Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 11 550
  • 478
  •   4
Отговори
# 420
  • Melmak
Мамчета и аз да споделя ,Днес правих обременяването с глюкоза иии за жалост излезна висока .Сега ме пращат на ендокринолог ,аз бях преди да забременея и казаха че всичко е наред ,ще видем сега кааакво ще стане.Аа за ритането нашата принцеса си се разкарв доста и където и както иска .
Желая ти успех! За съжаление периода на бременността понякога носи неочаквани неща, хубавото е, че след като родиш нещата се нормализират. Има тема за гестационния диабет, момичетата там са много мили и помагат с полезни съвети!

# 421
И аз преди бременността бях абсолютно добре, но уви. На първи час 10.8. Съветвам те още от сега да спазваш режим и да си следиш захарта.

# 422
  • София
Аз също искам да си спестя отново кърменето. Със сина имах такава болка, зърната ми бяха мега червени накрая чак и запушване имах. Като се има предвид че мажех, масажирах и правех всичко по учебник. Взимах от накрайниците, но не успях с тях. Накрая след две седмици мъжа минахме на АМ.
Нашето легло си е дървено 60/120, не исках да го свиквам да е до мен и да скачам на всеки звук както направих първия път. Имаше момент в който си ме разиграваше направо, а и след next to me ми беше изключително трудно да го отделя в нормално легло и в друга стая на по-късен етап. Сега от начало ще си е в стаята с батко си и видеофон за наблюдение.
Уред за АМ и аз много искам са вземем, но ще е по-натам. Затрупахме се с едрите неща и някак искам да наближи момента, да започна да подреждам, за са купувам още неща 😂 Точно днес гледах скрин в който да сложа дребните нещ първоначално, в последствие дрехите на бебока.
Дойде ни люлката Mamaroo и съм много щастлива, взех я на -25 процента от комсед. Всички останали неща могат да се вземат с едно ходене до мола понеже искам да ги видя - чаршафи, повивалник, комплекти за количка и т.н
Както и продължавам да издирвам хубава чанта за количката, но нищо не намирам. Най-вероятно ще е някоя чанта, която не е специализирана за количка, но ще върши работа …
Нашата количка е Easywalker Zoey, столчето за кола ни е Cybex cloud G I size , за люлката казах, а леглото е дървено от вис виталис.

# 423
  • Melmak
И аз имам някакъв ужас, от това да не би да не мога да отделя бебето от мен после.
Може ли препоръка за бебефон?

Имате ли/планирате ли скрин с дрехи на бебето, върху който да слагате повивалник?
Приятелка ми препоръча един икейски. Предполагам е много удобен.

За съжаление тялото реагира различно на бременността, плацентата. Има жени, които с една бременност са добре, с друга имат кръвно или гд. Аз самата очаквах гд, заради ир. Мои приятелки бяха с гд сякаш от нищото.. хубавото е, че приключва с бременността, аз моята ир я влача с пкя цял живот.

# 424
П050505, неприятна е ситуацията с ГД, но е временно. Пожелавам да отшуми леко и бързо след раждането.
Аз уж нямаше да правя обременяване, защото АГ не вижда смисъл, но като ви чета все повече се замислям. А и вече съм в периода, когато ако я има, ще се види на изследванията.
П050505, при теб имаше ли някакви оплаквания, за да назначат обременяване с глюкоза или просто рутинно изследване?

# 425
Аз не исках да правя обременяване, но се оказа задължително - на кръвните глюкозата ми на гладно беше към горна граница и заради това АГ ме изпрати, ако на теб нищо не са ти казали, според мен няма смисъл да се паникьосваш.

# 426
И аз няма да кърмя, имаме машина на AGU за адаптирано мляко и ще си я ползвам с кеф. Все едно си пускаш кафе на автомат 😁

С бебефоните ние ударихме на камък - и на двата им замина батерията много бързо, единият беше Филипс, доста скъп, другият беше сравнително евтин. Не издържаха и два месеца. След това приятелка ми препоръча уеб камера на Eufy - и двамата с мъжа ми имаме приложението на телефоните си и до ден днешен е супер удобно, защото ако някой е навън, може да види дали детето е будно, тъкмо заспива и тн. Работи с интернет и я носим навсякъде с нас, сложихме и във всяка стая вкъщи 😁 Сега бебето ще е с кака си в стая от началото, тя няма търпение вече, така че сме взели Owlet чорапче в допълнение към камерата.

# 427
Ние ползваме бебефон на чиполино. Дадоха ни го, така че сме втори собственици. Работи безотказно. Екрана не е много голям, но се вижда всичко. Нощното виждане също е много добро.

# 428
А може ли да споделиш модела? Simple Smile

# 429
Ами да ви кажа че нищо ,ми няма даже ям и сладко .Качила съм 8,9 кг. До сега .Почнах вече 27г.с.и ми казаха и двете докторки че било задължително и затова го направих.Нямам никакви оплаквания ,бебчето върви добре за сега така казват.Ама като трябва ще спазвам диета малко.

# 430
А може ли да споделиш модела? Simple Smile

https://www.baby.bg/product/video-bebefon-s-lcd-ekran-chipolino-polaris-3-2/
Това е модела. Като обмисляме да вземем още един същия, защото още си го ползваме с баткото, а като го преместим в собствена стая ще трябва.

# 431
Ами да ви кажа че нищо ,ми няма даже ям и сладко .Качила съм 8,9 кг. До сега .Почнах вече 27г.с.и ми казаха и двете докторки че било задължително и затова го направих.Нямам никакви оплаквания ,бебчето върви добре за сега така казват.Ама като трябва ще спазвам диета малко.

Диетата при ГД е задължителна, защото в противен случай може да се навреди на бебето. Избягвай пържени и преработени храни, бяло брашно и захар. Внимавай с приема на въглехидрати - около 30-40 гр на обяд и вечеря и избирай храни с нисък гликемичен индекс. В началото е кофти, после се свиква.
Съветът ми е да започнеш с режима сега, ендокринолог ще прецени дали не трябва нещо допълнително.
Вече се "радвам", че стана така, защото поне храната, която приемам, ще е 100% качествена до края.
MonikaMM, много благодаря, ще ти се доверя Wink

# 432
П050505, darbie9596,
благодаря за отговорите! 🌹🌹🌹

Може би няма да си го причиня това изследване, но няма да ми навреди един по-внимателен режим в третия триместър.
Не знам как е при вас, но аз да си призная доста се отпуснах и тази бременност, за разлика от предната, ме избива на сладко. А аз попринцип не обичам.
За сега съм 7-8кг отгоре в 28г.с., което май не е драма, но няма да е лошо да изкореня някои вредни навици и отпускания. Че то най-много се трупа последните 3 месеца. Със сигурност режим няма да навреди, дори напротив.

Тази бременност сякаш корема ми е по-малко изпъкнал и усещам брутално притискане на диафрагмата. В покой дишам все по-учестено и шумно, сякаш съм тичала. Предната вярно тежеше изпъкналия корем, но поне беше по-свободно на органите.
Също така бебето е по-кротко или го усещам по-малко. Голямата дъщеря беше каратист и най-накря не знам как останах със здрави ребра.

Както каза една дама по-рано тук. Хем не остана много, хем има около 2 месеца и 1/2. Аз още не съм се настройла за раждане психически, дано успея 🤣

# 433
  • Melmak
И аз благодаря за препоръката за бебефона!

# 434
Ние си взехме next to me, а кошара/креватче ще купуваме по-късно, когато бебето започне да расте. Като бяхме в магазина, осъзнахме, че има огромна разлика между моделите и марките, че някои буквално се държаха на честна дума. Взехме Kikkaboo, стори ни се достатъчно стабилна, без излишни екстри и на много приятна цена

Общи условия

Активация на акаунт