Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 17 049
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
Пандора, нищо не разбирам от хормони, но на мен АГ ми каза да си пусна АСАТ и АЛАТ, за да види как са заради кръвното. Мериш ли си го ти?
Иначе аз, когато ходих на обременяване, ме питаха пия ли нещо сутрин, не знам дали просто не го вземат предвид. Но да, аз отидох само пила вода. Хубаво е да не се яде и пие нищо друго 12 ч. по-рано. Аз това не го бях предвидила и хапнах 11 ч. по-рано 🥴

# 316
Аз като ходя за болничен всеки месец ,задължително ми пускат всички иследвания ,за момента всичко е наред.Аз съм с ниско кръвно и за момента си ми е така .

# 317
  • Melmak
Асат и алат са показатели на черния дроб. Не знам как влияят на кръвното, аз съм с ниско и го меря като ходя на лекар - в месеца 2 пъти (един преглед по зк и един на частно). Не съм имала отклонение да е високо, даже по-скоро си е ниско. Ако сутрин не пийна кафе и не хапна, съм дроб. Едвам стигнах до лабораторията в Парадайс (МЦ Надежда), където правих обременяването. Просто гладна и без кафе е много трудно, заради ниското кръвно. Айран пия през деня, пак за да не ми пада. Надявам се с черния дроб всичко да е наред, лекарката каза, че ако след седмица пак излезе нещо завишено, ще ме праща на гастро.

# 318
Тези, които се следят при АГ, което не изражда и ще раждат при друг специалист - към коя гестационна седмица мислите да ходите на преглед и при него и да го уговорите?
Мен вече не ме свърта, хем знам, че е рано, хем искам да ми е спокойно, че всичко е уговорено, ако недай си Боже нещо се обърка и тръгне преждевременно.
А тонове заплащате ли?

Аз около 24 г.с. се видях с лекаря при когото ще раждам и се разбрахме да се видим пак два месеца преди термин и вече ще се уговорим по-сериозно. Първият ме само ме прегледа и разпита дали имам установени заболявания и усложнения и така.

# 319
Аз от самото начало се преглеждам при двама доктори ,единия на частно другия по ЗК,и така ми стават 3 прегледа в месеца ,2 на частно и 1 по ЗК,.Аз така си пожелах защото съм рискова бременност и да съм спокойна .И онзи ден наа прегледа започнахме да обсъждаме кога ще бъде раждането защото аз ще бъда планово секцио.

# 320
Честит рожден ден, Пандора! Бъди здрава, щастлива, ценена и обичана! Леко раждане, с пухкав финал и едно спокойно спящо бебче пожелавам!
Леле, с предишната бременност по това време вече бях готова с кажи речи всичко, а сега абсолютно нищо не съм взела, освен кош за новородено за количката. Не,че имам много неща да взимам, но все пак.. Та мисля скоро поне да прегледам с какво разполагам като дрехи, да си поръчам нещата, които ми липсват. Ама просто предишния път бях убедена,че ще родя по-рано, а накрая преносих и това чакане накрая ме смаза. Коремът обаче много рязко взе да ми натежава и то осезаемо. На преглед съм чаак на 16ти, този път ще са минали 5 седмици между прегледите, но графика на доктора беше пълен много от рано и така се получи.

# 321
Момичета, да пиша и тук. Разглеждали ли сте козметика за бебета? Има твърде много марки на пазара и имам чувството, че тази част от пазара би ме затруднила доста.
Отделно - дори не знам точно какви продукти са нужни за начало, защото се предлагат доста различни, а ме съмнява да ми трябват 10 неща (тоест ако ми трябват, ще ги купим, но да не стане така, че нещо да си стои неползвано и да го размятам по рафтове и шкафове).
Моля за помощ от по-знаещите. 😂
Този месец се очертава доста натоварен за мен - последен на работа, почистване и нанасяне в ремонтираното жилище (пазар за хиляди дреболии, които нямаме), по-чести прегледи + очен преглед за констатация... Абе лудница😀
Май и този месец няма да разполагам с никакво време да проучвам и купувам неща за бебчо и наистина ще си остане за по време на майчинството.

# 322
  • Melmak
Дарби, разбирам те за времето. Макар да ме водиш с 2-3 седмици, аз също не успявам с нищо. При мен още мислите са за плочки, съдомиялна, гардероб, кухнята дори не сме почнали. Накрая ще взема само някои базови неща и ще докупувам каквото трябва и след раждането.
Онзи ден минавах покрай next и си казвам айде поне ако харесам нещо 2-3 бодита както се казва. То нищо нямаше, и там нямах успех.

За козметика търсих и четох, на доста места препоръчват А дерма. Някои майки споделят, че мустелата не е било ок за тяхното бебе. Аз сега си мажа корема с мустела. Мисля да се насоча към А дерма.

# 323
Понеже чета и мартенската тема, сега пишат за Uriage, че била много добра. Видях, че има стартов комплект за новородени и мисля да взема такъв + кърпичките на Бебо. Аз даже за Бебо си мислех цялостно, но се отказах май май. В момента комплектът за новородени е с 15% намаление в Гален. Аз няма да се възползвам сега, защото няма къде да го сложа, но, ако някоя иска...

# 324
Ние с каката ползвахме Биодерма душ гел и лосион за тяло - ако бебето няма атопична кожа или други специфични състояния, няма нужда от специализирана козметика. Отделно и от раждането до ден днешен ползваме Бепантен за подсичане и други раздразнения. Месец след раждането използвах и шампоан против крусти на Мустела, препоръчвам го ако ви се наложи (но това ще е доста по-напред във времето). Също помня, че бях купила опаковка Судокрем - оказа се тотално излишен и наскоро го изхвърлих, само отворен и не използван. Другите неща ще ни ги кажат в болницата, намират се във всяка аптека, например спирт за пъпчето. Дават и доста мостри (поне в Токуда беше така преди 5 години) - някои от мострите стигат за целия бебешки период Relaxed
Като цяло козметиката е доста специфична сфера Grinning Дори памперсите са така - едни марки понасят на едни бебета, други - на други.. При нас например Памперс премиум кеър не се отразиха добре - подсичаше се много от тях! Пробвах и Молфикс - същата работа. В крайна сметка мисля че ползвахме Pampers active baby и то години наред, чак докато ги премахнахме изцяло.

# 325
Тоест да не се избързва с козметиката?

# 326
Аз отново ще заложа на Биодерма . Сина ми още го ползва и съм много доволна. Крема за подсичане също ни е биодерма и до сега не сме имали проблеми. (Много приятелки са доволни от бепантен). Кремче за раздразнения около устата, но това е за периода на зъбоникненето също биодерма - страхонен е. За крусти съм ползвала Мустела и имаше ефект.
За памперсите започнахме с памперс премиум кеър и въобще не бях доволна. Единствените, които протичаха (поне при нас). Накрая заложих на памперсите на ДМ и са страхотни. Все още ги ползваме, гащите също са удобни на Сашко. Всяко дете е различно. Не се презапасявайте, защото може продукта да не е подходящ за вашето дете, колкото и хвален да е той.

# 327
  • Melmak
А кой бепантен имате предвид, защото гледам, че са няколко вида?

По темата с козметиката, а с какво мажете своите коремчета?

Аз взех мустела крем и олио, тях мажа вечер след баня. Сутрин няма и следа от намазаното, мажа с маслото на woden spoon. И знам, че е до кожа, но все пак.. по-добре да мажа, отколкото да не!

# 328
Олио на Икаров, маслото на Палмърс и си взех и масажен крем на Палмърс също. Имам няколко стрии на хълбоците вече.
Иначе от самите мазила наистина си усещам кожата в областите, в които ползвам продуктите, някак по-мека и определено доста по-хидратирана.

# 329
На Next има много хубави неща в сайта, по едно време имаше и безплатна доставка. И в about you има разни сетчета, не знам дали още има намаление обаче. Цените обаче са брадва, чак ме е яд, че не погледнах покрай черния петък.

За козметиката - такова нещо като медицинска козметика има само като маркетингово понятие. Била съм консултант преди години, всичко се купуваше и от всичко бяха доволни хората. Друг е въпросът, че дори и без да си работил подобно нещо, е достатъчно само да врътнеш етикета и да видиш, че пак има сума ти съставки, които НЕ би трябвало да присъстват там - нищо, че ви убеждават лекарите, понеже е минал търговския представител през тях по-рано, че Х е най-изчистената, най-подходящата козметика! Дрането по 50лв. за едно жалко кремче не значи, че е най-доброто.
Към нещо в Биодерма имам алергия, А-дерма съм ползвала за атопична кожа, преди да изкарат и бебешка линия - ужасно мазно, гадно, лепкаво усещане; Уриаж по състав са ми като джонсънс, не бих заложила на тях.
Имам разни мострички в нас, а и не се знае какво ще понесе на бебето, така че ще изчакам и намаления и мисля да взема на Мустела. Златният комплект е доста хубав и все има или повивалник, или раничка, така че или него ще взема или поотделно - пяна за вана, кремчето им за подсичане, крем за мазане на тялото. Друго не мисля, че ще ми трябва в началото. Мострите са ми предимно на хип, ще пробваме и тях. Шампоан за крусти не смятам за задължителна покупка, ако се минава скалпа с четка след баня, ако видя зор ще взема. Но после, не ми се презапасява с хиляда козметични неща, особено като още не знам дали ще има алергии/дерматит.
Бепантен се взима най-добре маз за подсичането.
Памперси мислех да взема по един пакет от всяка марка, мъжът ми ме спря. Joy Така че той ще търчи през ден до магазина. Най-вероятно ще взема 1пакет памперс и 1пакет някаква друга марка да имам резерви поне за първия ден.
Иначе се мажа с това:
Скрит текст:
Купувам от Лили, периодично свалят цената, но и без намалението съотношението цена/количество е супер. Има странна миризма(но не гадна като олиото на мустела  🤣), консистенцията е точно на богат и мазен крем, понеже е с масла, но се разнася лесно, попива бързо и не прави мазни неизперяеми  петна по дрехите като други. Чудесно хидратира, имам много суха кожа, в момента постоянно ме опъва и сърби, така че веднага облекчава неприятните симптоми. Не виждам и новообразувани стрии поне засега(дано остане така!) при все, че имам отвратителна кожа и съм цялата нацепена още отпреди от вариране в килограмите.

Общи условия

Активация на акаунт