Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 3 431
  • 159
  •   3
Отговори
# 135
Момичета, буквално току що излизам от преглед при АГ. Аз съм с доста наднормено тегло (забременях 104, сега съм 106, плюс инсулинова резистентност)... Нищо не каза нито намекна за обременяване с глюкоза. Бебето си върви супер с размери точно за седмицата, в 22 г.с. съм. На резултатите от урината имам положителни кетони, което четох че може да е знак за ГД. Но лекарят изобщо не се притесни и не каза нищо за никакъв диабет.
Моето момиче също е в седалищно предлежание от седмици. АГ каза, че докато не започне родовата дейност с контракциите, бебето има възможност да се завърти и няма място за притеснения.

# 136
Аз не бих правила обременяване, ако не се наложи по някаква причина. Преди следващия преглед трябва да мина през болницата да ми пуснат изследвания и ще видим как ми вървят показателите. Самата ми лекарка каза, че не изпраща всички на обременяване. Да но ме подмине тази гадост, че съм чувала, че е доста кофти.

# 137
  • Melmak
Моничета, аз ще правя обременяването. Така е, не се препоръчва при всички, поне за сега. Някои лекари може би пращат всичките си пациентки, но като цяло се прави ако има някакви симптоми като - по-голямо бебе за гестационната възраст, повече околоплодни води, много качени кг от майката по време на бременността, предишна бременност с гестационен диабет, инсулинова резистентност.
Аз съм с последното, от 20 годишна имам поликистоза и тя води до инсулинова резистентност. По-особен ми е случая, но да не навлизам в подробности. Ще си го правя, както някоя от вас по-рано написа, изследването се прави в конкретен диапазон на бременността, не е когато искаш. Съответно и при мен ще се падне някъде края на декември или началото на януари. Не ми се прави, гадно е, всеки път се чувствам ужасно, но няма как.

# 138
Пандора, ти кога ще го правиш? Може и да сте писали по-нагоре, ама съм шматка 😆 Аз имам спомени, че се правеше около 24 г.с. Ако е така, ще го изпусна, защото днес не казаха нищо за това. Чудя се дали да си го направя на своя глава без направление или да не се филмирам допълнително. Бебочка си е добре на размери - 503 грама. Даже терминът ми по цикъл и размери е на една дата.

# 139
  • Melmak
На твое място не бих си го спестила, защото ир си е риск. Може би гинеколога е забравил или нещо от сорта, но аз задължително бих звъннала да питам. В случая при доказана ир преди бременност за мен е учудващо да не го правиш. Това от първата консултация ми го казаха, дойде ли време- правя го. Вече при здрави жени без ир и диабет се прави ако бебето върви голямо или други фактори. При мен бебето също върви в размерите си за гестационната възраст, но това не променя риска от гд, заради доказаната ир.
По спомен периода е 24-28 г.с, като Патрикова ме посъветва да го правя между 26 и 28 седмица ако до тогава няма повишаване на околоплодните води извън норма или друг фактор.

Аз да се оплача от здравната каса, ходя и на частно, следя се по зк, колкото да виждам бебето повече пъти. Обаче се надявах поне на направление за ендокринолог да получа.. ама лекарката нещп се прави. Утре съм при нея, ако ми откаже, ще пусна жалба в зк. Аман.. никога не ползвам зк за нищо, един път да се наложи и се правят!

# 140
Здравейте Simple Smile следя ви, чета ви, но откакто е тази нова тема не смея да пиша. Имах и зацапване..чакам да ми мине и втората ФМ и прегледа при АГ, и да се успокоя, че всичко лошо е зад гърба ни - и да стана по-активна тук.
Тепърва съм в 20г.с., покупки няма да правя скоро (с първото дете пазарих чак в 30-31г.с.), не го мисля раждането (с първото бях секцио и сега пак, не се глася за нормално).
Обременяване с глюкоза - не съм правила, ако ми кажат ще го направя, към момента предпоставки нямам.
Единствено ме притесняват 2 неща: -раждането да не съвпадне с Великден, и да изкарам в болницата празника. Свиждания няма...и ще ми е доста "приятно" изживяване
-и децата ще са породени. С разлика от 1г и 2месеца. Искали сме 2ро, с малка разлика..ама не очаквахме да се случи толкова скоро. Та...не знам как ще се случват нещата - ще е лудница сигурно в началото.

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 15:09 от MmeBovari

# 141
Стискам палци всичко да се развива добре! Simple Smile
Как така няма свиждания? В коя болница ще раждаш?

# 142
Благодаря! Дано!
В АГ болница, гр.Варна.
Свижданията са махнати от Ковид още.
Има "свиждания", но слизаш долу на партера. А преди са разрешавали на таткото, да се качва на етажа и в коридора да се видите.  
Като раждах първото дете, трябваше да сляза до партера, за да ми даде таткото една бележка, да предам на лекарката. Хубавото е, че може да се случи по всяко време (няма ограничение за час и продължителност), но уловката.е да намериш свободна акушерка, та дори и санитар да е, да наглежда бебето ти, докато ти си на "свиждане".

# 143
Луди ли са? Ковид истерията мина отдавна... Това е несериозно.
Разбира се, не е най-важното, де, но все пак. Всеки баща би искал да си види детето и жената, пък и самата родилка би имала нужда от това.

# 144
За съжаление така беше февруари тази година (от служители разбрах, че от Ковид насам е така), не очаквам да променят нещо за другата - април. Но въпреки това няма как да сменя болницата -лекарката ми е там. А аз искам при нея .

Но съм съгласна, че е дооста неприятно. Аз накрая нямах търпение да си тръгна, защото щях да се побъркам, да седя затворена м/у 4 стени. 
"Забавното" беше, че слизайки до долу, си мислих, че ще оставя бебето в стаята на дежурната акушерка или поне акушерка ще отиде в стаята ми. Уви - не. Казаха ми да оставя отворена вратата и да им кажа от кой номер съм и те ще се ослушват за него, ако ревне.
Опитвам се да ги оправдая с това, че знам, че не им стига персонал. Но неприятно си беше.

# 145
Аз раждах 2024 март месец в Майчин дом Варна и беше на същия принцип-аз излизах навън. Разликата беше,че или оставях бебето при неонатолозите или се разбирахме с момичето в стаята ако е нещо набързо.

# 146
Да ви питам колко кг бяхте когато забременяхте и какво толкова здравословно ядете,че сте качвате по 3-4-5кг? Аз забременях 51кг и в момента съм с 15 нагоре 😱 смятам,че понеже в началото не понасях готвено и манджи,ядях само сандвичи,пици,шоколад и плодове,ама и сега с манджите просто си ям количество и често!
Аз забременях, когато бях около 54-55 кг, а сега съм към 60-61. Изобщо не следя как се храня - ям каквото ми се яде и когато ми се прияде. Има дни, в които имам вълчи апетит, а понякога пък изобщо не ми се яде. С моя АГ още не сме говорили за глюкозотолерантния тест, но знам, че е много важно изследване по време на бременност, така че определено искам да го направя. Нямам ИР, но имам СПКЯ, затова за всеки случай искам да изключа този проблем - може и синдромът ми по някакъв начин да влияе на хормоните по време на бременността

# 147
  • Melmak
Мадам Бовари, много ме изненада тази схема на болницата.. не знам как им хрумва това, отдавна мина пандемията!
Иначе за Великден не го мисли от сега! Важното е да си здрава, бебето да е добре и всички да сте щастливи. Моят термин е за 14 април, демек 2 дена след Великден и те разбирам, защото и аз щях да съм на същия хал. Кой би искал да седи в болницата на най-големия християнски празник? Но аз много държа да съм секцио, трябва и на очен да ида по тоя повод, но аг ми спомена кога точно трябва, май в 30 и някоя си седмица, което е догодина.

# 148
Странно, много късно те изпраща. На мен ми каза или този месец, или до средата на другия, за да насрочим дата. Тоест някъде до макс 30 г.с. да сме го изчистили въпроса.

# 149
  • Melmak
Странно, много късно те изпраща. На мен ми каза или този месец, или до средата на другия, за да насрочим дата. Тоест някъде до макс 30 г.с. да сме го изчистили въпроса.

За очен ли? Аз пак ще я питам другата седмица като отида. Много ми е важно. Сега съм в 22ра, дори да трябва до 30-та да го свърша, поне има време.

Общи условия

Активация на акаунт