Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 13 237
  • 563
  •   4
Отговори
# 540
Аз съм ЗА кърменето, ама реакции от мъже не приемам, дори и от бащата за тялото МИ. Ако не искам да кърмя, няма как да ми изпадаш в състояния, защото това дете го нося аз, моето тяло се променя, аз ще го гледам, с мен ще е по цял ден и аз ще преценя дали ще ми е комфортно да кърмя или не или пък по какъв начин ще родя (ако мога да преценя🤣).
Аз и сестра ми сме отгледани с АМ и нито аз, нито тя сме имали каквито и да е проблеми.
Иначе за финансите и ние с мм по принцип не обичаме да разчитаме, натискаха се за апартамента, не се съгласихме, но тук решихме да им дадем карт бланш 🤣🤣🤣 Имам само един стиснат семеен представител - жена, която преди една седмица се опита да ми обясни, че изобщо не разбира защо ще се хвърлят пари за стерилизатор. Какво лошо имало да стерилизираш с вряща вода... Тя как го е правила 🤣 И козметиката - има си бочко, нивеа, сега ако вече са пуснали и луксозни марки, това била изг*зване 🤣🤣🤣 "Нали е бебешка козметика, какви пък толкова вредни съставки... Вече се чудят какво да мислят, за да може повече и повече пари да се дават" Спрях да си говоря с нея по тези теми, защото ми писна да слушам философстване и да гледам физиономии😀

# 541
  • Melmak
Мм не знае, че не желая да кърмя. Опитах да говоря с него по темата още в началото, но той направо изпада в ужас. Реших, че няма особен смисъл да му обяснявам какво е да имаш млечни жлези, които за 1 месец пораснаха от С до Д размер, които не можех да докосна с тениска или сутиен първите три месеца, които все пак не са за 1 ден!
Като цяло имам проблем с това да приема психологически да се цедя с помпа. Също така не искам да си разранявам зърната, при някои жени кърменето се получава по-лесно. Ако ще дохранваме и ще си играем на днеска има 20 мл кърма, ама детето ще дояжда с още 20 ам.. просто не. Искам си спокойствието и това да мога да изям едно нормално нещо и да пия 2 бири лятото.
А да не говорим за моите драми с ир. Не пия метформин откак съм бременна и след като нямам ГД не са ми го изписвали. Питах ендокринолога като родя да почвам ли пак метформина, ами ако кърмиш, не. Ама да не надебелееш, че е опасно за теб! Много жени качвали кг от кърмене, заради апетита. Но кърмещите не пиели метформин, защото минава в кърмата. И тука вече тотално ме загубиха!
В крайна сметка ще искам достинекс (така ли беше?!) от болницата и приключваме там въпроса.
Ходих на ехограф на гърди миналия месец и лекарката каза, че съм имала малък (паренхим примерно, не помня как се казваше), което значи, че нямало да имам много кърма. Не й бях казала, че не искам да кърмя. Просто тя го изрази като мнение.

А за стиснатите близки… свекърва ми още вярва, че дрехите в Пепко са качествени, защото са памучни. Ако ще купувам от там и след 2 пранета и сушилня ще са като за котка, просто не. Ама жената не търси качество, а цена. Даже се притеснявах да не ми предложи количката на мм от 85’-а.
Когато чичото на мм се е оженил и се е родил братовчеда на мм, свекърва ми била в потрес, че майка му искала модерна количка! Не приела тази от соца, а искала модерна! Каква смотана количка било… а на мъжа ми количката била топ! Наистина се притеснявах, че ще я предложи и на мен! 😄😄😄😄😄

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 19:10 от Pandora1

# 542
Кърменето си е личен избор. Както и раждането. Няма правилно и грешно.

Да ви кажа за Пепко, аз съм мега скиптична към него магазин. Обаче един ден влизам и едни бодита много ми хареса материята. 3бр 8лв. Викам си "10 носения да изкарат пак добре ще е". Купих ги 2 размера по-големи 😆 и на първата сушилня се свиха малко. И вече ги носи 2месеца! А аз всичко слагам в сушилнята. После пробвах с анорак-не е мръднал за детето. Сега носи 2 долници оттам пак не мърдат. Та...промених си мнението за Пепко, че имали и качествени неща.
Сега да не решите, че оттам купувам всичко. Просто споделям своя опит - изненадващо положителен Simple Smile

# 543
Аз исках да питам тези от вас, които не са първескини, какъв перилен препарат използвахте и бихте препоръчали?
Предполагам сте използвали бебешки, а не стандартния за вашите дрехи.

# 544
Пепко имат една серия с органичен памук и не са лоши като цветове и материи. От по-бюджетните марки за дъщеря ми купувам основно Next, Zara, HM Adorables, Mayoral, Benetton. На намаление са на цената на Пепко, но издържат доста повече. Откакто се е родила й купувам на намаление за следващ сезон и сега за градината пак така процедирам. Сега например взех от намалението на Зара тениски по 5-6лв.

# 545
Пандора, и на мен свекито ми предложи количката на мм. Тя много си я харесва🤣🤣🤣 Малко и тя изпадна в шок, че не я искам, но при нея не е, защото е стисната, а не знам заради какво🤣 Не винаги успявам да я разбера😃
Иначе и аз съм чувала, че от Пепко дрехите не са лоши - не всички, де, но за онези с органичния памук доста доволни мами покрай мен има. То има момент, в който и да не се свият след две пранета, пак няма да стават😅 Не съм сигурна, че в първите месеци бих давала луди пари за бодита, които ще бъдат облечени по веднъж-два пъти 🤣 Сериозните харчове ще са по-натам😆
Иначе, да, мамите да казват някакви хакчета за дрехи на добри цени с хубави материали.

# 546
Аз исках да питам тези от вас, които не са първескини, какъв перилен препарат използвахте и бихте препоръчали?
Предполагам сте използвали бебешки, а не стандартния за вашите дрехи.

Поне година ползвах Maxima бебешки гел за пране в бялата бутилка. Веднъж не беше наличен и взех Тео Бебе, и оттогава не съм го сменяла. Много ми харесва и нямам забележки.
Момичета, при нас пък никой не иска да ни купува нищо. Не съм и предлагала. Първия път свеки голям зор да ни купи количка, обаче като й показах какви харесвам и даде назад, сложи лимит на парите 🤣🤣 Затова този път не съм и питала. Купуваме си всичко сами. Харесах си скъпа количка - купих си я. Не очаквам нищо от никой вече. Нещо никой не се вълнува особено, свеки като й съобщихме новината каза "Ахаа браво" и отиде да прави кафе в кухнята. С първото дете всички се вълнуваха, а сега малко им е все тая. Само баба ми, да ми е жива и здрава жената на 80 г ❤️ Само тя ме разпитва колко е пораснало бебето и се радва наравно с първия път. Подозирам че накрая всички ще ни набутат пари, иии както е писано по-горе - "като ти дават, взимай" 🤣🤣

# 547
  • Melmak
И аз харесвам некст, оня ден бях в okaidi, но не беше заредено, предполагам скоро ще скрият зимните неща.
За пепко не ме разбирайте погрешно, не го отричам напълно. Даже мм ревна, че нямал анцунг за вкъщи и минавайки през мола го сдобих с две долнища. Абсолютно ми е все тая дали ще се свият или не долнищата за мм, по 15 лв. Взимала съм му тениски, защото съм харесвала щампите на някои серии дрехи.
Обаче свеки си мисли, че памук и памук е едно и също. Ми да влезе в некст и да види за какво става въпрос. Поръчах няколко неща от там.

Дарбиии.. ама наистина ли ти предложи такава количка?

Моята свеки изцепи, че иска бебето да излезе по-рано, за да го нацелува! Викам опазил господ!

# 548
До годинката на дъщеря ми почти не съм взимала от Пепко неща, но сега за вкъщи и за двора понеже сме вкъща са и основно от там и не ми пука грам като се изцапа поне. В HM според мен последно време доста са им вдигнали цените. От waikiki съм доволна последно време, няколко комплектчета има от там.

# 549
Pandora, предложи ми, да🤣
Момичета, по принцип по колко бр. и какви дрешки и т.н. трябва да имам като за начало?  Подчертавам, че най-вероятно в началото няма да имаме сушилня.

# 550
  • София
Дрехите от некст които бях взимала за сина преди 4 години искам да кажа, че не са мръднали. Вчера точно гледах какво става за носене. Тези от ХМ и некст са като нови. Памука не е мръднал.
Иначе аз за сега ще взема само малко ританки и гащеризони, пижами, чували за сън. Другото ще се взима живи и здрави като тръгнем на разходки. Няма смисъл да се взимат от сега дрехи след 56ти размер. Все пак живи и здрави ще е пролет, хубаво време, все ще се отиде до някъде и ще се купи нещо.
За прах и аз взимах максима синята бутилка и ми вършеше топ работа. Пусках на сушилня само първото пране, следващите не.
Относно количката да ви кажа, с първото свекървата каза “ аз ще ви взема “ отидохме в магазин харесахме “бюджетна” ами след 2 месеца шасито се счупи. Наложи се да купим след това ние скъпа. Сега изобщо не съм ги питала, разгледах, харесах и купих. Излезе по-евтина от първата но пак е 1000+лв. Просто за някои неща си заслужава да се дадат пари за друго не.
Дарби, за бройките имай предвид, че април месец е много непредвидим. Както може да е 20 градуса, така и сняг може да има 😅 Аз си взимах по 5 броя от вид, най-често мултипакети и това беше. Някое друго по-гъзарско стече като излизаме е така да ми е готино и това е. Много ще ги лигавят, повръщат, цапат по какъв ли не начин. Ако не мислиш да пускаш пералня всеки ден, взимай повече 😅

# 551
Аз ползвах и още ползвам Тео бебе и съм много доволна.  Още от самото начало всичко пускам в сушилня (досега само чорапи и ръкавички от пепко са се смалявали, а дрехи не). В началото децата растат бъъързо, затова и не бих взела скъпи дрехи за 1-2 пъти носене. Скоро ще се кача на втория етаж да видя какво имам от баткото, но подозирам, че няма да имам нужда от дрехи. Първият път ние купихме, подариха ни нови, дадоха ми и  запазени дрешки на близки дечица иии имам спомен, че половината не сме ги и обличали. Ще разгледам и евентуално ще взема нещо с дълго ръкавче, тъй като сина се роди на 21 май и беше жега ползвахме все тениски и къси гащи, а сега очакването е за 8 април ... 😊
Спомням си, че вместо ръкавички за да не се драска ползвахме чорапки, тъй като имат по-хубаво ластиче и сина не можеше за ги сваля. Ако на някой му е полезен този трик. Затова и ръкавички няма да купувам.

# 552
Добро утро на всички!
В Айко са пуснали намаления на бебешкия текстил, ако случайно нещо сте набелязали там, може да погледнете.

# 553
Тоест - 5 бр. бодита, 5 бр. ританки и още какво, защото не съм особено запозната 😂😂😂
Иначе в About you гледах, че има сетове по 5-7 бодита на Некст на много добра цена.
Аз за дрешките наистина няма да бързам, защото знам ли го малкият човек колко голям ще се роди😁

# 554
  • Melmak
Аз точно такива поръчах- сетове от абаут ю на некст. Ама май трябват и ританки, от тях не съм поръчвала. 🤣
Нека майките с опит да кажат, моля ви, какви дрехи за начало да вземем.

Общи условия

Активация на акаунт