Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 16 930
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
Да си призная с първото - 3тата не я правих.
И се чудя дали сега да я правя.

# 391
Да си призная с първото - 3тата не я правих.
И се чудя дали сега да я правя.
Аз също не я правих. Както сега и тогава проф. Марков каза, че не вижда смисъл. Все пак , ако имам някакво притеснение да отида. Таа и аз сега се чудя да ходя или не.

# 392
MonikaMM, на мен и предния път и сега ми каза и проследяващия и на феталната, че нямало нужда от 3тата.
Ще изчакам да наближа 30г.с  и така да реша

# 393
  • София
Изобщо не са ме питали искам или не 😂 знам че са си 3 и си ходя. Следя много положението с плацентата, защото имах една неуспешна бременност заради проблемна плацента и сега си питам и си следя.
На тонове от кога се ходеше ? От 28ма или след това ?

# 394
Аз започнах от 28 г.с., но май при всяка е различно. Някои казват чак 32-34

# 395
  • Melmak
Моята лекарка следи дали си записвам часове за фм и ако не, тя ме записва. Не препоръчва да се пропуска, а и в крайна сметка нищо не губя, освен 200 лв, де.
Мале, момичета, не знам как ви издържат нервите по 2 пъти в месеца да ходите на прегледи... 😅 Аз сега, откакто ходя по два пъти на преглед в месеца, направо не мога да си наглася времето.
Аз от началото съм по 2 пъти - един на частно и един по каса. Просто, за да виждам бебето по-често. Като нямах корем и никакви несгоди беше лесно. Просто записвах час към 18:30 и отивах след работа. За фм съм пускала отпуск миналия път, защото отнема време като бебето си прави каквото иска. 😁
Обаче сега като ми се събра и ендокринолог, обременяване с глюкоза, фм.. направоо… вече и на мен ми писна. Днес повтарях и кръвни изследвания, че последните нещо бяха на горна граница един от чернодробните ензими. Слава богу са добре!

Тоновете май зависи от болницата, в Надежда дали не са от 30 седмица.. не знам. Лекарката каза, че от средата на февруари ще почнем да се виждаме по два пъти месечно и за това като гледам ще си ползвам 45 дневния. Не ми беше зор, но и не мога да излизам постоянно от работа. Клиентите ми още не знаят, че ще ги изоставям.

# 396
  • София
Аз също ходя на частно и по ЗК, заради болничния. Доктора по ЗК е пред пенсионна възраст и е с чега стар ехограф и общо взето нищо не мога да видя, нито снимките стават. През седмица са ми двата прегледа та пак г/д месец има от прегледи до прегледи.
Изследвания пусках в началото, не са ми искали да пускам пак предполагам защото всичко беше в норма. Аз ще съм секцио ако това има значение за изследванията.
Днес питах АГ дали се променя термина заради това, че детето от самото начало почти върви с 10тина дни напред. Каза, че по МЦ си остава термина. Това винаги ми е било интересно, особено ако си бил с не толкова редовен МЦ до преди това.

# 397
Здрасти, момичета! Малко се изключих от темата, но сега се връщам.

Днес бях на преглед, в 24+4 г.с. съм, бебчето тежи 707 гр. Излязохме от кабинета пак без снимка, защото малката постоянно се криеше с ръце. Но вече сме свикнали, явно това е любимата ѝ поза 😁

Искам да попитам - по време на прегледите вашето бебе винаги лежи от една и съща страна или всеки път различно? Нашето постоянно е с главата отдясно и дори в ежедневието го забелязвам, понеже коремчето вдясно винаги е малко по-заоблено. Интересно ми е как е при вас

# 398
Винаги е различно застанало, голям гимнастик се извъди. Тези дни направо ми смазва ребрата, а ако не са ребрата е мехура.
Предната вечер постоянно ме налагаше и се събуждах.
Ние също нямаме читава снимка. Както и да е застанало ръцете винаги са пред лицето или си смуче пръста.

# 399
И при мен бебенцето е много активно, но по ребрата още не съм усещала удари. Може би заради предната плацента, може би заради срока. А по пикочния мехур - редовно, всеки ден. Чувствам и как се върти вътре, но явно обича да се връща в любимата си страна

# 400
Моят човек е с главата надолу от около месец, като на ФМ си беше подпрял краката удобно на дясното ми ребро, което вече не усещам особено от постоянните ритници 😀😀😀😀

# 401
И при мен винаги е в различни пози, но още не се е обърнал. Явно си му харесва да ме рита с крака по мехура🤣. Дано да се обърне за да си родя нормално както ми се иска, но в крайна сметка каквото стане. Има още два месеца и половина.

# 402
Мина и моят преглед Simple Smile Бебчо е с чудесните размери 1145гр. в 28+0г.с. съм. Напрегнах се, защото все още се не е обърнал. АГ каза, че има още време, но се притесних. Сина ми се обърна още началото на 6ти месец, а сега момчето си седи с дупето надолу. Много силно се надявам да се случат нещата. В противен случай АГ каза, че няма да рискуваме и ще трябва секцио. За тонове ми каза от 34г.с.

# 403
Тепърва ще си се въртят и сменят позите мноого. От сега не може да се каже/гарантира в каква поза ще е до момента на раждане Simple Smile
Когато ви подритват на болезнено място, пробвайте да побутнете корема и се преместват Simple Smile

# 404
Момичета и аз вчера бях на рутинен преглед, бебчо е вече 1200гр в 27+4. Още е със седалищно предлежание, но при мен най-вероятно ще е секцио заради възраст та не се притеснявам. Записах час за трета фетална на 05ти февруари:)

Общи условия

Активация на акаунт