Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 9

• 10 710
  • 312
  •   1
Отговори
# 300
  • Къде ли не
Аз преминах от четворка на двойка съвсем скоро, точно за да имам място за мултикулър. Смених си плота за един ден. Вие може да си смените само парченцето с плота. Други преработки ми се струват не достатъчно сигурни.
Индукцията особено с флекс зона е два пъти по - скъпа.

# 301
Не съм привърженик на индукция само, защото е технологично по-нова. Знам за плюсове и минуси на технологията и избирам да не я ползвам.
Смяна на плота е опция, но не мисля, че ще намеря кой да се захване. Обаче ще питам 😊

# 302
Не съм привърженик на индукция само, защото е технологично по-нова. Знам за плюсове и минуси на технологията и избирам да не я ползвам.
Смяна на плота е опция, но не мисля, че ще намеря кой да се захване. Обаче ще питам 😊
Аз бих помолила да споменеш минусите, предполагам, че за всички ще е от значение.
Благодаря Yellow Heart

# 303
  • Deutschland/HE
Колко да е нова индукцията? Имам съдове, на които пише, че са подходящи за индукционни котлони и са на 23 години. Не заменям индукционните за нищо. Сега три седмици ще ми се наложи да ползвам стъкло керамика и е по-бавно, трябва да внимавам за изключване...
VTI , няма опастност да ти стопи муктикуктъра, защото няма да се задейства.

# 304
Минуса с магнитното поле е известен.

# 305

Ако ти пречи магнитното поле махни си телефона, електрониката, бялата техника и най-добре се изсели и от Земята, защото и тя има магнитно поле и то е съизмеримо с това на котлона, ама до котлона стоиш минути, а в земното поле нон стоп.  Силовите линии на индукционния котлон почти изцяло се затварят в дъното на съда и затова котлонът не работи без съд отгоре. И е далеч под нормите даже и на 30 см от плота, а после спада съвсем.

# 306
Аз, заради това не искам да започвам този разговор, заради поляризирането на мнения. Нека да го кажа така, при все, че съм наясно, че за да се предлага този тип плот е направена оценка за безопасност, не ми е ОК да добавям още един източник на битово ниво на такова излъчване. Точно, понеже рутери, телефони и друга битова техника вече такъв източник и тя се увеличава непрекъснато. Вероятно довода ми не е толкова рационален,  а по-скоро психологически, но докато мога да си ползвам стъклокерамика, ще си я ползвам
😄. Иначе, благодаря за допълнителната инфармация, определено ще я осмисля,  може пък и да се реша в един момент.
Още нещо споделям: малко се замислям като казвате, че до котлона се стои малко. Ми, аз, докато нещо се готви,  приготвям и други неща и така мога да си откарам 1 ч до котлота без проблем. Особено в съвременните малки кухни, дето работните плотове не са големи. Та, кое "малко" се счита за нашстина малко време?

# 307
Очаквах реални конкретни минуси на самата индукционна технология и плотовете,  не общо на електромагнитните вълни, които така или иначе ни заобикалят в ежедневието, но благодаря!
Само това ли имаш предвид като минуси?
Питам, защото аз може да не съм ги забелязала като ползвател, но въпреки това да съществуват.

# 308
Да, само това. Откъм функционалност и удобство не мога да кажа, защото реално аз не ползвам. Не ми е явно толкова лесно да приема, че така и така отвсякъде ни заобикаля това, едно повече все тая.

# 309
Благодаря за отговора!
Аз по-скоро с удоволствие бих се лишила от телефона и телевизора, ако се налага, отколкото от плотовете - лесно, бързо, удобно и чисто се готви на тях. Да не говорим, че действително от голяма част от лъченията не зависи от нас да се откажем или ограничим, ако ще да останем без телефони, телевизори и компютри. Пък и на плота човек не стои часове, а първите няколко минути, ако приготвя бавно ястие, после то се готви само и таймерът го изключва. При печене и пържене също присъствието не е постоянно - аз си върша други работи в кухнята, докато се пече/пържи каквото и да е, с изключение на паниране, което става бързо и няма време за други занимания, но пък и там престоят е не повече от няколко минути.
Ти си прецени, не ти се меся, разбира се, просто описвам начина на приготвяне на храна при мен. 

# 310
Цял термоплот не ми е оферта.2 метра.Съшия няма да намеря.Гърба е легнал на плота...лайсна има...Абусрд.То по-добре да си взема нова четворка.
Не знам за какви видове плотове говорите ама то трябва и за това да се замисля. Моят е от преди 17 години и май е стъклокерамичен с врътки е.
Скоро бях в Полша в апартамент с плот индукционен май беше.Загряваше бързо.За секунди водата завря ама после спря да ври и толкова,при положение  че го бях направила на макс.Та едни яйца ги варих 20 минути с ръчно включване , след като се изключваше сам. Аз затова много не искам да си сменям старата техника,че всичко със сензори ми е сложно. Така и не разбрах защо се самоизключва  за 3 пъти ползване.

# 311
Още нещо споделям: малко се замислям като казвате, че до котлона се стои малко. Ми, аз, докато нещо се готви,  приготвям и други неща и така мога да си откарам 1 ч до котлота без проблем. Особено в съвременните малки кухни, дето работните плотове не са големи. Та, кое "малко" се счита за нашстина малко време?

Първо, един час не е много. И второ, не вярвам целият час да стоиш залепена за плота. Все мърдаш насам натам и се доближаваш само да погледнеш, да разбъркаш, до добавиш нещо... Изобщо не вярвам, че един час стоиш като наказана плътно допряна до шкафа с плота.

На мен никога нищо не ми се е самоизключвало. Или си ползвала без да искаш някоя функция, или плотът нещо е бил развален.

# 312
Цял термоплот не ми е оферта.2 метра.Съшия няма да намеря.Гърба е легнал на плота...лайсна има...Абусрд.То по-добре да си взема нова четворка.
Не знам за какви видове плотове говорите ама то трябва и за това да се замисля. Моят е от преди 17 години и май е стъклокерамичен с врътки е.
Скоро бях в Полша в апартамент с плот индукционен май беше.Загряваше бързо.За секунди водата завря ама после спря да ври и толкова,при положение  че го бях направила на макс.Та едни яйца ги варих 20 минути с ръчно включване , след като се изключваше сам. Аз затова много не искам да си сменям старата техника,че всичко със сензори ми е сложно. Така и не разбрах защо се самоизключва  за 3 пъти ползване.
Ако си оставила плота на степен boost, той трябва сам да се намали на степен 9, не да изключва, ако го оставиш продължително време - моите напр. ги държа на тази степен, докато заври вода или загрея масло (второто става буквално за секунди и за загряване на тигани си има отделна функция единият), досега никой не е изключвал.
Обикновено 1 л вода завира за 1 минута, после намалявам постепенно до необходимата степен. Някаква защита може би е сработвала, не знам какъв е бил плотът.

Общи условия

Активация на акаунт