Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 17 042
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
Аз като ходя за болничен всеки месец ,задължително ми пускат всички иследвания ,за момента всичко е наред.Аз съм с ниско кръвно и за момента си ми е така .
[/quote
 Би ли споделила по ЗК ли ти пускат изследвания? Стана ми интересно, защото моето АГ до момента ме кара да си плащам всяко УЗ, а пък уж се полагат няколко по каса... Цитонамазка също не ми пусна...

# 331
  • Melmak
До колкото знам по каса при нормална бременност се полагат около 3 ехографии. Цитонамазка и кръвни изследвания + урина пускат веднага щом се запишеш на ЖК. Моята лекарка по каса каза, че са задължени да ги пускат иначе от касата могат да я глобят.
Някои лекари се съгласяват на УЗ колкото да видиш бебето и не карат да плащаш. Моята е така, не съм плащала нищо.

# 332
Козметика от ден 1 ползвам на Бебо. Бях взела и Хип. Обаче Хип изсуши кожата на моето бебе. С Бебо никакви проблеми - измивно и олио/мляко за тяло. Техните кърпички ползвам и съм също страшно доволна. Ползвам бялата опаковка без аромат.
На мен ми казаха приятелки навремето, че всичко е проба-грешка. Това, че за някое бебе нещо е добре не значи, че за друго ще е ок.

Шампоан за крусти не съм ползвала изобщо. Шампоана на Бебо се води и за крусти. А ако искате бързо махане - мажеш с зехтин, после миеш хубаво. От специални шампоани няма нужда от според мен - излишни пари

Памперси - на Памперс ползвам и съм доволна. Huggies при нас пропускаха.

Но не знам дали с априлското бебе ще е така Simple Smile имам приятелка и двете й момичета са с тотално различна козметика (на едната едно, на другата друго й понася) , та съм се настроила на този най-лош вариант Simple Smile)))

# 333
Аз си мислех за Бебо заради натуралния състав и заради факта, че са български. Видях, че има препарати без аромат и се чудя за тях.
Наистина явно е много до ситуация и до кожа и даже се чудя дали пък да не пробваме с бебо от начало.

# 334
Аз предпочитам да пробвам с "лаченото" в началото, когато кожата още е тънка, без особен липиден слой, свръхреактивна, колкото да ми е спокойно, че съм направила най-доброто уж. И после вече експерименти с бебо/хип/бебелан и прочее като се поочовечи малко.
Иначе по ЗК гинекологът всеки месец ми пуска ПКК, през два - урина, болести имам пуснати - спин, сифилис и хепатит, УЗ не го плащам, ходя вече веднъж месечно. В началото ходех често, че съм с проблемна бременност - там си плащах извънредните прегледи. Цитонамазка НЯМА да пуска поради горното - да не взема да прокървя и да получа контракции, аз съм ЗА. Всъщност, когато забременях, нямаше минала календарна година от последната ми, мисля,че някъде бях чела,че в такъв случай може и да се пропусне. По каса всеки триместър ми пуска и Кумбс, че съм с отрицателен резус фактор. Микробиология досега не е пускана, но и аз нямам оплаквания. Предполагам, като наближи време за раждане, ще пуснем.
По ЗК успях да си пусна желязо, тсжк и феритин с направление от хематолога, от ендокринолога е зор да му се откъсне от сърцето - сигурно два пъти за толкова време ми е пуснал тсх и витамини по ЗК, всичко си плащам аз. А хормони и Д следя всеки месец... При нас пакети за следене няма.

# 335
Единственото по-скъпо като козметика съм дала за слънцезащитата Юриаж. Взех и Себамед.
Юриаж наистина пази, не е хванал и лек тен с него. Нооо какви следи остава по количката, по столчето за кола..отделно и трудно се отмива.
Тази година смятам да заложа на Себамед слънцезащитата.

# 336
Аз като козметика и слънцезащита ще използвам Wooden Spoon - био са, без кофти съставки, дъщеря ми е с тях до момента и ще ми е спокойно и за бебето. За нея бях взела комплект на Мустела и в последствие продукти на Уриаж - от Мустела се обрина брутално, направо не искам да си спомням какво е 3-дневно бебе да е цялото в обрив, след това от Уриаж правеше реакция при всяко мазане, така че приключих със сигурност с тях.

# 337
Пандора, да си честита! 🎂🎁🎈🎉♥️ Всички желания да ти се сбъднат!
Направо ми потекоха лигите по тая торта с ягоди 🥲

Доста сте изписали и може да съм пропуснала, но искам да ви попитам дали вече от някъде сте си купили бельо за бременни, защото моето вече ми стяга и ме дразни и спешно трябва да си взема нещо подходящо. Корема ми е доста голям и много ми опъва.

За бебешка козметика - преди 10 години, когато дъщеря ми беше бебе и и аше атопичен дерматит, алерголога ми препоръча марката Avène. Доволна останах от резултата, макар че дерматита трябваше да го израсте.

Сега съм в чуденка и аз какво да бъде. Може би ще се насоча към LR, ако някой е чувал.

# 338
И моят е голям, но си купувам безшевно бельо в Л размер (т.е. размер по-голямо) и ми е много удобно. Wink

# 339
Включвам се и аз на тема козметика и памперси. С дъщеря ми използвах Мустела до 7-8ми месец. Реших да сменя с Юриаж (беше на промоция тогава в аптеката) и отключи атопичен дерматит. Не знам дали това беше в следствие на смяната или просто сме го потискали с козметиката на Мустела (беше обикновената серия, не серията за атопичен на Мустела), но дори след като върнах Мустелата, кожата не се оправи. Започна великото ходене по дерматолози, пробвахме всички “медицински” козметики на пазара (Биодерма, А-дерма, Авен, Юсерин, докато накрая не нацелих нейната, а именно Ла-рош. Голям зор видях, докато намерим подходящата козметика. Та моят съвет е да се вземат малки мострички на различни марки и да се види дали ще понесат на нежната бебешка кожа.
С памперсите беше същото- Pampers premium care пропускаха, постоянно имаше “изненади”, които не се перат от дрехите, бебето беше нон стоп мокро и преминахме на Хъджис. Бях много доволна от памперсите, но гащите-памперс бяха много гадни. Тогава се върнахме към гащи-памперс на Pampers active baby и с тях изкара до края. Та тук пак съветвам да вземете малък пакет памперси и да видите дали ще са подходящи за вашето дете. Също, аз бях взела много бройки размер 1, който ставаше на дъщеря ми по-малко от 2 седмици, а се роди 3050кг и трябваше да преминем на размер 2. Така си и останаха 1цата и ги подарих на приятелка.
За останалите неща от аптеката- ще ви дадат списък от болницата на изписване, аз с дъщеря ми си спомням следните неща:
- Спирт 90градуса за обработка на пъпа преди падане;
- Спирт 70грасуса за пъпа след падане;
- Пудра за пъпа;
Стерилни марли;
- Дози физиологичен разтвор;
- В Токуда изписват пробиотик за бебето, та и това взех тогава от аптеката;
- Попитах в болницата с какво адаптирано мляко хранят бебетата и направо от аптеката взех една кутия, за да имам за всеки случай;
Това си спомням на прима виста.
Аз си мажа корема с олиото на Юриаж и за момента съм много доволна, но аз не съм предразположена към стрии. Не забравяйте и след раждането да се мажете, защото и тогава може да се появят стрии от свиването на матката.

# 340
Тъкмо това щях да питам: какъв номер памперси ще вземете, че не ми се ще тепърва да взимам, като се приберем. И аз мисля да взема 1 и 2 номер, да не се окажа изненадана.
Иначе то хубаво за мостричките, ама мострички няма, особено в малките градове. Още когато работех с мед.козметика бяха кът(едно 8г.), за деца пък да не говорим. Само от биодерма имаше и мустела, останалото проба-грешка.
Нещата за бебето си ги поддържам по принцип вкъщи - спиртове, пудри, марли, ще видим какво ще препоръчат при нас, че някои неонатолози изписват пиоктанин или калиев перманганат за пъпчето. За лепенките за пъп също мненията са на двата полюса, но мисля да си взема няколко за всеки случай, докато свикна с къпането без да мокря пъпчето. Иначе си поръчах и омни биотик панда, докато беше на промоция в озон - дълъг срок, винаги го изписват за всичко - от колики до разстройство, можи да се ползва при деца от всякаква възраст и възрастни, така че зян няма да остане. Joy
За адаптираното мляко още съм в колебание дали и какво да взимам. Това какво дават в болницата не е фактор въобще, дават каквото са им занесли представителите. Нан със сигурност ще пропусна с тия скандали напоследък, въпросът е, че няма и много алтернатива. Всичкото е с палмово или рапично масло.

А за бельото - взимам си просто по-голям размер бельо от това, което нося по принцип. Безшевните така и не ми харесаха, не понасям и бельо над корема. Сутиени без банели, вкл. и такива за кърмене, както и клинове за бременни си взимам от ... Тему. Буквално са за без пари, изключително удобни, после няма да мога да ги нося и поне няма да ме е яд. Дънки за бременни бях мерила в началото - подлудява ме ръбчето от дънковия плат под корема и плата, стигащ чак до гърдите. Блузите са ми най-лесни, още отпреди да забременея есенни/зимни имам овърсайз, тях поне мога да си ги нося и после. Тениски съм си поръчала също от Тему, после ще станат домашни, защото сега са ми добре, но ако си върна старата форма ще са ми просто огромни.
А термометър какъв сте взели/ще взимате?

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 16:32 от buttercupp

# 341
Определено темата за козметиката е много обширна, супер много марки има на пазара и със сигурност каквото и да вземете няма да сгрешите, стига на бебето да му понася, разбира се. И аз щях да ви посъветвам да вземете като за начало малко разфасовки. Моето дете също супер много се подсече от крема за подсичане на прехвалената Мустела, леля ми се кълнеше в нея, най-доброто, не знам си кво и докато разбера, че е от нея, в чудо се видях. После една майка ме светна за едно кремче, Галафарм, никакви проблеми не съм имала с него и стига за доста време, за банята ползвам Klorane Bebe, също съм доволна, но съм купувала само шампоана, който е и за коса и тяло. Може да ползвате и продуктите от комплекта, който ще дадат в болницата. С памперсите не съм имала проблеми до сега, мисля че минах през всички марки, но като за начало ще взема на little angels, бях доволна преди и като цена бяха супер.

Мисля да си поръчам вече сутиен за кърмене, без значение дали ще кърмя, бяха ми удобно, че нямат банели, а моите вече си ми стягат.

# 342
  • Melmak
За бельо аз си нося моето, но то е бразилиана с ниска талия и не ми стяга на корема. За сутиени - в началото на бременността качих 1 размер сутиен и просто си купих нови. Може би ще помисля за някакви без банели, за да не стягат.

Да ви кажа, като човек, който не е имал опит с деца, понякога си купувам мокри кърпички от бебешките да си бърша нещо вкъщи. И взимам по-евтини за тая цел, но се чудех как ароматизират толкова силно нещо за бебе, някои направо са нетърпими. И в бързината съм купила някакви Бебо, които не са за бебето, а просто за да си бърша прах или нещо друго. И ми се сториха наистина като за бебе, самата текстура на кърпичката е по-нормална.
Приятелка ми каза, че с двете деца е ползвала памперси на ДМ, мисля да я питам какви точно и да взема 1 пакет като дойде момента, да ги пробвам. Иначе ясно, всяко бебе реагира различно и универсално мнение с козметиката няма.
За стриите си знам, че и да мажа, като съм си предразположена… сигурно ще имам. Майка ми е с друг тип кожа, качила е 26 кг с бременността и ги е свалила, няма 1 стрия. Нито е мазала, нито нищо. Ама не съм хванала тоя ген.

# 343
Pandora, на теб коремът ти сигурно е по-висок, защото си с момиче, моят започва много ниско и бельото ми ми е дискомфортно.

# 344
  • Melmak
Въобще не се бях замисляла за това, дарби. Нямам представа, честно казано. Ритничетата ги усещам над пъпа.. не знам дали има значение това. А и нямам много база за сравнение.

Едит: за априлско бебе бодита с къс или дълъг ръкав ще взимате? Също кой размер? Най-малкия или следващия по големина, за да се носи повече време?

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 17:59 от Pandora1

Общи условия

Активация на акаунт