Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 17 035
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
Обикновено коремчетата при бременност с момиче са по-вдигнати. Говорих си с една позната - с момичето е могла да си носи небременните дрехи до много късно, а с момчето - до около 15-16 г.с.. Като първата и бременност е именно с момче.

# 346
  • Melmak
Май си права, аз до пети месец включително си носих нормалните дънки. Мисля, че моят корем също е като на първата картинка.

# 347
То това с дрехите не зависи от коремчето, а от самите дрехи. От средата на септември нося само и единствено клинове, като сменям размера. Не мога друго, стяга ме, задушава ме. Хем точно по него време бях даже смъкнала кг от гаденето.

# 348
Аз, например, още не съм купувала чорапогащник за бременни, а просто взимам по-големи размери, същото и с бельото, но пък съм с дрехи за бременни от 14 г.с. и не съжалявам. Чувствам се комфортно, нищо не ме стиска, дърпа, не се вдига и набира. Толкова са удобни, че не знам после как ще се върна към стандартните дрехи, които нося - поли с ципове не с ластик, твърди сака и т.н.
Късмет изкарах, че успявам да си минимализирам физическите срещи с клиентите, де. Защото и токчетата събух и вече съм само с рипсени материи, че не знам иначе.
Клиновете и на мен са ми удобни, купих си и доста ромпъри, но с тях мога да ходя само в ежедневието, не и на работа.

# 349
  • Melmak
Онзи ден видях една жена, която ми напомни на теб, Дарби. Въпреки че не се познаваме. Беше много стилна, с коремче вече, с една прекрасна рокля от плетена материя, боти, яке. Беше още топло в началото на седмицата, не валеше. И си казвам, как си мечтаех да съм такава бременна, с рокли, боти, с палто. А аз съм с два чифта дънки и едно яке овърсайз, което купих оня ден. Рядко вече ходя в офиса, нямаше за кога да купувам такива дрехи. Много ми харесват, но няма къде да ги слагам.

Бях си поръчала чорапогащници за бременни. И така си седят… 😄

# 350
На мен ми е много странно всичко с тия мерки и теглилки. Едни си носят техните дрехи до 6 месец, други започваме с дрехите за бременни от самото начало... За кг същата работа - едни качват 3кг за цяла бременност, други по 25. Аз вероятно ще съм от вторите. Реално не изглеждам по-различно, нямам отоци нито в краката, нито по лицето, единствено по средата вече личи корем, но съм вече 8кг+. А е доста рано. Дрехите ми са ХХС(25 размер май се води или 32-34, зависи от номерацията) - още от втория месец ми стискаха, имам и дънки 36 размер(М май се води) - вече дори не мога да се нацедя от средата на бедрата догоре. Joy Привидно в гръб или с дълго палто все още не може да се разбере, че съм бременна, но кантарът и дрехите са неумолими. Joy

# 351
Пандора, и на мен ми се иска вече да съм с широкото яке, да ти кажа😃😃😃😃
Иначе това постоянно мерене на кг и мен много ме товари. Аз съм от хората, които по принцип не се качва на кантар - щом ми стават дрехите, значи всичко е точно. Като малка бях пълно дете и може би е някакъв комплекс или страх това с кантара.
Откакто забременях, най-големият ми кошмар е в сила всяка седмица🥶
Иначе съм същия размер, но запбременни😅 В началото се бях стреснала и напоръчвах Л и ХЛ, дългички са ми роклите, но коремът ми ги повдига вече🤣🤣🤣

# 352
  • Melmak
Какво да ти кажа… аз също имам проблем с кг, най-вече психологически. Като дете майка ми ме тормозеше, че съм дебела, въпреки че не бях. И с годините постоянно се вманиачавам, също съм имала проблем с емоционално хранене и съм с ИР. Особено при бременност и ИР казват лекарите от ден 1 да не напълняваш. После няма сваляне заради ир и опасността от диабет. И не искам и сега да се меря, лекарките ми се молят да се кача на кантара. Преди спортувах много, в началото на бременността схщо, сега вече не. Като цяло не искам да се отпускам и да напълнявам, внимавам какво ям.

# 353
  • София
При вас виждат ли се вече ритниците ? Вечерно време като легна го гръб го виждам как иска да излезе 😂😂 представям си след 2 месеца какво ще е …
Иначе за козметиката, с сина заложих на биоферма като основна козметика като взех специализирани мазила за различни неща. За крусти взех на мустела и останах много доволна. В момента който стана на 2+ минахме на Бебо. Като цяло гледам да не му изнежвам кожата допълнително.
За подсичане най-добре му се отрази крема на Галафарм, взимах какво ли не. Судокрем например едвам го измивах от него. Седеше като паста за зъби.
Памперси бях решила, че няма да залагам на марка и в началото взех някакви по-бюджетни. В крайна сметка се изрина от всички освен от памперс премиум кеър. Роди се 3,700 и доста време ползвахме единицата, та и сега не мисля да взимам друго освен единица, все пак аптеки имаме на всеки ъгъл, или Лили/ДМ. В болницата минаваха търговски представители, които ни оставяха мостри. Ще видя в Токуда с какво ще му правят тоалета, с какво АМ ще го захранят и т.н преди да правя каквито и да е пазари.
На нас преди 4 години ни беше най-трудно да намерим малък размер лепенки за пъп, казаха ми че с момче много лесно излиза пъпна херния от рев и със сина ни излезе малко преди погачата. Това ми остави най-голяма травма и сега само мисля как искам спокойни първи месеци докато коремната стена се заздрави.
Относно дрехите, взех си два чифта дънки от about you, и са най-удобното нещо което съм обувала. Имаха отстъпка до скоро.
За дрехи със сина бях заложила на Next, страхотно качество и не мърдат с времето. Останали са няколко които са като нови, ще допълня колекцията. Други взимах сетчета от HM и също останах много доволна. След 6тия месец вече, може да видя и в Пепко, но за начало ще са максимално меки и качествени дрешки.

Ако някоя мама знае някой готин сайт с комплекти за количка и чаршфчета за легла ще се радвам да разгледам. Всичко което виждам ми е грозно 😅

# 354
Пандора, това с ИР и ГД явно са някакви измислици - ето - ти нямаш. За сметка на това аз, която никога не съм имала подобни проблеми, не съм качила много и не съм пълна - всичко, което описват като опасност - имам ГД. По време на бременност няма закономерност. Затова си мисля, че преди са си живяли по-добре, без информация за абсолютно всичко. И в това е имало странични ефекти, но чисто емоционално сега за всичко се паникьосваш... Аз в продължение на една седмица бях резнала всички въглехидрати и резултатът сутрин беше плачевен при измерване на захарта, а след ядене - перфектен. И всичко от страх да не направя глупост...
За чаршафи и аз днес гледах. Има приятни в чиполино. Понеже най-вероятно ще взимам ат Слънчице количка, видях, че и там има комплекти - харесах един с 3 броя и един много приятен летен с муселин. Том ще ми е и по-удобно да ги преценя.

# 355
  • Melmak
Бейбибу, виждат се ритниците, дааа! Особено като легна, през другото време не гледам, де.

Дарби, съжалявам, че така се е случило при теб с ГД. Има тема за ГД във форума, ако ти е полезно можеш да я видиш.
По принцип не е задължително с ИР да имаш и ГД при бременност, но се водя рискова. Лекарките ми спряха метформина веднага щом забременях и ми казаха 24-28 седмица на изследване. Аз даже по едно време сензор носех 10 дни. Бях много изплашена, но не съм се тъпкала с въглехидрати. Що-годе както преди се хранех, така и сега. За рождения ден си поръчах сурова торта без захар даже.
Като цяло ми казаха да се пазя да не качвам кг, защото при ир после няма свалянката. Но да, не е гаранция, че ир води до гд при всички жени. Просто е риск и задължително се изследва. Майка ми е качила много кг при двете бременности и си признава, че се е тъпкала яко с храна. И никой не я е изследвал за гд. Но едно време е било друго, сякаш да напълнееш 20-30 кг с една бременност е нищо било, а сега никой лекар няма да аплодира това. Дефицити не са гледали дали имат, витамин д, б12 и подобни. Въобще не са мислели за тия неща!

# 356
  • София
Комплект за количка бях купувала от Хиполенд на Кика бу с първото дете. Взех и два спални комплекта с обиколници и олекотена, които още си ползва и 4г не са мръднали.
Аз съм качила 10кг и АГ ми се скара, че били много. Сладко не ям, но тестени си хапвам, признавам. Според мен най-голям фактор е движението. Аз съм хоум офис и не се движа много. 😏

# 357
И храната си е голям фактор, честно казано, както и количеството вода, което се приема на ден. Тестото е кофти. В месеците, в които хапвах повечко тесто, забелязвах по-голямо покачване на теглото.
Те са си прави лекарите за режима от самото начало, но душата си иска своето 😀
Аз в началото още си казах, че ще гледам да избягвам джънка, защото нищо няма да стига до бебчо, но не бях много стриктна. Сега се радвам, че стана това със захарта, за да се стегна още повече.
В 29 г.с. съм 8 кг., АГ каза, че е добре, още в началото ми беше казала, че с моето тегло имам право да кача между 11 и 16 кг..
Но пък пак споделям, че мои приятелки качиха по 30 кг., защото нямаха самоконтрол с храната, изкараха си бременността без усложнения и родиха здрави деца. Отслабнаха за 2 месеца, още докато кърмят.
Но със сигурност горното не е най-здравословното решение, даже напротив.

# 358
Аз с предната и със сегашната не се вманиачавам какво ям и какво не. Ям както си се храня по принцип. Т.е. хапвам си и сладко като ми се дояде и джънк също...
За мен лично е смешно да се храниш като цяло нездравословно и изведнъж като забременееш и хоп ставаш мега примерния човек в храненето. И след раждането, пак да се върнеш към старите навици.
Ако има човек проблем - да, минава се на режим назначен от лекар.

С предната бременност от рано почнах с клиновете и сега също - много по-удобно ми е. Сутиени за кърмене - носих ги от 7ми месец предния път, просто за мен бяха най-удобни.
За кърменето и кг - много е субективно. Аз напълнях докато кърмех. А бях на хранителен режим от лекар, заради бебето, което имаше непоносимости и много неща ми бяха забранени. Отделно и с количката обикалях доста и пак си пълнеех. Като спрях да кърмя и започнах да свалям. Имам приятелки, които се бяха стопили от кърменето. И като спряха - напълняха. Та...както дойде.
Много е важно докато кърмиш да не си на калориен дефицит. Т.е. приемаш калории както преди.

# 359
Ами не съм съгласна за това с режима, че чак пък "смешно". Винаги съм внимавала с какво се храня и съм избягвала нездравословното хранене, защото е вредно по ред причини. Смятам обаче, че следва да се подхожда още по-отговорно, когато не се грижиш само за своето тяло. Simple Smile По същата логика - дай да си пушим и пием, защото преди това сме го правили, ще го правим и след това. Защо да се правим на примерни...
Аналогично. Wink

Общи условия

Активация на акаунт