Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 17 059
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
За мен няма да е последната - ще правя в 32 г.с. отново заради проблемите с кръвното. За момента всичко с бебето е наред, тоновете са перфектни, но се налага по-обстойно следене, за да не изпуснем нещата.

# 286
Здравейте, може ли да ми препоръчате лаборатория за обременяването с глюкоза, която работи с НЗОК, тъй като имам направление. Идеята ми е, че трябва да се седи там на място, а повечето лаборатории са мънички и не знам как точно се случва целия процес. За София става на въпрос. Благодаря!

# 287
  • Melmak
Аз съм доволна от Токуда и Синево.
В Токуда мисля, че събота не работят с НЗОК, само в делнични дни. Това е информация, която имам, не знам дали е актуална, но ако решиш, можеш да звъннеш да ги питаш.
Добра лаборатория са и много пъти съм правила обременяване там. Има столчета отпред, можеш да седнеш и да чакаш спокойно.

# 288
А колко често Ви викат на преглед след 24г.с., мислех, че след 32седмица зачестяват?

Обременяване с глюкоза не съм правила, изрично питах и ендокриноложката - каза по преценка на АГ. Което според мен е прехвърляне на отговорност... Rolling Eyes Гинекологът пък ми пусна глюкоза на гладно и гликиран хемоглобин(макар че знам, че те не са много показателни) - под 5 бяха и двете, бебето расте нормално, не е голямо, та се чудя дали да правя И това. Толкова неща си следя, че вече имам чувството, че съм главен спонсор на лабораторията.
За трета ФМ също се чудя, засега нямам риск от прееклампсия, кръвотокът също е добър към бебето, но най-вероятно накрая ще мина и нея да ми е максимално спокойно.
А как Ви мерят шийката на матката? През корема или чрез влагалищен преглед?

# 289
И аз се интересувам как се мери шийката. Досега никога не са ми я мерили, нито на АГ прегледите, нито на морфологиите. Вероятно също ще си направя третата, само защото искам да проуча обстановката в болницата, в която ще раждам, и искам третата ФМ да ми е там. А и за някоя снимка, че от първите две нямам нито една 🙄
Wall3000, зависи в кой квартал си. Аз вчера попитах в Цибалаб Бизнес парк и ми казаха, че правят обременяване. В Бодимед Младост 3 също знам че правят.  С първата бременност пък си я правих в лабораторията на Софарма, така че и това е вариант ако ти е удобно.
Buttercup, според мен няма нужда да правиш обременяване. По думите ти нямаш показания за това, но все пак мнението на лекаря е най-важно.
Утре съм на преглед и се вълнувам много. Не съм виждала бебето от цял месец. Залипсва ми въпреки постоянното въртене и опъване 😆

# 290
  • Melmak
И аз това се чудя след 24 седмица колко често, май каза 2 пъти месечно и после тонове не знам колко. От февруари започваме 2 пъти месечно.

Coasterka, за шийката ми я мериха до сега всеки път с вагиналния ехограф. Като бебето го гледаха с коремния, просто за шийката само  вагиналния. Вчера пак ми я мериха, тя ми е доста дълга 46 мм и казаха, че проблеми няма да имам с нея. И вече ще я мерят с коремния, ако е имало нещо е щяло до сега да се покаже като проблем.

Подозирам, че ви мерят шийката с коремния, просто ако е нормална не ви казват нищо.

За обременяването - по преценка на АГ е, ако имате инсулинова резистентност преди да забременеете се прави задълже. При здрави бременни се прави при определени показатели като по-голямо бебе, увеличени околоплодни води, много килограми качени от майката и други.

Аз третата фм ще си я правя, не мисля да пропускам.

Едит - нямам гестационен диабет!! Резултатите ми са добри, няма проблеми. Направо не мога да повярвам! ❤

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 20:55 от Pandora1

# 291
Следящото АГ винаги ми мери шийката с вагинален ехограф, което е най-точното измерване. Но аз пия магнезии заради чести ранни контракции и може би затова ме следи по-изкъсо.
До колкото знам на ФМ зависи от практиката на лекаря дали ще мери шийката. В моя случай я мерят коремно и винаги имам снимка, която да споделя с лекаря от ЖК.
Веднъж ми я измериха през ден - първо на ФМ с коремен и след 1 ден с вагинален на ЖК и ми направи впечатление, че имаше леко разминаване. Оказа се, че е заради ъгъла на мерене. Коремно винаги излиза една идея по-къса от измерването с вагинален, но това лекарите си го знаят. В моя случай и двете бяха в норма, затова не съм се  притеснила.
Относно зачестяването на прегледите мисля, че беше след 28г.с. до 32г.с. стават на 3 седмици, 32-36г.с. на 2 седмици и след 36г.с. всяка седмица, като тогава започва и запис на тоновете, ако всичко е наред. Иначе може и по-рано.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 00:14 от ilieva_i

# 292
На мен ми меряят шийката с вагинален ехегограф,за сега е добре така каза вчера Докторката.Ами ще го правя Обременяването поне да видем нали е наред всичко с него ,.То направихме сто неща до сега ,ще направим и него .Аз съм ин вотро така че преминах през много няма да ни уплаши едно обременяване.

# 293
  • София
Здравейте !

Около празниците бях леко настинала, но и това мина. Бебока доста мърда при мен, имаше вечери в които направо цялата подскачах. Чувството за мен е уникално ❤

За покупките, имаме количка , няколко неща дадени от приятелка и сме поръчали леглото. Количката и леглото ги взехме защото бяха на промоция и нямаше как 😂 Доста неща имаме и от баткото така, че останаха дреболии, които могат и в началото на април да се вземат.
Днес влизам в 25та седмица, в понеделник съм на преглед и за следваща фетална каза около 28/29 седмица. С килограмите все още съм 5кг отгоре, но аз имам голяма непоносимост към повечето храни.

Стискам палци за прекрасни резултати с всички бъдещи прегледи и изследвания ❤

# 294
За обременяването - аз си го правих в Щерев, струваше ми 6 лв., не знам по принцип колко е и дали имам някакво намаление в цената. Там е много комфортно, на същия етаж има кът с дивани, където стояхме с ММ. Simple Smile
На мен ми го направиха, защото глюкозата ми беше 5.2 при направени кръвни изследвания. Изпрати ме АГ.
Моите впечатления - масово жените май повечко се филмират, не е болка за умиране. Определено не е най-приятното да пиеш захарен сироп, но и не е толкова ужасно, колкото навсякъде го изкарват.
Шийката ми я мерят с ехограф, само веднъж се наложи трансвагинално, за да е по-сигурна АГ.
По-отношение на феталните - още преди да ми се наложи да правя повече, си бях казала, че щом има три, ще правя три. Това е нещо важно и не бива да се пропуска според мен.
Аз, както споменах, даже четвърта ще правя заради кръвното и честно казано ще ми е много по-спокойно, защото обикновено между третата и раждането има прозорец от 7-10 г.с..
За честотата на прегледите - аз съм по-напред от вас, от 26 г.с. започнах да ходя на всеки две седмици, като вчера, в края на 28, мерих и тонове за първи път. Мисля, че след 30 или 32 г.с. посещенията започват да са всяка седмица.

# 295
Тези, които се следят при АГ, което не изражда и ще раждат при друг специалист - към коя гестационна седмица мислите да ходите на преглед и при него и да го уговорите?
Мен вече не ме свърта, хем знам, че е рано, хем искам да ми е спокойно, че всичко е уговорено, ако недай си Боже нещо се обърка и тръгне преждевременно.
А тонове заплащате ли?

# 296
Тоновете са ми към пакета за проследяване и раждане, имам общо 9 включени. Другите, ако такива се наложат, се заплащат отделно.

# 297
Тези, които се следят при АГ, което не изражда и ще раждат при друг специалист - към коя гестационна седмица мислите да ходите на преглед и при него и да го уговорите?
Мен вече не ме свърта, хем знам, че е рано, хем искам да ми е спокойно, че всичко е уговорено, ако недай си Боже нещо се обърка и тръгне преждевременно.
А тонове заплащате ли?

Здрасти, при мен е така - следя се по каса при АГ, който не изражда, а ще раждам в друга частна болница. Звънях им развълнувана още в 12 г.с., казаха ми да се обадя пак в 28 г.с., за да се разберем за първия преглед. Предполагам, че трябва да се следя и на двете места, не знам при теб дали ще е така.
Иначе днес (26 г.с.) бях на преглед по каса и следващия ми преглед там ще е след месец, тоест 30 г.с. За тоновете доколкото четох се заплащат и не се покриват по каса.
Бебчето вече е 940 грама Heart Eyes , мърда, шава, рита, обърнала се е вече главично, за което много се радвам. Ритниците вече не са по пикочния мехур, а някъде над пъпа Grinning
АГ-то каза, че няма нужда да си правя обременяване с глюкоза, учудих се, защото съм доста килограми, но мерките на бебето са супер. Кръвното също е добре. Може би ще ида на ендокринолог за коригиране на дозата на Л-Тироксина. TSH започна да се увеличава, а fT4 е под нормата.

# 298
Мисля, че честотата на прегледите зависи и от АГ-то, с първото помня, че в 9тия месец ходех всяка седмица, но преди това да ви кажа не помня дали съм ходила 2 пъти в месеца, може би ако е имало изследвания и да съм ходила пак, но тоновете и тях помня, че почваха някъде края на 8ми месец, поне така си спомням. Шийката ми я гледат всеки път през корема. Аз 2 дни бях с температура и имам хрема. От години не съм вдигала температура, а Сега в рамките на 2 месеца вече ми е за 3 път... Да минават тия грипни сезони, че е отвратително.

За обременяването - аз си го правих в Щерев, струваше ми 6 лв., не знам по принцип колко е и дали имам някакво намаление в цената. Там е много комфортно, на същия етаж има кът с дивани, където стояхме с ММ. Simple Smile
На мен ми го направиха, защото глюкозата ми беше 5.2 при направени кръвни изследвания. Изпрати ме АГ.
Моите впечатления - масово жените май повечко се филмират, не е болка за умиране. Определено не е най-приятното да пиеш захарен сироп, но и не е толкова ужасно, колкото навсякъде го изкарват.
Шийката ми я мерят с ехограф, само веднъж се наложи трансвагинално, за да е по-сигурна АГ.
По-отношение на феталните - още преди да ми се наложи да правя повече, си бях казала, че щом има три, ще правя три. Това е нещо важно и не бива да се пропуска според мен.
Аз, както споменах, даже четвърта ще правя заради кръвното и честно казано ще ми е много по-спокойно, защото обикновено между третата и раждането има прозорец от 7-10 г.с..
За честотата на прегледите - аз съм по-напред от вас, от 26 г.с. започнах да ходя на всеки две седмици, като вчера, в края на 28, мерих и тонове за първи път. Мисля, че след 30 или 32 г.с. посещенията започват да са всяка седмица.

# 299
  • Melmak
Здравейте!

Черпя ви за моя рожден ден! Достигнах христовата възраст днес!

Желая ви много здраве и прекрасни резултати на всички изследвания, тонове и прегледи!

Общи условия

Активация на акаунт