Всякакви въпроси за пералнята - тема 22

• 10 246
  • 309
  •   2
Отговори
# 300
Петя, благодаря за съдействието.
Сутринта метнахме второто Аег, защото само то беше налично.
Доста тежко животно е, което мисля, че е добре, двама човека зор видяхме.
Благодаря ти още веднъж.

Поздрави,

# 301
Петя, благодаря за съдействието.
Сутринта метнахме второто Аег, защото само то беше налично.
Доста тежко животно е, което мисля, че е добре, двама човека зор видяхме.
Благодаря ти още веднъж.

Поздрави,
Честита. След като я темперираш, свържеш маркучите и я включиш в контакта, трябва да налееш около 2 литра вода през чекмеджето, за "мек" старт на помпата. Ако забравиш-не е фатално. Маркучът за студената вода трябва да се монтира към уреда под ъгъл около 45 градуса спраямо вертикалата.

# 302
  • София
Благодаря на всички, които се включиха по моя проблем. По ръководството се водих и пробвах да променя градусите, но на нито една програма не мога да избера повече от 60 градуса.

# 303
  • оттам, откъдето започва България
Няма как на всички програми да можеш да избереш 60 градуса (ако наистина това е пералнята, която споделих по-напред).
Програма Памук, Синтетика и Хигиена достигат до 60 градуса, но само програма памук има 95.
Щом е посочено, че ги има, значи може да се изберат.
Току-що ходих до моята АЕG, за да проверя за тези 95 градуса. Спокойно ги избирам на памук.
Моля, пробвай отново.

# 304
Благодаря на всички, които се включиха по моя проблем. По ръководството се водих и пробвах да променя градусите, но на нито една програма не мога да избера повече от 60 градуса.
Би ли снимала дисплея на пералнята да го покажеш или пък да дадеш линк към точния модел.
Нещо не правиш както трябва...
1. Стартираш уреда от бутона за включване
2..Нагласяш програматора на програма Памук (не Еко-памук, тя има само 40 и 60!)
3. Натискаш бутона за температура, докато се появи тази, която искаш
4. Натискаш другия бутон за стартиране на програмата.

# 305
"Мара подробната" от темата за Сушилни идва тук.Blush

Прегледах обстойно тази и предишната тема и се спрях на тази пералня:
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/washers-dryers/washing- … chines/WGG244Z2BY

От предишните ми коментари относно прането на петна от кръв , този модел ме впечатли с функция за третиране на 4 вида петна.
 Основните програми не са много, бих искала има и за якета, но и до сега съм ги прала на "спорт" ,та не е болка за умиране.
В сайта на Бош има доста отзиви , че функцията AntiStain е ефективна, но ще ми е полезно да чуя и от вас , ако имате наблюдения.
Надявам се да не е някакъв маркетингов трик и просто пералнята да върти 10мин повече, а наистина да има разлика в работата на пералнята в зависимост от избраното замърсяване( олио, трева, червено вино, кръв).

Всеки коментар относно модела ще ми е полезен.
Благодаря.

# 306
"Мара подробната" от темата за Сушилни идва тук.Blush

Прегледах обстойно тази и предишната тема и се спрях на тази пералня:
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/washers-dryers/washing- … chines/WGG244Z2BY

От предишните ми коментари относно прането на петна от кръв , този модел ме впечатли с функция за третиране на 4 вида петна.
 Основните програми не са много, бих искала има и за якета, но и до сега съм ги прала на "спорт" ,та не е болка за умиране.
В сайта на Бош има доста отзиви , че функцията AntiStain е ефективна, но ще ми е полезно да чуя и от вас , ако имате наблюдения.
Надявам се да не е някакъв маркетингов трик и просто пералнята да върти 10мин повече, а наистина да има разлика в работата на пералнята в зависимост от избраното замърсяване( олио, трева, червено вино, кръв).

Всеки коментар относно модела ще ми е полезен.
Благодаря.
Аз имам Бош модел WGG244Z3BY от м. септември м.г. Относно функцията за петна, мога да кажа, че като време вино, трева и мазни петна увеличават времето за пране с около 10 мин., а петна от кръв увеличават програмата с много и различно, но прибл 60-90 мин. На програмата за час, ако съм задала, при кръв добавя още 1,45 ч., ако съм пуснала програма памук, която е с прод 3,15 ч., времето става 4,30 часа. При активирана настройка за петно не може да се използва функцията за съкращаване на времето. Дори да си я активирала, натиснеш ли петно, автоматично се дезактивира и си пере пълен цикъл време.
Относно това, колко е ефективна, не мога да гарантирам, че на това се дължи, но аз най-често активирам мазни петна и съм доволна (пръскам с обезмаслител медикс петното и мятам в пералнята). Изпира и мазно, и лютеници, кетчуп, трева и т.н. Още в началото като я купих споделих мнение, че точно това ме е изненадало приятно, защото предходната не всеки път изпираше, а тази изпра неизпрано остатъчно петно.
Петна за кръв не съм активирала до сега, че ще ми се изчака чакането за прането, особено, ако пера на памук (което е и най-честия случай). Миналата седмица обаче пуснах дреха с петна от засъхнала кръв, не съм активирала функция antistain, прах на програма памук, темп 40 гр и петната са изпрани без никакво третиране преди това.

# 307
call3, хиляди благодарности . Heart
Много ми беше полезен поста Ви .
Имаше коментари,че пералните Бош удължават много  времето на пране. Така ли е?
Колко горе - долу е продължителността на  mix  и памук? (За ежедневно пране ,без функция "петна")

# 308
  • София
petiaivanov , много, много благодаря!!! Успях по стъпките, които си ми дала. Наистина не бях пробвала Baumwolle, някакси съм я пропуснала. Има си 95 градуса на тази програма, пак благодаряяяяя!!!

# 309
call3, хиляди благодарности . Heart
Много ми беше полезен поста Ви .
Имаше коментари,че пералните Бош удължават много  времето на пране. Така ли е?
Колко горе - долу е продължителността на  mix  и памук? (За ежедневно пране ,без функция "петна")
Не съм имала случай да ми се удължи програмата. Колкото изписва като наглася програма и функции, толкова време пере. Микса без добавени "екстри" е един час, а памука е 3,29 ч., ако пера на пълен капацитет и 1,30 мин, ако пера до 5 кг. и активирам съкращаване на времето.

Общи условия

Активация на акаунт