Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 14 072
  • 608
  •   1
Отговори
# 570
Не ми се виждат толкова скъпи дрехите на Angel baby, но не са по моя вкус - твърде шарени са. И чувалчетата така.

# 571
darbie9596, и аз съм на същото мнение за Angel Baby. Иначе като качество на трикото са ок.

Имайте предвид, че в HM, Reserved и LCW бебешките дрехи са леко уголемени, така че не се презастраховайте с размера. В Zara за някои дрешки размерите са направо абсурдно големи. Давам пример с пухено яке Zara, по етикет р. 9-12 месеца, а синът ни можа да го носи и му е точно чаак тази зима, когато вече е на 2! При това той е 80-ти персентил по ръст, т.е. това със Zara при него не се получава от дребен ръст.

На Next и Matalan са много качествени триката, както и на Frugi. Fred&Flo и Marks&Spencer също държат супер на пране със сушилня - цветовете не мърдат, а щампи, подгъви и ластици си остават невредими. Същото не мога да кажа за George, при които още при отваряне размерите са на ръба на посоченото, а след пране на 30°C, даже и без сушилня повечето се свиват чуствително.
В Пепко и Sinsay понякога има страхотни попадения на много ниски цени, но ако стигна до там, аз лично пазарувам на пипане. Ако ми хареса на допир и тест - вземам, особено за игра на двора - анцузи, тениски, пуловерчета и т.н. излизат много симпатични, с предимството, че човек не се ядосва, ако някое кално петно не се изпере напълно. Иначе в евтините магазини има и страшни боклуци - или са мега твърди, или са нежни материи, които обаче се разтеглят след центрофуга. Не всичко е кофти, обаче човек трябва да има време, нерви и желание да разглежда и преценява. Нз колко майки имат време за това.😄

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 17:11 от Victorinox77

# 572
Едно време преди около 12 години angel baby бяха нова марка и правеха страхотни модели със супер качество. Дори веднъж едно копче даде дефект и ми го оправиха веднага.
Нещо не успяха агресивно да се наложат на пазара и сега ги погледнах, позагубили инерция....жалко. Аз много ги харесвах, имаха уникални, изчистени модели от много качествен текстил. Всичко се запази и раздадох.
Иначе относно размерите на бебето изчислени с ехограф - може при някои дами да познават, но на мен точно преди раждане ми казаха, че е 49см и около 3.600кг, пък излезе 51см и 4.00кг. От тогава не им вярвам особено на тези сметки. Те добре, че и обиколката на главата я видяха по-малка, иначе гаранция щяха да искат да раждам със секцио 🤣🤣🤣 Май като разбраха грешката беше прекалено късно и бая се ошашкаха. Но вероятно сега и апаратурата е на по-добро ниво, та не знам до колко да разчитам.

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 21:39 от ilieva_i

# 573
На мен преди три години точно преди раждането ми премериха бебето около 47см 2.500-2.700кг максимум според доктора. Докато раждам ме пита колко го е измерил, казвам му и той казва, че по главата е поне 3.300кг. Вече исках да се откажа от естествено раждане, че това си е стабилно отклонение от очакванията, но нямаше как 😂 И наистина бебето се роди 49см, 3.350кг. Изобщо не им вярвам на сметките с ехографа. Един път мерят повече, един път по-малко и побякога успяват и да нацелят 😁

# 574
И при мен имаше отклонение с мерките. 5 дни преди раждането го измериха 50см. и 2.900кг. Когато родих бебето беше 49см. И 2.450кг. Та и аз не вярвам на ехографа. Раждането ми беше преди година и половина.

# 575
При мен пък излезе абсолютно толкова, колкото я измери два дни преди да родя. Може и съвпадение да е, но излезе точно, даже бях изненадана.

# 576
Така, де, значи таткото - изтрезнял, не изтрезнял, на първия ден след запоя отива да взима и приготвя дрехи с размера на бебето🤣 Ако не ми щукне преди това да поръчам, ама да взимам 50 ли, 56 ли, не знам🤣

# 577
При мен 1 седмица преди секциото 3 600 го мериха, 50см.
Единствено познаха за 50см. Роди се 3 120кг 🤦🏻‍♀️
Чакам с нетърпение да стане м.Март и да имам яснота, горе долу, кога се планира секциото Simple Smile и да се почва шоуто вкъщи 😆
От майките с опит: ползвали ли сте в началото слинг или раница?
Аз имам, но от 4м нагоре, не ми е най-удобната. И се чудя дали да купя за новородено.

# 578
А горе-долу кога казват дата за секцио? Аз утре влизам в 31 г.с., днес съм на очен преглед за констатация.

# 579
И на мен ми даде отклонение. Сантиметри не помня дали са ми казвали, но седмица преди да родя го измериха 3кг, а го родих толкова, демек е бил по-малко, сега ми се струва, че върви бая с килограмите, дано да не стане много голям, да мога да го родя естествено 😬😬

Не съм ползвала слинг, имах и аз раница за след 3-4 месец, ама и нея я ползвах броени пъти, вече беше тежък и не ми беше удобно, но доста майки си ползват слинг от самото начало. Да каже някой с опит

# 580
darbie, на мен с предната бременност в 32г.с. ми казаха ориентировъчен период (примерно: секциото ще е м/у 15 и 30.07). И вече в 34г.с. ,периода беше намален. И в 36г.с. вече ми бяха казали кога ще е Simple Smile
Като аз оставих лекаря да прецени за деня. Дадаха ми избор да си избера дата, но аз не държа на тези неща. Беше от рода на "избери си 15,16,17.07" ,.че и трите дни са подходящи за раждане.
НО аз знаех, че ще съм секцио от самото начало (по мой избор и цяла бременност уговарях докторката за секцио 😂)

# 581
Аз ползвах слинг от самото начало. Удобно е. Само това помагаше с коликите и така заспиваше. После минах на ергономична раница, която също ползвах доста. Всъщност спрях да я ползвам, когато разбрах че съм бременна. До 10 месец се приспивахме в нея. После ми беше много удобна за бърза разходка, до магазина, дори така простирахме заедно 🤣

# 582
От майките с опит: ползвали ли сте в началото слинг или раница?
Аз имам, но от 4м нагоре, не ми е най-удобната. И се чудя дали да купя за новородено.
За новородено слингът е супер, само трябва да е ластичен. В началото бебето е още лекичко и на мама не й тежи твърде, а пък ако е наоколо, може и таткото да носи бебето в слинга. Нашето след първия месец харесваше много да е гушнат в слинг. После в раницата за кратко протестираше, но започна да се отпуска и в нея също сме го носили доста, включително и на по-дълги разходки сред природата.

Ако някой иска да носи детето си в раница за бебе, според мен трябва да си я избере на живо от някоя библиотека за бебеносене, а не да се поръчва на сляпо или по препоръка. На различните телосложения различни модели се усещат удобни, така че - пробване му е майката.

# 583
darbie, на мен с предната бременност в 32г.с. ми казаха ориентировъчен период (примерно: секциото ще е м/у 15 и 30.07). И вече в 34г.с. ,периода беше намален. И в 36г.с. вече ми бяха казали кога ще е Simple Smile
Като аз оставих лекаря да прецени за деня. Дадаха ми избор да си избера дата, но аз не държа на тези неща. Беше от рода на "избери си 15,16,17.07" ,.че и трите дни са подходящи за раждане.
НО аз знаех, че ще съм секцио от самото начало (по мой избор и цяла бременност уговарях докторката за секцио 😂)

Моята АГ ми каза към 27 г.с., че ще гледаме да го дръпнем максимално близо до термина - 7-10 дни назад макс. Но явно с по-точни дати ще боравим към края.

# 584
  • Melmak
И на мен ми казаха 7-10 дни, аз исках по-рано ама нямааа.

Общи условия

Активация на акаунт