Ама гледам да не обръщам внимание, че какви коментари ми е хвърляла, просто не е истина. За дъщеря ми за градината съм се наслушала на всякакви сценарии и предположения и се научих да си ги пускам покрай ушите, защото полудявах в началото. Новото 20 е колко е тежко с две деца, как голямото ревнува, депресира се, става нов човек - тъжен и депресиран човек... Ясно ми е, че не го прави с лошо, но просто е напрягащо.
На всичкия хаос, стрес и възстановяване в началото само тя ми липсва да ми пренарежда къщата и да ми дудне. Майка ми и тя си правеше устата, изрисува ми едни драматични картини, ако съм била секцио, ама мъжът ми като го нямало как съм щяла да се оправям... А аз си представям само как ще изпадна в нервна криза, ако ми довтаса в къщата, както не сме особено близки... Въобще, който има деца да си ги гледа, първите седмици ще е достатъчно гадно, стресиращо, лохии, кърмене, ревове, недоспиване, ходиш по гащи като таласъм, блузата ти е мокра от кърма или пък те болят гърдите, понеже не знаеш как да кърмиш още като хората и само ми трябва външен човек да ми се мота из краката и да трябва да се старая да се привеждам в приличен вид за него, вместо да се съсредоточа в бебето. Така че помощ приемам единствено в кутии с храна и то ако съм дала заявка, колкото и нахално да звучи.
Обмислям дали да не взема и робот, някакъв нисък клас от Лидл или Кауфланд, който да минава в началото, докато се окопитя и не мога много да чистя.
Препоръчани теми