Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 16 997
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Активната гимнастика със сина я поръчах като подарък за погачата. Не съм слагала и въртележки и т.н до към втория месец.
За покупките ние взехме по-скъпите като последно вчера поръчах люлка понеже имаше 25% отстъпка в комсед и беше на оферта. Отново в по-леки цветове, за да не дразни. Останаха всичките дребни неща за баня, козметики, дрехи и т.н които мисля чак март месец да поръчам. Направила съм списък, не останаха много неща.
Утре съм на преглед да видим как вървят нещата и да видим за 3та фетална кога да отида. Вие ходихте ли на междинен преглед или от втора ФМ отидохте направо на 3та ? Утре съм 25+5 😊

# 376
Аз си ходя всеки месец по 2 пъти на частно ,и 1 път по ЗК ,искам да бъда спокойна ,че всичко е наред .И ние купихме Количка ,Стерилизатор ,шишета ,кошара и сега ми остана козметика и дрешки.Живи и здрави да сме ще накупим всичко.Аз от днес съм вече в 27г.с..

# 377
  • Melmak
Аз си ходя на прегледи два пъти месечно - един път на частно и един път по зк. Третата фетална ще я правя в края на януари. Не съм имала някакви проблеми, просто не желая да я пропускам, а и моята лекарка не съветва никого да я пропусне. Така че този месец бях вече при моята си лекарка на преглед, средата на месеца съм при тази по зк, а в края на фм.

# 378
Аз доста рано започнах да я слагам на активната гимнастика. Може би към края на първия месец, по коремче дори преди това. Вратлето и заякна много бързо. Но и на нея и беше интересно. Сега ще видим как ще е, в крайна сметка всяко дете е различно. Малко ме притеснява това дали няма постоянно да сравнявам децата.

# 379
Всеки месец си ходя за подновяване на болничния и минавам и преглед. Третата ФМ мисля да я направя в последния момент в 31+1 или 32г.с., преди това не виждам смисъл. Скоро бях на втората. Надявам се тогава вече да видим и лицето, че ми е любопитно как изглежда, а дотук все се крие.

# 380
Аз доста рано започнах да я слагам на активната гимнастика. Може би към края на първия месец, по коремче дори преди това. Вратлето и заякна много бързо. Но и на нея и беше интересно. Сега ще видим как ще е, в крайна сметка всяко дете е различно. Малко ме притеснява това дали няма постоянно да сравнявам децата.

Не мисля, че трябва да се сравнява всяко бебе и да се мерим кой какво може, защото рамка, в която детето да прави нещо в точно определен месец, просто няма. Медицински е описано по един начин, но реално е по съвсем друг. При нас активността започна много рано, като на 2 месеца детето се обръщаше от гръб по корем, а на 3 вече прекарваше времето си само така. Точно това ни спаси от проблеми със запек. Изправи се преди 6 месеца и дори педиатърката не ни повярва в началото, за разлика от ортопеда. Всяко дете си има индивидуално темпо.

# 381
Съгласна съм, че всяко дете е различно. Но една майка преживявайки дадени ситуации с първото си дете е невъзможно да не ги очаква по същото време и с второто. Имам много приятелки, които ми споделят че е невъзможно да не ги сравняваш. Знаят, че не е редно, но е така. Не говоря за сравняване между децата, а за сравняване между братчета/сестрички. Чакам второто си дете и знам, че нещата ще бъдат различни. Но все си мисля, че сигурно ще очаквам и второто да проходи около 7месец както и първото ми дете направи.

# 382
  • Melmak
Можете ли да ми кажете кой размер дрехи поръчвате?
Темата за подготовка за малкия човек е неактивна. Аз се опитвам да правя списък.
Попаднах на това в сайта на некст

Вие кой размер бихте поръчали? 50 или 56 см?

# 383
  • София
Можете ли да ми кажете кой размер дрехи поръчвате?
Темата за подготовка за малкия човек е неактивна. Аз се опитвам да правя списък.
Попаднах на това в сайта на некст

Вие кой размер бихте поръчали? 50 или 56 см?

Много малко 50 рр ще взема, зависи колко се роди детето. Синът ми беше 49см, на една приятелка се роди 53 см ( по-високи и едри са като ген, не знам дали е заради това ) и 50рр изобщо не им ставаха. Иначе аз със сина много бързах и следях кога какво ще започне да прави. Следях някакви чартове, мнения и т.н. Проходи една седмица след като направи 1г, иначе се изправяше и правеше крачки на около 11месеца. Сега съм решила да оставям детето да се развива с негово темпо, все пак ще ходи на прегледи ще следят и там развитието. Толкова се притеснявах че в определен месец не се обръща на двете страни, а той започна да прави няколко нови неща в един ден. Сега гледам в интернет, че масово майките се хвалят как децата им прохождат на 8месеца, което даже не е толкова ок с натоварването на гръбнака, но … каквото такова. Казват, че вторите деца се развивали по-бързо. Важното е да се родят здрави, от там нататък няма дете което да не е проходило, да не е махнало памперса или да не е казало мама.

# 384
  • Melmak
Благодаря ти!

# 385
Размер 50 е наистина мъничък, може би бих взела само комплект за изписване в този размер, но след това ще се носи още 3-4 пъти макс.
Момичета, днес имам някакво много странно и неприятно усещане на прасеца. Сякаш кожата ми е супер чувствителна, неприятно ми е нещо да я докосва, опитах масаж - не помогна, проверих за разширени вени - няма и помен. Кожата също си изглежда съвсем нормално, не е суха, не е червена.. Според мъжа ми е някакъв нерв. Усещам това неприятно чувство от средата на прасеца чак до безименния и средния пръст на крака. Даже не знам как да го опиша, освен това, че докосването е супер неприятно... На някоя случвало ли се е нещо подобно?

# 386
Момичета, имате ли опит с тези килимчета?
https://ecoplay.bg/product/sgavaemo-kilimche-za-igra-portable-me … tite-na-sloncheto

Искам да взема килимче за игра, но се чудя кое. Харесах това. Мисля още в началото да слагам бебето там на активна гимнастика и с времето и за напред да се ползва. Изхвърлила съм всички килими вече (традиционни и тн).

Имаме на Ecoplay La Pure Soft, Dual Cushion и сгъваемо Portable -

Portable е супер за път, но е много неустойчиво като покритие, вече има наранявания, сгъвания, а е ползвано сравнително рядко. Чудех се много между Portable и Marshmallow и ако искаш само едно сгъваемо килимче, може би Marshmallow ще е по-добре.

La Pure Soft е страхотно килимче, бях го взела на намаление за около 300лв и си заслужава според мен парите. Сложили сме го в хола, вече четвърта година не е мръднало, въпреки че имаме и котка, която му нанася сериозни щети, но някак магически ноктите изчезват. Върху него могат да стоят всякакви тежки предмети и за 1-2 дни си връща формата. Единственият му недостатък е, че флумастери, химикали и бои не се мият или поне трябва веднага да се реагира с напръскване с лак за коса и забърсване.

В детската стая килимчето е Dual Cushion, него ползвах най-често да оставям малката по корем, а след това и на активната гимнастика. Изключително меко е, все едно стъпваш върху облак, има много добра изолация и винаги ми е било топло върху него, а съм прекарала доста нощи, спейки върху него. Случвало се е малката да си прескочи оградата на кошарата и дори не е разбрала, че е паднала на пода, не е плакала, така че доста омекотява. Единствените недостатъци са отново за трудното чистене на флумастери и химикалки, както и че се деформира необратимо от тежки предмети и мебели.

Като заключение мога да кажа, че според мен много си заслужават - в началото не ми се купуваха толкова скъпи килимчета, но след няколко пъзела за под (които също не бяха евтини) и едно килимче от Амазон, малко ми писна и реших да взема Dual Cushion да пробвам. После толкова ми хареса, че купих и другите две.

# 387
За дрехи - размер 56 купувах за първото дете.

Килимче от изброените не купих. Взех от тези тип пъзел май се водят. Не се и ползва особено. Предпочиташе да лежи и пълзи на килима ни, та бързо го махнахме.

Който е имал, казва че си заслужават по-скъпите килими

# 388
  • София
Да се похваля мина прегледа при мен, бебето отговоря на 26+6 ( една седмица и малко напред ) и е 911 грама. На 11.02 съм на трета фетална. Шийка, води, всичко е наред. Доста по-оформен е и се храни добре, нищо че аз почти нищо не мога да ям 😂
Като мине и третата фетална ще продължа с покупките ❤

# 389
Мале, момичета, не знам как ви издържат нервите по 2 пъти в месеца да ходите на прегледи... 😅 Аз сега, откакто ходя по два пъти на преглед в месеца, направо не мога да си наглася времето. Просто съм решила да почивам в деня на прегледа и да запазвам всички необходими часове в един ден. 😂😂😂
Иначе по отношение на феталната, повтарям се, но съветвам всяка да си направи трета, за да и е по-спокойно и, недай си Боже, да се хване някой проблем навреме.
Аз сега си чакам тоновете и феталната с нетърпение просто 😇

Общи условия

Активация на акаунт