Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 17 009
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
  • Melmak
А как сте с косата?
Преди да забременея, в последните 3 г имах ужасни случки, като загуба на родител и имах косопад от стрес. Около 40% от косата ми опада тогава, а аз имах много гъста коса.
От втория триместър косата ми не пада, ама косъм не пада. Сигурно дневно падат по 3 косъма. Много се сгъсти, но ми е ясно, че там едната фаза(анагенна?!) се удължава и за това живота на косъма е по-дълъг. Притеснявам се, че след раждането всичко ще падне с лихвите. Вие какво мислите?

# 361
На мен косата ми по начало е гъста и не ми прави впечатление дали имам повече от обикновено, но расте много бързо. Връзвам я, защото вече ми е до кръста, пречи ми, а съм суеверна и ще я подстригвам, когато родя 🤣
Една колежка ми каза, че си е продължавала пренаталните витамини 6 м. след раждане и не е имала косопад, но дали е от това, или е ген, не е много ясно.

# 362
darbie,може би не се изразих правилно. Имам напредвид, че когато се храни човек цял живот нездравословно, организма се е задръстил и напълнил с вредните токсини и т.н. И изведнъж почва да се храни здравословно, но му трябват месеци на организма, за да се изчисти.
Аз имам разрешение, и то не от 1 лекар, че мога да пия по чаша червено вино през вечер или по 1 бира да пия.
За цигарите е ясно, защо е вредно по време на бременност.

При мен косопад се беше появил като спрях с кърменето. И си изпада косата, която не беше падала месеци наред.

# 363
  • Melmak
Аз също пийвам бира/вино. Ама аз съм си “на ти” с алкохола, пийвам по принцип и не мога да се шокирам да спра тотално.

Дарби, моята също доста расте. Обаче аз се подстригвам, даже преди раждането ще отида, защото като родя не знам как ще напаснем нещата с бебето и фризьора като тайминг.

# 364
В 27г.с съм вече +10кг - акушерката каза Ок си🙄 Хапвам каквото ми се яде, без да се тъпча. Цигари не пуша, вино обожавам, но сега съм се ограничила до 2 глътки като се видим с приятели веднъж-два пъти в месеца . За нова година реших да се почерпя с безалкохолно вино🤣🤣🤣 Такава гадост не бях опитвала - отиде в коша🤣
За козметика - с първото дете използвах мицеларна вода, душ гел, масажно олио и кремче за дупе на БИОДЕРМА и бях много доволна - сега ще пробвам пак с тях. Мокри кърпи и подложки непромокаеми купувах на Бебо, а памперси Pampers harmonie /вече не помня защо, но задълбоченото ми проучване тогава ме отведе до тях и ги използвах до размер 3🤣/.
Стриктна съм с изследванията, следя си всичко и попълвам всички дефицити - желязо, магнезий, б12 + пренатални витамини, вигантол и фраксипарин.
Бях си обещала, че като вляза в 7 месец ще си направя списъка за пазаруване, а в 8 ще пристъпя към покупки, така че се придържам към този план

# 365
А как сте с косата?
Преди да забременея, в последните 3 г имах ужасни случки, като загуба на родител и имах косопад от стрес. Около 40% от косата ми опада тогава, а аз имах много гъста коса.
От втория триместър косата ми не пада, ама косъм не пада. Сигурно дневно падат по 3 косъма. Много се сгъсти, но ми е ясно, че там едната фаза(анагенна?!) се удължава и за това живота на косъма е по-дълъг. Притеснявам се, че след раждането всичко ще падне с лихвите. Вие какво мислите?

Аз бях така с предната бременност и след раждането падна всичко. На 7-8 месец от раждането вече си възстанових косата като гъстота и дори имах бретон от нови коси Grinning

Иначе аз за момента съм качила 4кг, но не нося бебето толкова залепено за гърба, колкото предния път и ми е по-леко като усещане, въпреки че коремът ми е по-голям. Бях решила, че ще се движа тази бременност и няма да спирам. Да, но от месец нямам абсолютно никакво движение, защото се наложи да ми се обездвижи крака за два месеца. Хапвам си всичко като по принцип не ям джънк, но си похапвам всякакви домашни тестени неща с квас. С предната бременност пък повръщах 24/7, почти не ядях и от лекарства и проблеми с щитовидната качих близо 30кг, които свалих за около 2 месеца без да го целя и да се ограничавам. Вече съм сигурна, че всяка бременност е различна и дори много да ни се иска да сме "по протокол", понякога просто няма как да се случи. Килограми и всичко ще ги мисля след раждането. Дотогава се надявам чисто физически да не ми се появят стрии и някакви неразположения и най-вече всичко с бебето да е наред пък другото, както се казва - правя, каквото мога, и да става, каквото ще Grinning

# 366
Аз искам да се оплача, че ходилата ми вече сериозно оттичат вечер. До такава степен, че не мога да си обуя обувки🥶

# 367
Момичета нещо усещам, че се разболявам. Имам само хрема, но се чувствам отпаднала. Нямам температура. Чудя се дали да изпия един парацетамол преди лягане? Мисля, че той беше позволен. Нали ?

# 368
Парацетамолът е позволен. Ако се появи температура, не трябва да се качва над 38-38.5. Според мен, ако усещаш, че може да качиш през нощта, по-добре пий един.

# 369
Аз не бих пила, ако нямам висока температура, защото не е особено полезен за бебето. По-скоро бих се насочила към чай и топла супа + дебело облекло и завиване за изпотяване и мнооого сън. Simple Smile
Миналия месец боледувах и бях с до 38 температура и така се преборих.

# 370
  • Melmak
Биозин мама, ако то тече носа промивай с физиологичен р-р. За парацетамола, можеш да пиеш.

# 371
Преди две седмици и аз се почувствах отпаднала, с леки болки в гърлото и наченки на кашлица - в аптеката ми препоръчаха Стодал сироп простуда и кашлица. В комбинация с много чайчета с мед и лимон след два дни ми нямаше нищо

# 372
  • Melmak
Момичета, имате ли опит с тези килимчета?
https://ecoplay.bg/product/sgavaemo-kilimche-za-igra-portable-me … tite-na-sloncheto

Искам да взема килимче за игра, но се чудя кое. Харесах това. Мисля още в началото да слагам бебето там на активна гимнастика и с времето и за напред да се ползва. Изхвърлила съм всички килими вече (традиционни и тн).

# 373
Момичета, имате ли опит с тези килимчета?
https://ecoplay.bg/product/sgavaemo-kilimche-za-igra-portable-me … tite-na-sloncheto

Искам да взема килимче за игра, но се чудя кое. Харесах това. Мисля още в началото да слагам бебето там на активна гимнастика и с времето и за напред да се ползва. Изхвърлила съм всички килими вече (традиционни и тн).

Само искам да ви кажа да не бързате със слагането на новороденото на земята или на активната гимнастика веднага след като се приберете от болницата. През първите седмици новороденото няма нужда от толкова стимули, защото зрението му е още слабо и тези висящи играчки по-скоро ще го плашат, отколкото да го забавляват. Килимчето ще ви е идеално малко по-късно, някъде към юни или юли, когато бебето започне да се заглежда и да има нужда от пространство за движение. Дотогава най-добре ще му е на тясно и уютно в легълцето или във вашите ръце, а активната гимнастика я оставете за етапа, в който ще започне да укрепва и да проявява интерес към цветовете.

# 374
  • Melmak
Благодаря за мнението, предполагам си права. Набелязвам покупки вече и искам от март месец да започвам с шопинга. Ако ползвам 45 дневния болничен ще изляза от 28.02 и ще имам март месец за подготовка. Така или иначе съм секцио и тези 45 дни преди термин за мен са 30 дни.

Момичета, пазете се, че навън е ужас! Изджасах се на леда на път за лабораторията.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 09:59 от Pandora1

Общи условия

Активация на акаунт