Не ми предлага и избягва тема за деца

• 8 620
  • 226
  •   2
Отговори
# 75
От Авторката:
Относно сметките: плащам храната, готвенето не ми е проблем.
Относно интимността: започна да става все по-рядко на 9/10тия месец от отношенията ни, без да сме се карали тогава, докато в един момент просто не спря.
За останалото: след първата година си му казах, че ще се радвам да имаме дете преди 30, не е задължително, но го чувствах така и го споделих нали за това сме заедно, да си му казвам всичко. И ме заболя от това, че ти ако искаш нещо не би трябвало да го усещаш като натиск. Той го усети. Разбирам, трябва повече време, но това да не иска дори да ми каже след колко време и как го вижда ме наранява.
И да, истината е че не мога да се наслаждавам на живот, в който човека до мен му трябва време за да разбере дали съм за него и се превръщам наистина в една досадница.
Знам, че има хора които стоят с години при други се случва бързо, но не знам колко време се чака 😊…и упорствам, така е. Тук си признавам грешката.

# 76
  • София

И да, истината е че не мога да се наслаждавам на живот, в който човека до мен му трябва време за да разбере дали съм за него и се превръщам наистина в една досадница.
Знам, че има хора които стоят с години при други се случва бързо, но не знам колко време се чака 😊…и упорствам, така е. Тук си признавам грешката.
Грешката ти е, че мислиш, че му трябва време да прецени, което само по себе си е обидно, но и не е вярно. По деградацията на връзката ви е видно, че с времето единствено  ще стигнете до раздяла. Човек с времето нито става по-влюбен, нито по-силно желае другия. Та, повтарям се, но ще чакаш само да те изгони. Друго няма да се случи. Ти си му сигурна до досада и не виждам повод да се бори за теб или нещо да променя, а мъжът е ловец. Ще си потърси друга, а и вече го прави, както сама виждаш. Събуди се, постави картите на масата и като не стане твоята си тръгни. Ще го преболедуваш и ще намериш някой, с когото ще се обичате и ще създадете семейство.

# 77
Добре де, никой ли не прочете, че те са заживели заедно с идеята за брак и деца?
Пише си го в началото на текста.
Защо някои тук я изкарват натрапчива, обсебваща, досадна, че и скандалджийка? Имало е договорка, която той по негова си причина не спазва. Дефектът ѝ е, че реагира крайно неправилно на неговата непочтеност. Хората не са мостри, които да използваме за да преценим дали ни вършат работа.
Авторке, самата идея за съвместно съжителство без да е насрочена дата за сватбата ми се струва губене на време. Не виждам смисъл да се инвестират време, пари и усилия в проект с неясно бъдеще. Хората пак може да си се опознаят.
И аз смятам, че е най-правилно бързо да се изнесеш. Без да се обясняваш. Двегодишна демо-версия е напълно достатъчна за да прецени някой иска или не иска.
Самата формулировка "щях да ти предложа, решил го бях, ама понеже само се караме, та се отказах" е крайно оскърбителна. Наистина ли искаш да живееш с такъв манипулатор? И още един червен флаг забелязах - кани те да живеете заедно с планове за семейство, но по някое време си пише с друго момиче.
Не си струва.

Фактът, че са дискутирали темата за брак и деца след време... Още в началните месеци беше подхвърлил темата за деца и я обсъждахме без проблем, аз искам семейство, е следствие, а не доказателство, че са имали обща цел. Изначално те не са имали уговорка за брак и деца, т.е. не са били на една вълна. Това просто е начин, по който той я е заблудил за да продължи напред.

# 78
Не знам авторката как не осъзнава каква огромна услуга ѝ прави този мъж. Сексът спрял още на 9/10 месец, без да е имало конкретен повод, година по-късно обаче тя още стои и се надява на пръстен. Това не може да е сериозно. И какво ще променят този пръстен и това бебе? Ще променят де, но само към по-лошо, връзката ще приключи окончателно, а авторката ще е самотна майка. Не е толкова улав този мъж, много други на негово място като видят, че жената прощава забежки, няма против да е домакиня, и си вкарва всички средства в общия бюджет без нищо насреща, много лесно ще направят едно бебе. А като се появи вече подходящата, ще тръгнат вече да създават истинско семейство и ще забравят изобщо, че някъде имат друго дете.

# 79
Малко след втората година получих предложение за брак, а на третата се оженихме и бях бременна. Не е малко времето, това не е човекът. Нещата, които забелязваш и описваш, са фундаментални нагласи за живота и при Вас те са коренно различни. Ти търсиш мъж, който те приема като равна, с който всичко ви е общо и животът е споделяне, не водене или надпревара кой е по по най.
Тръгвай си още сега.

# 80
От Авторката:
Относно сметките: плащам храната, готвенето не ми е проблем.
Относно интимността: започна да става все по-рядко на 9/10тия месец от отношенията ни, без да сме се карали тогава, докато в един момент просто не спря.
За останалото: след първата година си му казах, че ще се радвам да имаме дете преди 30, не е задължително, но го чувствах така и го споделих нали за това сме заедно, да си му казвам всичко. И ме заболя от това, че ти ако искаш нещо не би трябвало да го усещаш като натиск. Той го усети. Разбирам, трябва повече време, но това да не иска дори да ми каже след колко време и как го вижда ме наранява.

Когато си е писал с друга е трябвало да приключиш.
Има мъже си държат на думата, твоя просто ти казва каквото искаш да чуеш. Би трябвало да си го разбрала досега. Не гледай какво говорят хората, а какво правят. По делата личи лъжата.
Значи имаш мунчо, който си пише с друга. Това не ти ли светва нещо в мозъка на теб.
Че той теб не те обича, не те уважава.
Не правите никакъв секс.
Да те светна, че ако не се прави секс, деца не се получават.
А не се ли прави секс, значи има огромен проблем и такава връзка се приключва, а  не се напира за бебенце, малко е глупаво. Даже много.
Вие не сте съквартиранти бре моме. Вие сте интимна двойка. И ако секса е мираж, нямаш и секунда повече работа с този човек.

# 81
Целият зор за стоиш и да дуднеш е за едното жилище, което има Мунчо и че не плащаш наеми е?

# 82
Когато отношенията не са здрави, идването на бебе ги разклаща още повече. Детето изисква истинска, споделена отговорност.

# 83
  • До хладилника, който обичам
Решението за брак не може и не трябва да е едностранно. Както не е окей само единия да иска брак и деца и да натиска, така и не е окей да е само в ръцете на другия да реши дали и ако иска брак и деца, т.е. в тоя случай жената да чака дали ще й предложат, като услуга, благоволение от страна на партньора.

# 84
Целият зор за стоиш и да дуднеш е за едното жилище, което има Мунчо и че не плащаш наеми е?

Аз също това подозирам.
Подозирам, че тя не го обича особено. Но ламти за едното жилище.
Не може една достойна себеуважаща се жена да има такова поведение и така да се унижава.

# 85
  • София
А, да бе, умряла му е за жилището, дето не е и негово.

# 86
Че тогава за какво.
Няма интимност, няма обич, няма грижа, няма уважение. Сготви ми, почисти ми.
И тя седи.
Хайде стига. Има и тя разни други мисли.
Значи колкото и да обичаш някого, като видиш, че месеци не те иска сексуално, ще свети лампата.
На много жени /нормални/ това е обидно и унижаващо. И биха изстинали към такъв човек.

# 87
Не виждам никакъв смисъл да говориш за бебе и брак на мъж, който си пише с други и сексът намалял рязко на десетия месец. Вие сте имали съвсем други проблеми, че да говорите за деца.

Дори да кажем, че тези проблеми бяха разрешени, дудненето и мен би ме отблъснало. Разговорът в началото на връзката е важен, даже преди да заживеете заедно - “искаш ли брак, деца, кога ги виждаш”. Обаче не е обещание този разговор. По всяко едно време единият може да реши, че ги иска, но не от теб. И не искам да хвърлям вината върху авторката, но постоянното дуднене и скандали те отдалечават от това желание. Мъжът не се чувства, че решението е негово, а че го прави под натиск. Аз на негово място си представям как взимам пръстен, падам на коляно и тя вместо да, ми казва “оф, най-сетне”.

Като изобщо не смятам, че жената трябва да чака вечно, аз самата съм имала срокове за всичко в главата си. Но казваш веднъж, че имаш желание и си готова и повече не повтаряш. Когато срокът изтече и нищо не се е случило, можеш да си кажеш “ето, нито дудна, нито вдигам скандали, пари и жилище имаме, секс правим, но не се повдига въпросът, няма смисъл да чакам повече, този мъж няма да се накуми”.

# 88
Това твоето не е упорство, а глупост, моето момиче.
Намери си достойнството и му бий шута. Любовта не се случва с молби, упорство и борби. Тя се случва леко, лесно и от самосебе си.
Не ти е там мястото...

# 89
  • До хладилника, който обичам
Мъж на 32 да не търси секс, и толкова рано във връзката, е много странно. Ако е здрав, няма съществен стрес, чисто физиологично е странно. Какъв е шансът да получава секс другаде?

Общи условия

Активация на акаунт