмаз Думите ми, а като филм „Вълкът от Уолтстрийт"
/Туана е гаджето на Бурак/
Ава: Много обичам Адел, Селин Дион, Уитни Хюстън. От турските - Нешет Ертач, Кърач, За филм „Петата вълна"
Въпрос: Имате ли мото, изречение, което Ви описва?
Бурак: Много са. „Не разчитай на красотата си, една пъпка й стига, не разчитай на имущество една иска му стига". Според мен така трябва да живеете живота си.
Ава: Не разбрах.
Бурак: Изречението ли не разбра? Не разчитай на красотата си и не се вземай за нещо, дори една пъпка може да я развали. Не разчитай на имуществото си, защото една иска стига, за да го унищожи.
Ава: Като малка бях поискала от баща ми военно колие, Много исках да стана войник. Той ми беше направил едно и на него имаше две А и четири О. Значението било /на български не се получава съвсем, ама.../: „Справедлива, морална, каквото искаше тя, това стана, каквото иска тя, това ще става."
Бурак: За това последното, няма и грам съмнение.
Въпрос: Най-често използвана платформа?
Ютуб и за двамата.
Въпрос: Приличате ли си по нещо на героите си и по какво?
Бурак: Героите, които съм играл досега винаги са били много далечни от мен, Оруч като че ли е най-близък. Разбира се не съм преживявал това, което той преживява, не ми се е налагало да правя такива избори, не съм имал такъв живот, но в много отношения мога да кажа, че прилича на мен вярата, начина по който гледа на живота, вярата му в честността и справедливостта.
 Ава: Аз приличам на Елени, по милосърдието, доверието и семейството. Нали много държи на семейството.
Бурак: Да, човек, дошъл да търси майка си, корените си.
Въпрос: Любимата ви ОрЕл /Оруч – Елени/ сцена?
Бурак: Всички са хубави, но може би тази, защото беше сред първите и все още се запознавахме с героите, беше много топла и много се хареса. Сцената със „Айнщайн, гледай си работата“ /когато Оруч разбира че Елени е завършила рано рано медицина и има IQ 175/
Ава: Онази сцена, в която ревнуваш от Микаил. Мимиките ти бяха много добри.
🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞

Днес трябва да пуснат озета и снимките. И него ще го преведа.

# 77
И аз започнах да го превеждам, но стигнах до средата, защото имах малко друга  работа.
Виждам, че Алекс вече го е превела.

# 78
  • Кърджали
Аз днес нямам много работа на работата и реших уж само няколко въпроса да преведат пък то ..
Добре че нямам програма за правене на субтитри на служебния лаптоп 🤪😂🤪

# 79
По принцип не се натискам да превеждам, но понеже беше писала,че нямаш време, реших да те отменя. Hands V

# 80
  • Кърджали
Епизод 8, озет:
Когато научава, че Есме и Адил са имали бебе, Елени изпитва дълбоко съжаление, че Есме е трябвало да понесе цялата тази тежест сама, и я притиска да я сподели с Адил. Но Есме отказва. Адил, въпреки че сърцето му е разбито, уважава решението на Елени да си тръгне, но моли за време, за да се изправи пред Фуртуна и да ги попита какво са му причинили. Елени му дава само един ден; тя ще си тръгне на следващия ден. Адил предприема действия.

Когато научава, че бащата на Есме е паднал от скала, докато се е опитвал да изхвърли Есме, той търси разплата и за  Есме. Отвежда Хиджран до ръба на скалата и прави така, че Ширин Фуртуна ще чуе,  че Шериф е опитал да убие Елени. Като кръвна отплата той изисква три високи цени от Ширин: земята на чаената фабрика, имението Фуртуна и присъствието на цялото семейство Фуртуна на сватбата на Кочари, където Чакир и Акча ще се оженят...

Есме шокира всички, като обявява, че ще се разведе с Шериф и напуска имението Фуртуна. Адил е силно разтърсен от това неочаквано решение за развод.

Шериф дава на Есме два дни да се върне, като я предупреждава, че ако не го направи, ще се пролее кръв. Есме е решена да не се поддаде на заплахите на Шериф, но това решение ще доведе до началото на голяма битка. Междувременно Ширин Фуртуна предлага брак между двете семейства, за да сложи край на тази битка, и иска ръката на Фадиме.

Оруч определя дата за сватбата си със Севджан, а Севджан кани Елени на сватбата им. Елени, която понесе голям удар в любовта, посвещава цялата си енергия на любовта на Есме и Адил. Тя прави всичко възможно, за да ги сближи. От измисляне на планове да ги остави насаме в ресторанти до довеждането на Есме в имението Кочари, за да се научи да танцува хорон.
И малко снимки

# 81
Още снимки от предстоящия епизод

Чие ли убийство замисля сега Шериф.
Есме никак лесно няма да се отърве от него.

# 82
  • Кърджали
То скоро Адил ще му секне мисленето. Само да разбере какви го е вършил...
Иначе нямам никаква надежда че Есме ще се отърве лесно от Шериф (дори може да бъде принудена да се върне). Но много скоро ще има и подкрепата на Адил в тази битка. И на Елени

# 83
Ами Оруч, той явно затъва все по-дълбоко. Оковите на брака и Севджан идват към него с все по-бързо темпо. Дори той самия бърза към тях.

Цитат
Въпрос: Как ще опишете Вашият герой с три думи?
Бурак: Вярващ, инатлив, добро момче.

Наистина един и същи герой ли гледаме?
Вярващ? А се закле в Бог, че Хиджран е майката на Елени.
Инатлив? По-скоро глупав, ревнив и прави възможно най-големите глупости особено с личния си живот.
Добро момче? Вече се съмнявам. Не уважи болката на Елени и Есме. Добро момче може да е за майка си, защото я прикри и нея, и чичо си, че и Хиджран. За мен не е добро момче, дори не се разкая за деянието си.

# 84
  • Кърджали
Ще се разкае, ще се разкае. Инатливо е момчето, ама ще стане човек от него. Ще си научи урока, или тати по-нататък ще му чупи главата много пъти (то и винаги ще е малко).

# 85
И аз съм на същото мнение, Цвети Blush
Никъде и никога добро не е било разкъсването на връзки между хората, а пък връзката майка - дете е свещена. Голям хаос създава с поведението си, а това е мъчение и зло. Глупав, ревнив и страхлив е за мен.
Алекс, разкаянието като изкупване на грехове е лична драма, но той ще продължава да наранява - ред е на  Севджан.

# 86
  • Кърджали
Севджан не я жаля. Единственото което ще я нарани е че ще се сбогува с мечтата си да застане начело на Фуртуна (те щото точно нея чакат).

# 87
Аааа и аз не съм примряла от любов към нея, но това, че не я харесваме, не прави Оруч добро момче.

# 88
Бракът на Оруч и Севджан е с някаква изгода и за двете страни, там може би има някаква симпатия, но любов никаква. Точно както и брака на Есме и Шериф.
Дори само при мисълта, че от Оруч идва инициативата за годежа после и брака и винаги е я заради ревност, я заради думи казани  му от Елени и на него не са му харесали. В случая той използва Севджан, а хич не му приляга това на доброто момче.
Севджан и тя не е за ожалване, по-скоро е жалка в опитите си да придобие власт, пари и положение.
И все пак тя сама си слага въжето на шията(както и Оруч), да се омъжиш за човек, за който знаеш, че е влюбен в друга заради определени облаги... е ми ще си заслужи цялото страдание произтичащо от това.
От сестрите на Есме най ми харесва Емине. Останах с усещането, че самата тя също искаше да излезе, че Елени е дъщерята на Есме.

# 89
Много точно и честно описание според мен даде Бурак за Оруч.
Той наистина е вярващ, инат и добър, но тъкмо липсата на смелост за истината в момента преобразява тези качества в тяхната тъмна страна.
Вървящ е, защото все още се опитва да върви напред.
Оруч не е застинал в злото като Шериф.
Той не е интригант по убеждение.
Фактът, че страда, че се колебае, че се мъчи, означава, че съвестта му е жива.
Истински лошият човек не се измъчва от лъжата, все пак.
Оруч може да е инат,но  не е уверен.
Той упорства в мълчанието си, не защото вярва в него, а защото се бои от последствията на истината.
Иначе е добър по намерение, защото не иска да нарани Елени, не иска да предаде семейството, не иска да бъде като Шериф.
А и да си добър не означава героичен. Wink
Първоначално и аз бях ядосана на Оруч, но като се замислих, той не излъга от злоба. Излъга от паника.
Клетвата в Господ не го прави лош, прави го трагичен.Той не се закле с хладно сърце.Той се закле, защото беше притиснат, по- скопо беше разкъсан и не виждаше друг изход.
Иначе казано Оруч не е лъжец по природа. Той е добър човек, който още не е станал смел. Нали затова Бурак иска да му добави смелост. Grinning
А такива хора са едни от най-лесните за манипулиране, именно защото са добри, съвестни и не искат да нараняват никого. Но не защото са наивни, а защото поемат твърде много вина върху себе си.

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 16:26 от NeZ_9

Общи условия

Активация на акаунт