Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 11 758
  • 487
  •   4
Отговори
# 405
  • Melmak
Моето е с главата надолу, главата ѝ е в дясно, краката над пъпа ми в ляво. 😅 Рита яко. Аз така или иначе искам секцио, но се радвам, че не ме рита в мехура.

# 406
Еха, като чета и се сещам за началото на темата и колко бързо мина до сега времето. Имаме още, но осъзнавате ли, че навлизаме в крайната фаза на бременността? 😃

Ние избрахме количка и кошара и съответно ги поръчахме. Има време, но честно казано се успокоих. Леко започнах да се напрягам, че нямаме още абсолютно нищо.

Количката е на Cybex Balios S Lux 3in1, а кошарата на Chicco Next2Me Forever.

Беба е доста активна. Последно миналата седмица като ходих беше с главата на долу, но те си се местят и обръщат до последно. Така че няма нужда от притеснения ако на този етап още не се е обърнало бебчето. ♥️

# 407
Може ли да ми кажете каква е разликата между кошарите Next 2 me, защото аз наистина не разбирам, а ми се ще да не купуваме нещо, което не е като хората?
Виждам, че между тази на Чико и тези на Кика бу, например, има сериозна разлика в цената, но ми е интересно защо.

# 408
Може ли да ми кажете каква е разликата между кошарите Next 2 me, защото аз наистина не разбирам, а ми се ще да не купуваме нещо, което не е като хората?
Виждам, че между тази на Чико и тези на Кика бу, например, има сериозна разлика в цената, но ми е интересно защо.

darbie9596, Повечето кошари Next2Me са до 6 месечна възраст. Даже да не кажа всички, освен тази на Чико, която ние сме избрали. Това е едната причина за сериозна разлика в цената. Тази я дават даже до 4 годишна възраст, но едва ли ще се ползва чак до тогава.
Освен това и качеството може би е по-различно. Може да се прави анти рефлуксен наклон, да се люшка и тн. Но основното е в това, че точно този модел става за дълго време. Иначе на Чико има и други видове, но те вече са сравними като функция с другите марки.

# 409
Ясно, благодаря! Понеже всички ми изглеждат еднакво и тук наистина не знам какво да гледам 😂
Иначе приоритетно се гледа - наклон, функция люлка, на колко степени се регулира височината (предполагам), още нещо?
С количките май е по-лесно 😂

# 410
Ние взехме някакво next to me, колкото да не е без хич. Излезе без пари на черния петък.
Според мен най - удобно за нас и комфортно за бебето е да спи при нас, не ми се инвестираше в нещо дето я се ползва, я не. Пък ако се наложи, по - натам винаги може да се вземе друго.
Около мен всички роднински и приятелски бебета не си ползваха стандартните легла/кошари. Всяко слагане вътре водеше до неистово пищене. Аз им викам кютюци, които само заемат място и накрая го ползваш за складиране на вещи. Отделно са ми леко грознички, а и да се надвесваш над преградата е неудобно за мен (знам, че се сваля едната страна).
Всеки си преценява, разбира се. Не ангажирам никой с мнението си.
Тези, които взимате next to me, ще купувате ли и голяма кошара?

# 411
Ние ще купуваме кошара, но по-нататък, има време. Сигурно като влезе бебчо в 5ти месец ще поръчаме. Но определено бих била благодарна за съвет за марката.

# 412
  • Melmak
Задължително ли е next to me? Кошара/легло или там както се казва, взимаме от приятели. Чудя се дали да купувам next to me.

# 413
Ние бяхме само с голяма дървена кошара с люлеещ механизъм, не беше next to me. И за "късмет" ни се падна дете, което рева докато стана на 4 г. Joy Преместихме я на 1,5 г в нейната стая, преди това беше в кошарата иии ми идваше в повече да ставам по 6-7 пъти на нощ. Даже на стената имаме дупка от едно бясно люшкане когато се разцепваше да реве, а аз бях изпаднала в нервна криза от недоспиване...
Та така, с оглед на тези неща, сега ще сме c Next to me или с мен в леглото. Големите кошари няма как да ги залепиш до леглото и да им регулираш височината особено. Мисля че имат две нива (ниско и високо) и нито едно от тях не е колкото стандартна спалня. Мисля като израсте леглото към 5-6 м. да я местя при каката. Това при положение, че не е ревлива като нея Sweat Smile

# 414
Това нашето Next2Me е и кошара. Не е задължително, но е удобно, защото бебето хем ще е до теб, хем няма да е баш в леглото при теб. По-безопасно е. Особено по-удачно за кърмещи майки.

Ето това е нашата:
https://chicco.bg/kosharka-next2me-forever-cool-grey/

# 415
Ние имаме Next to me на Kikkaboo и люлеещо легло (кош). Удобни са, аз спя много дълбоко и би ме било страх да спя с новородено. Но и двете дъщеря ми ги ползваше до 3-месечна възраст. Тогава я преместихме в самостоятелна стая, защото вече се въртеше спокойно от гръб по корем и от корем по гръб и освен това се беше научила да вдига краката перпендикулярно на пода и да ги засилва с всичка сила към леглото. Три нощи не спахме, защото го правеше нон стоп докато спи и я преместихме.

# 416
Pandora, и аз отначало мислех да минем без next 3 me, но много хора ме посъветваха да си купя - заради удобството, че не се налага да ставаш от кревата и си на една ръка разстояние от бебето, което в първите месеци е доста полезно, особено при положение, че си правя планове да кърмя.
Ти не искаш да кърмиш, така че това удобство можеш да си го спестиш, но никой не знае дали е "застрахован" от ревливо бебе 🤣

# 417
  • Melmak
Молим се бебето да се падне на майка си и да не е ревливо! 😄😄😄😄😄😄😄😄😄
Може би next to me е удобно за кърмене наистина, аз ще ставам за млякото. Разказваха ми за една жена, научила мъжа си да става като ревне бебето и да й го слага на гърдата. Тя си лежи, то си суче! Но аз планирам да си пия хапчето от родилното и да спестим мъката с кърменето. Още гледам уредите за адаптирано мляко, сигурно ще прежаля 500 лв и ще се сдобия с такова.

# 418
На нас ще ни подарят next 2 me. С първото дете не съм имала, но не съм и кърмила, така че ставах и ходех до кухнята за да направя АМ. Първия месец се цедях и пак давах от шише. Сегаа много искам да кърмя и дано успея. Много майки ми похвалиха кошарата и споделих на една от тях, че ще си купя. Тя обаче реши да ми даде тяхната, тъй като бебчето и вече е голямо.

# 419
Мамчета и аз да споделя ,Днес правих обременяването с глюкоза иии за жалост излезна висока .Сега ме пращат на ендокринолог ,аз бях преди да забременея и казаха че всичко е наред ,ще видем сега кааакво ще стане.Аа за ритането нашата принцеса си се разкарв доста и където и както иска .

Общи условия

Активация на акаунт