Синдром на раздразненото дебело черво тема 4

• 2 643
  • 62
  •   1
Отговори
# 60
  • Някъде по Дунава
Здравейте. Кръвните изследванията от първа страница достатъчни ли са да дадат първоначална информация дали човекът е със СРЧР. Предстои изследване с каша. Става въпрос за дете на 13г, което от 10 дни е с разстройство и болки в корема. Според личната и детския гастро (той е много възрастен) става въпрос за вирус. Но тези симптоми мен ме водят към проблеми с червата. Още повече, че от няколко месеца това се повтаря.
Лошото е че в Плевен при университет и толкова болници няма кой адекватно да го прегледа.

# 61
С риск да бъда нападната - за 10-дневно разстройство не бързате ли с кашата за дете?
Какво пробвахте до сега?
Препоръчвам един пробиотик, който при мен бе като манна небесна - тук Мими го бе споменала Pro10Biota. По 1 на ден.
Детето какво е вземало от "леките неща" - иберогас, шуслерови соли, Окубака, черен въглен, хуминова киселина?
Каква диета пази и нарушавате ли я? Тайно или явно.
Хеликобактер изследван ли е?
Микробиом пускан ли е?
Пълни изследвания за гъби, бактерии, клостридиум, парацити?
Калпротектина колко е?
Зонулин и хистамин?
Тестове за непоносимости и алергии?

# 62
  • Някъде по Дунава
Кашата е по предложение на лекаря. Симптомите се повтарят ежемесечно от септември.  Тепърва ще направим и изследване за хелиобактер. Други изследвания не са ни препоръчали. Затова търся помощ на своя глава. Ще направим консултация с д-р Евгения Бързашка, но тя ще бъде в Плевен чак средата на февруари. До тогава бих искала да имам някакви изследвания, които тя да види, а не тепърва да правим изследвания. Тя идва в Плевен 1-2 месечно. Детето пие Квамател  и Иберогаст. Една седмица не е ял бобови храни, повечето плодове и зеленчуци. От два дни спрях и глутена, намалих до минимум млечните.

Общи условия

Активация на акаунт