Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 11 682
  • 483
  •   6
Отговори
# 450
Леко остаряла плацента е просто ехографско описание, а не диагноза. Като плацента превия - наблюдава се и не е задължително да има негативни последствия. Ако растежът на бебето, водите и доплерът са в норма е просто физиологично състояние. Не означава автоматично риск. Имах позната с остаряла плацента пак някъде към началото на третия триместър и си роди здраво бебче, без некакви проблеми или лечение.
Знам, че често наистина има усложнения при дами, които пушат по време на бременноста. Тогава може да има изоставане в растежа на бебето и по-малко околоплодни води, което вече е проблем и често в тези случай се прави секцио малко по-рано от термин. При Вас щом няма нищо притеснително, просто се наблюдава. 🤍

# 451
Леко остаряла плацента е просто ехографско описание, а не диагноза. Като плацента превия - наблюдава се и не е задължително да има негативни последствия. Ако растежът на бебето, водите и доплерът са в норма е просто физиологично състояние. Не означава автоматично риск. Имах позната с остаряла плацента пак някъде към началото на третия триместър и си роди здраво бебче, без некакви проблеми или лечение.
Знам, че често наистина има усложнения при дами, които пушат по време на бременноста. Тогава може да има изоставане в растежа на бебето и по-малко околоплодни води, което вече е проблем и често в тези случай се прави секцио малко по-рано от термин. При Вас щом няма нищо притеснително, просто се наблюдава. 🤍
Благодаря за отговора. Да и на мен ми каза доктора все едно си пушачка цяла бременност. Аз бях пушачка, но след като разбрах ги спрях и след това ме хвана зверското повръщане и съм с гадене до ден днешен и се отвръщавам от миризмата само, да не говорим да пуша. Не мога да си обясня от какво може да се е получило това остаряване. Ще се следя по-често, силно се надявам да е наред всичко до 9 месец…

# 452
Мина и моят преглед, бебчо е 830 гр в 25г.с. Водите са ми над нормата и АГ-то каза, че това за мен означава за съжаление ДИЕТАА 🤦‍♀️🤦‍♀️ като ми изброи какво НЕ трябва да ям, то трябва да съм на фотосинтеза 🫠 всичко, което обичам, трябва да го спра.... след 3 седмици каза пак да отида да ме види и че ще си проличи дали съм спазвала диетата. Та сега изобщо не знам какво ще ям 😃 ще пусна к кръвни и ако захарта ми излезе висока ще правя и аз обременяването 🥲

# 453
  • Melmak
Повече протеини, по-малко въглехидрати, без сладкиши и тесто! Успех ❤

# 454
Тя и моята плацента е 2 степен на зрялост още от средата на 4 месец ли беше, началото на 5 ли... Видях го на документите, после потърсих информация и ми стана лошо, и аз се притесних. Лекарят нищо не е коментирал по въпроса, околоплодните води са супер, кръвотокът и той, така че предполагам, че е просто физиологична особеност и гледам да не го мисля особено.

Бебето се развива добре, даже едричко ми се вижда като за 26г.с. - има вече 1000гр. Постоянно се върти, съдейки по ударите, на прегледа беше застанало с главата надолу, така че това в реброто ми беше краче. Joy Още не мога да различавам кое е крак, кое е ръка, по същия начин и главата къде е, предполагам като понаедрее още ще е по-лесно.
Мен ме е обзела тиха депресия явно, всичко ме дразни и постоянно се чудя дали ще се справя с раждането първо, после с кърменето... Онлайн обученията ме напрягаха ааадски много, за раждането нищо съществено, кърменето звучеше като ядрена физика и ги зарязах, а то почти дойде време за всичко и чак се чудя как и откъде ще подхвана...

# 455
buttercupp,
Хич не го мисли. То като дойде ставаш рязко готов. Няма правилно и грешно, има подход, който в едни ситуации работи, а в други - не. И всичко е на проба-грешка.

Аз както си бременеех и мислите ми само за бебето бяха отнесени, днес като товарен влак ми напомни за себе си дъщерята в 6 клас. Значи .... приказката: "Малки деца, малки проблеми." е напълно вярна. Нещо много се разсейва в часовете и направо не знам от къде да я подхвана. На всичкото отгоре вече я хващам да ме послъгва и става тегаво. Образователната ни система и тя е решила, че е ок да преподаваш 10мин, а останалите 30 да се самоподготвят децата.....идилия.
Като съм лоша и у дома е казарма - всичко е наред, отпусна ли се дори и малко - ми се качва на главата. С таткото не сме заедно и той го играе "доброто ченге" през уикенда, та съвсем не ме улеснява.
Направо тази вечер бях пред нервен срив - хем съм строга, хем хормони, хем ми става мъчно, че се провалям като родител. Като добавим и бруталното безсъние което ме е обзело тези седмици, направо ми идва да изляза през входната врата и никога повече да не се върна 🤣🤣🤣

Намрънках си се. Извинявайте!
Мамите с дечица как се справяте?

# 456
За кърменето и аз четох,слушах и си казвах "то си е цяла наука". Обаче реалността е друга - някак се случват нещата, като се отпуснеш.
ilieva, е права, че всичко е проба-грешка. Аз лично в движение се уча.
Моят бъдещ батко е на 10м и половина. Малко се плаша на моменти като се роди бебето как ще е...ама все ще се справим. Просто се моля на по-малко ревливо бебе, защото първото ревеше дооста и изобщо ме беше по съня през деня (и до ден днешен е така).

# 457
ilieva_i, като бях бременна с първото дете, имах позната, която също беше бременна, но имаше и по-голямо дете в 6 клас. Помня нервите й по голямото... Подготвяха се за кандидатстване в гимназия, тийн хормоните се блъскаха с тези на бременната майка, то не бяха гаджета, маникюри, нежелание за учене. Жената прие бебето като почивка, пък голямото беше една бушуваща буря. С годините нещата при тях изцяло се регулираха и сега всичко изглежда идилично Simple Smile Ще се справиш! Но съм напълно съгласна, че "малки деца, малки проблеми".

При мен тези дни се случва нещо странно с настроението, обзела ме е някаква апатия към депресия, не искам да правя нищо. С мъка се наканвам да изляза да заведа и взема каката до детската. Явно това е друга вълна хормони на третото тримесечие. Наред с това имам и страшно безсъние. Заспивам супер бавно и трудно, мисли се прескачат в главата ми над час, после цяла нощ се будя и се въртя и пак мисля глупости... Предимно за раждане, за как ще се справим, за домашни тревоги, за роднини...

Вие как сте със съня?

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 09:15 от Coasterka92

# 458
Нашият батко и е на година и осем месеца. Напоследък кучешки зъби избиват и положението е ад. Реве за всичко, тръшка се, нощни събуждания с рев , отказва храна, не може да чака - всичко трябва да стане веднага. Отделно все още не се е отпуснал да говори и не може да ми каже какво иска иии цирка е пълен. Като се появи бебето незнам какво ще стане. Гледам да не го мисля от сега, защото иначе ще полудея. 🤣

Със съня имам същите проблеми. Често се будя, а като се събудя започвам да рисувам картини на бъдещето в главата. Нормално е да се притесняваме, за всички е нещо ново.

# 459
... Наред с това имам и страшно безсъние. Заспивам супер бавно и трудно, мисли се прескачат в главата ми над час, после цяла нощ се будя и се въртя и пак мисля глупости... Предимно за раждане, за как ще се справим, за домашни тревоги, за роднини...

Вие как сте със съня?

За съня на мен през първата бременност много ми помогна магнезият. ✌️ Пих го по препоръка на гинеколога почти през цялата бременност и съм имала безсъние и крампи само когато си забравях прахчето за ден-два. Само трябва да уцели човек формата, която организмът му приема най-добре. При мен е магнезиевият цитрат в Диаспорала, при други - магнезиев бисглицинат или хелат се отразяват по-добре. Док каза, че всичките форми може да се пият спокойно от бременни, просто при някои хора определена разновидност доста забързва перисталтиката. 😉😁

# 460
Ох, и на мен ми е трудно с баткото в момента, той е на 3 и няколко месеца, обаче мрънка по цяллл ден за абсолютно всичко. Така се изнервям с това мрънкане, че ми бърка не знам къде. Вечер супер трудно заспива, постоянно е едно уговаряне, това също ме изнервя. В някаква дупка съм и аз, нищо не искам да правя, само да почивам, той пък иска постоянно внимание, да си играеш с него и се чувствам виновна, че не мога да му го дам, старая се, ама искам и аз време за себе си, но с още едно дете няма как. Мисля и аз постоянно тъпотии, как ще се справям с двамата, как ще се оправяме да излизаме навънка, как ще приеме бебето. Вчера го взехме с нас на прегледа и беше много развълнуван, ама като се появи ще е друго сигурно. Отделно и раждането много ме притеснява, как ще мине, всичко наред ли ще е, болката, не искам секцио, пък ако се наложи как ще го приема, Абе луда работа. Все гледам да не го мисля и да се пускам по течението и си представям, че ми е за първи път и все едно не знам какво ме очаква и усещам как момента все повече наближава и това ме ужасява.

# 461
Благодаря Ви за окуражаващите думи, момичета! Явно всички имаме такива моменти.
Периодът с безсънието го подминах, май 4 месец ми беше много критичен. Заспивах в 1, ставах в 3 до тоалетна и като ококоря едни очи... Че и спях много леко, доспиваше ми се денем, та поне да си отспя, но се будех от невероятни неща - шумът на климатика, шумът на вентилатора в банята, направо се бях побъркала.
Отшумя от самосебе си, сега си спя като пън. И следобед дремвам, и вечер си спя, не кукувам от 3ч.сутринта като преди, даже уикендите поспивам до обяд.
Единственият плюс на безсънието е, че успях да напредна с набелязаните отпреди филми и сериали. Joy

# 462
Tracck -Това все едно аз съм го писала. Абсолютно същите мисли са ме обзели и съм в тиха паника как ще смогвам, са ще обръщам внимание и на двете деца.. А след това и на домакинските задължения. А на мен кога? На 27 съм, а имам чувството,че рязко съм почнала да остарявам. Спя и не се наспивам, събуждам се уморена, а с новородено не знам. С какаката, която без мен не може да спи какво ще правим.. Изобщо много ми е притеснено. За самото раждане също го мисля- ама ще тръгне ли само този път, пък кога/как.. Изобщо яко ме е обзело притеснението.

# 463
Сънят след Коледа е мираж. Спя три часа вечер и ако има време час-два през деня.
Гледаме филм с мъжа вечер след вечеря и задрямвам, но после като си легна няма заспиване. Не знам как става.
Пия чай от мента, лайка, лека нощ - няма и това е. Ако все пак се излъжа да заспя бебето решава да прави йога в корема (явно позата ми не му харесва) и ме буди.
Направо броя дните до тотален бъраут. На мен недоспиването ми се отразява пагубно и се изнервям много. Пия магнезии, но не помага особено. Дано скоро отшуми, че няма да имам сили за раждане.

# 464
Оо да, и бойните изкуства на бебето не помагат за безпроблемен сън изобщо. Сякаш усеща кога се кротвам и веднага почва едно опъване, подскачане, бунтуване. И в будно състояние я усещам ама едно нежно и лекичко, а като полегна и айде почва купона.
Аз нямам крампи ами просто някакво вътрешно безпокойство, шумовете не ми пречат, например дъскорезницата от мъжа ми по-скоро ме успокоява Joy Поне каката е златно детенце, става на 5 през април и сама се нарича "детето чудо" (ех това овенско самочувствие Joy ) много е кротичка, разбира неволите, примири се че баща й ще я къпе и оправя в повечето време. С мен има тихи дейности - книжки, бордови игри, гушкане..
Сигурна съм че всички ще се справим но определено влизането в третия триместър се отразява и ни става по-тежичко!

Общи условия

Активация на акаунт