Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 14 597
  • 638
  •   1
Отговори
# 630
  • Melmak
За студа въобще не знаех! Аз до сега бях навън с едно не много топлещо яке. Прибрах се и контракция.. е.. ясно значи.

# 631
И аз не желая, ако съм секцио, да съм будна, ужасява ме мисълта. Друг е въпросът, че и за бебето много се усложняват нещата и има по-голям риск.
В началото бърках контракция с чревна колика, първите месеци. Не знам бракстън х ли е било, и аз пиех магнерот. Откакто приключи 4 месец, приключих и с контракциите, приключих и с магнезия на своя глава, адски много неща пия така или иначе. Имам леки спазми, ако се претоваря през деня(повече стоя права или повече време шофирам), понякога и след сън ме опъва, но не съм убедена, че е типичната контракция, а по-скоро да се получава като спазъм от разпъване на матката, понеже бебето интензивно расте.. Но аз преживях големи кошмари до втория триместър, непрестанно се гърчех и ме болеше, така че тия временни неразположения вече в третия триместър са ми като игра в парка

# 632
Аз също от време на време имам контракции, макар че пия магнерот 3х1. Усещам ги, когато се поизморя физически. След по-дълга разходка или по-бърза походка или когато танцуваме с детето. Гледам да полягам, като се заиграе с нещо и нещата се успокояват.

# 633
Аз също имам Бракстън Хикс още първи триместър. Започнах магнезии и уж намаляха, но последно време пак зачестиха. При мен ги провокира - студ, дълго ходене, недоспиване, умора, дори галене с ръка по корема или ако бебето много се разрита.
Май съм за увеличаване на дозата магнезии, но трябва да се чуя с АГ-то. Вчера бях на поседна ФМ и всичко си беше точно, та явно не пречат особено, стига да не станат регуларни, болезнени и на равни интервали.
С последната бременност помня, че след 36г.с. ми спряха магнезия, за да си работят.

# 634
buttercup, понеже и с предната бременност се пазарих за пълна упойка със секциото, докторът ми обясни, че по-скоро за мен е по-кофти самото събуждане, възстановяване, реакцията на организма, изкарването после на упойката и тн. За бебето каза, че от приспиването до изваждането ще са 2-3 минути и няма драма, налага им се да правят секцио с пълна упойка и не по желание на майката, така че явно е отработено.

Аз последните дни постоянно усещам стягане, опъване и тежест ниско долу в корема. Минах на преглед и при АГ и при нефролог. Не било Бракстън Х, защото те не боляли. АГ ми каза, че се разтягали някакви връзки в матката и ми препоръча да намаля ходенето и седенето или поне краката да са успоредно на пода. Много е неприятно и много се бях ошашкала, но минава от магнезий и най-вече от но шпа.

# 635
Аз също имам Бракстън Хикс, може би от 19-20 г.с., 1-2 пъти дневно, после спряха, нямах месец и половина сигурно (може и да не съм усещала), и откакто влязох в трети триместър зачестиха, даже ходих до болницата да ми включат система магнезий (преди това не приемах). Оказа се, че са нормални, стига да не са прекалено чести (въпреки че е относително, аз имам понякога с контракции и през 5 минути и през остатъка от деня нищо), да не са силни и болезнени (отново относително, има много жени, които имат болезнени контракции от много ранен етап в бременността и пак даже преносват) - така че най-важното е проследяващия да следи маточната шийка и тоновете на бебето. Като цяло съм забелязала, че колкото повече им обръщам внимание, толкова повече започват да се появяват. Понеже съм стажант лекар и наскоро ми се наложи да чета точно за държавен изпит по АГ - с напредване на бременността и особено третия триместър, рецепторите за окситоцин започват да се увеличават в матката, и оттам идва и термина “чуствителна матка”, все едно матката започва да тренира за самото раждане в бъдеще, провокират се от по-голям плод, който е активен и дразни маточната мускулатура, пълен пикочен мехур (отново чисто механично дразни), ако много си галите корема (също механично дразнене), и разбира се умора - физическа или психическа (оправдание за хората около вас да не ви напрягат 😂) , дехидратация. На мен след болницата, ми казаха, че е било инцидентно и ми изписаха Биоелектра магнезий 365 веднъж дневно и ношпа 3х1 за 2 седмици, да почивам повече и да не се напрягам покрай изпити (защото моите точно след държавен изпит започнаха), и наистина като се поуспокоих, полежах си едно хубаво, повече положителни емоции и с лекарствата понамаляха, но не спрели напълно (нормално е да ги има), така че почивайте и слушайте тялото си, не се ядосвайте, пийте повече вода и всичко ще е наред 🫶🏻

# 636
bobka339, благодаря за полезната информация. Аз много обичам да знам какво седи зад дадено събитие и държа на логичното обяснение. 🌹
Още сега обяснявам на всички около мен да не ме ядосват! 🤣
Иначе явно всички задружно се подготвяме за раждане и да си обичаме бебетата. Щом и темата вече се насочи към начини бебето да излезе от нас, значи и съзнанието ни се подготвя за раждане. Хем има време, хем не е никак много.

# 637
  • Melmak
Времето за мен тече много странно! Като забременях и си казвам “леле, как ще мине това време!!!” Притеснявах се, че е една вечност. Обаче зависи колко е зает човек. С толкова ангажименти вече се чудя как ще ни стигне времето да се подготвим.
Сега вече като ми тежи корема ми се вижда гадна и дълга зима, но пак - един ден лекар, ма друг оглед, на трети ходим за нещо за ремонта, междувременно работа..

Получих доста неща за бебето от моя приятелка, която избута вече две породени. Много съм благодарна.
Бобка, благодаря за информацията!

# 638
"516 нови отговора ". Виновно навеждам глава и си признавам, че прочетох само последните 5 страници. 😂

При нас всичко върви добре. Очертава се да се местим в по-голяма квартира най-после. Не е най-подходящото време, но който е в чужбина, знае, че това си е 6-ца от тотото и като ти се отдаде възможност я грабваш без да мислиш много.

Количка харесахме една 3в1, забравих как се казва, имам скрийншот някъде. 😂
Тук не изписват без да видят кош за кола, така, че се спряхме на такава, която има всичко. Набелязах и някои дрешки.

Второ ми е, а усещам че ме е страх повече от предния път. 🤣 🤦🏼‍♀️
Ама така е, като ти е дошъл акъла вече, го мислиш повече.
Всички около мен чакат бебка повече от нас. 😂 Голям ентусиазъм ги е налегнал.
Продължава да няма причина за секцио, надявам се да не се наложи. 🙏

Общи условия

Активация на акаунт