Какво мислите за изкуствения интелект? (анкета)

• 1 814
  • 52
  •   1
Отговори
# 30
Ти говориш за LLM, не за AGI. LLM за мен си е просто още един статистически модел.
За това казах по-горе да се уточни, кой какво има предвид като говори за ИИ.
Аз лично не се сещам за нещо, което на сегашния етап да покрие критериите за AGI.

# 31
  • Ю Ес ъф Ей
Не се сещаш, защото няма.
Освен разбира се, ако няма нещо в по-напреднал стадий в някоя секретна лаборатория. Вероятно и там няма.

# 32
Не се сещаш, защото няма.
Освен разбира се, ако няма нещо в по-напреднал стадий в някоя секретна лаборатория. Вероятно и там няма.
Мхмм, значи под ИИ ще разбираме това, което е на тезгяха: чат(пат)-жи-пи-ти-ту, близнако на гугито (не е лош впрочем, става да направи реалистичен модел по минимални данни и даже си признава като не знае или нещо не е по силите му) ...

# 33
Повечето хора свързват AI с популярните чат ботове. Което е малка капка от потенциала на AI. Но все още сме много, ама много далеч от нещо което би било "страховито"

# 34
  • София
Аз имам достатъчно акъл да преценя, че чат ботовете са поредната боклучава играчка, която ще трае от ден до пладне.
Забелязах и че колкото ботът навлиза в темата и дава съвети, толкова по-големи глупости пише.

# 35
Това е защото за много хора ИИ е нещо много сериозно. А реално не е, поне тези които са за масова консумация не са. Дайте му да извади някаква статистика от блок с дата, да преведе нещо, да резюмира и т. н. - върши си работата перфектно. А приказките с чат ботовете, поне за мен, са много забавни и въобще не ги приемам толкова навътре.

Мисля, че главния проблем са отношението и очакванията

# 36
Очакванията на разумните хора са скок в разпознаването на образи и най накрая превод порядък по свесен от гугле.
  Иначе имам познат който задава философски въпроси.

# 37
Моите очаквания бяха, че все пак преравя и селектира база данни в интернет по-ефективно от мен, особено на японски. А не да съчинява стихове и да ми сочи несъществуващи интервюта и да фантазира за режисьори.

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 20:03 от Diorela

# 38
  • София
Като за хубав ИИ, се искат хубави програми и хубави сървъри, а тези неща струват хубави пари.

# 39
Парите ги дадоха вече. Всички крупни корпорации накупиха най новите ускорители.
  Сега да видим потребителските услуги.
Пак повтарям - искам превод, качествен и бърз.

# 40
Идвам да предупредя. Ако не сте юристи, в никакъв случай не ползвайте chatGPT по правни въпроси, ще ви заблуди напълно. Такова оплитане на материи, такова фантазиране, хванах се за главата. Отново очаквах, че ще ми спести ровене в публична информация. Исках да ми намери мотивите при приемане на ГПК, не можа да се справи, но за сметка на това потъна в халюцинации. После исках да ми намери съдебна практика, включваща 2 конкретни члена от 2 закона. Нищо не можа да направи, а започна да ми дава разни фантазни решения, да ми прави абсурдни анализи. Някои решения бяха реални, но нямащи нищо общо, а анализите му въобще не подлежат на коментар. Тотално халюциниране. Оказва се, че и информация от нета не може да прерови както трябва. Търсачките на Word и PDF работят много по-качествено и точно.

# 41
  • Ю Ес ъф Ей
За юридически въпроси има специализиран ИИ. И вероятно и той е ограничен за определени правни области и държави.
Не вярвам някой да се обосновава на chatGPT за вземане на каквито и да е важни решения. В момента текат дела срещу chatGPT.

# 42
Идвам да предупредя. Ако не сте юристи, в никакъв случай не ползвайте chatGPT по правни въпроси, ще ви заблуди напълно. Такова оплитане на материи, такова фантазиране, хванах се за главата. Отново очаквах, че ще ми спести ровене в публична информация. Исках да ми намери мотивите при приемане на ГПК, не можа да се справи, но за сметка на това потъна в халюцинации. После исках да ми намери съдебна практика, включваща 2 конкретни члена от 2 закона. Нищо не можа да направи, а започна да ми дава разни фантазни решения, да ми прави абсурдни анализи. Някои решения бяха реални, но нямащи нищо общо, а анализите му въобще не подлежат на коментар. Тотално халюциниране. Оказва се, че и информация от нета не може да прерови както трябва. Търсачките на Word и PDF работят много по-качествено и точно.
Пробвай Gemini. Не е перфектен, но е в пъти до-добър от chatGPT.

# 43
Значи не знам колко пъти трябва да се повтори, че AI не е търсачка.

# 44
  • София
Аз го питах как да отговоря на въпросите на съдията в дело за родителски права. Отговаря някакви али-бали, яко омешани със американски филми.
Както казах - боклучава играчка.

Общи условия

Активация на акаунт