Аз си исках епидурална още щом влязох в родилна зала, сложиха ми катетъра, нищо не усетих при слагането, НО отказаха да ми пуснат наистина упойка без болка. Пуснаха ми чак като ме шиеха и ми стана супер зле от нея, изтръпнаха ми краката, стана ми лошо. Преди това ми сложиха в абокада нещо за омекотяване на шийката - все едно ми вляха бутилка водка. Започна да се върти цялата стая, пресъхна мк гърлото и ми стана много лошо.
Като цяло наистина нямах болки, но според мен бебето не беше готово да се ражда. Имах 2см разкритие и леки контракции (установени на тонове), но бебето беше високо, шийката не беше омекнала (имам разкъсване и 2 шева, а възстановяването беше в пъти по-ужасно от раждането) и според мен докторът пресили нещата, за да не го изненадам извън работно време. Това ми гомпотвърди и акушерката после.
Този път съм решила да си изчакам да тръгнат нормално нещата и да не давам никакви прегледи за разкритие - на половината ми приятелки предизвикаха раждане точно с такова отлепване по време на преглед за разкритие, не е моето нещо със сигурност. Искам да си спестя и упойка, окситоцин и всякакви други "екстри". Ако бебето много се забави, стане много голямо и тн, ще предпочета секцио пред нормално раждане.