Не ми предлага и избягва тема за деца

• 8 646
  • 226
  •   1
Отговори
# 180
Revoker, всичко "бурно" после завършва с бурен развод като опознаеш човека и разбереш, че си избързал.
В обкръжението ми имам жени с по няколко развода (и с деца от всеки брак)! защото с всеки срещнат идиот беше "голямата любов" след няколко месеца секс.
Ми не - благодаря.

# 181
  • Варна
Говорим за две години, не за няколко месеца секс. За мен е достатъчно за да опознаеш сравнително добре човека (ако сте под един покрив) и да си наясно искаш ли да се множиш с него/нея или не. Особено на тези години, на които са те.

# 182
Колко много хора по света вземат решения за брак и деца под изключително екстремни и стресови ситуации - по време на войни, релокиране в нови държави, в болест и времена на финансови проблеми или грижи за възрастен родител. И това не ги спира. Малко стрес от работата тип "9 до 6" не е причина за отлагане - тази тежест винаги ще присъства в живота. За повечето хора такъв дребен стрес дори е недостатъчен. Това, което наричат "стрес и умора" всъщност е скуката и липсата на предизвикателства в ежедневието. Но просто не знаят как да се измъкнат от затворения кръг.

Според мен, от това, което си описала, човекът е привикнал към теб и те приема за даденост. Знае, че няма как да те загуби (защото си му казала, че си представяш да имаш семейство с него), следователно няма и мотивация да промени нещо в съвместния ви живот. Възможно е да е депресиран и на лично ниво - да не харесва кой знае колко работата си, приятелите си, града ви... Но мъжете по-трудно тръгват да променят нещата преди ножа да опре до кокала. Този филм съм го гледала в предната си връзка.

Някои по-горе казаха, че 2 години са малко. Аз смятам обратното. Повечето мъже, които познавам, скачат в разговорите за деца и брак още в първите месеци, когато са влюбени и на крилете на активността. А след години, когато дойде логично време за тях, започват да се измъкват и да третират сериозната си половинка сякаш им е приятелче за фитнес. Помисли дали си готова да чакаш с години и накрая отново ти да организираш всичко, а той просто да се примирява с плановете ти. Някои са окей с такива връзки. Други показват характер и си тръгват. Или партньорът им осъзнава какво губи, или си намират някой нов, с когото да започнат в равни условия. Без да се чудят всеки ден дали го карат да прави нещо насила. Или пък остават сами.

# 183
  • София
Говорим за две години, не за няколко месеца секс. За мен е достатъчно за да опознаеш сравнително добре човека (ако сте под един покрив) и да си наясно искаш ли да се множиш с него/нея или не. Особено на тези години, на които са те.
Към 30-те да живееш две години без брак и деца с някого е много. Времето си лети, а като се усети авторката, че това с децата и брака няма никога да се получи с тоя човек като нищо ще е вече към 40 и може да си остане и без деца. Да е на 20, да си експериментира колкото иска.

# 184
Хем е така, хем като се замисля авторката се е събрала с мъжа, когато е била на 27 и за тия две години първо са говорили за пари, започнали са да изкарват повече, тя е очаквала, после дуднела постоянно и сега вече си вдигат скандали за това. Кога са ескалирали така нещата, тя явно е очаквала брак и деца веднага. Изобщо не е трябвало да заживяват заедно преди брака тогава.

# 185
  • София
Хем е така, хем като се замисля авторката се е събрала с мъжа, когато е била на 27 и за тия две години първо са говорили за пари, започнали са да изкарват повече, тя е очаквала, после дуднела постоянно и сега вече си вдигат скандали за това. Кога са ескалирали така нещата, тя явно е очаквала брак и деца веднага. Изобщо не е трябвало да заживяват заедно преди брака тогава.
Защо? Хубаво са заживели заедно и се е видяло, че не им се получава. Сега вече няма особен смисъл да живеят заедно, защото на него си му е удобно, а тя си губи времето, че и влага пари в чужд имот.

# 186
  • Пловдив
Цитат
защото на него си му е удобно, а тя си губи времето, че и влага пари в чужд имот.

Как ти даде сърце да го кажеш това.

# 187
  • Paris, France
Revoker, всичко "бурно" после завършва с бурен развод като опознаеш човека и разбереш, че си избързал.
В обкръжението ми имам жени с по няколко развода (и с деца от всеки брак)! защото с всеки срещнат идиот беше "голямата любов" след няколко месеца секс.
Ми не - благодаря.
Не всичко бурно завършва с развод. Също и доста хора, живели заедно 10 до 15 години се развеждат месеци или година след сватбата. Няма правилно и грешно за тези неща.

Ние изживяхме бурна любов от разстояние. Моят мъж ми предложи брак и да имаме дете още на първите срещи, които бяха в хотели. Първото ни дете се роди няма и две години след като заживяхме заедно. След повече от четвърт век сме още заедно и без изгледи за раздяла и развод.

Имали сме много пререкания, неразбории и конфликти. Започнаха след появата на първото дете и бяха винаги около децата. Аз и 15 години да бях живяла с него, нямаше да мога да го видя в ролята на баща и съответно да реша, че е или не е за мене.

Всеки срок е правилен, стига и двамата да са съгласни.

Нещо им куца в комуникацията, сексът е никакъв и брак и дете са последният им проблем, според мене.

# 188
От Авторката:
Говорих с него. Обясних му,че ще се изнеса и съм почнала процеса, след което казахме си кои неща искаме да променим в себе си и върху какво трябва да работим. Не иска да се разделяме. Питах го дали има някакъв срок, как си представя нещата за в бъдеще. И отговора беше, че най-важното е да има спокойствие и че не може даде срок. След като не се разбираме не иска да дава срок. За него прекалено много съм избързала. Дава ми пример с хора, които са от рано заедно, жената забременява и се разделят след година. Казва ми,че той не работи добре под натиск, когато усети нещата и когато има енергия ги прави.

Последна редакция: сб, 06 дек 2025, 00:47 от Hamburg29

# 189
  • Paris, France
И отговора беше, че най-важното е да има спокойствие и че не може даде срок. След като не се разбираме не иска да дава срок. За него прекалено много съм избързала. Дава ми пример с хора, които са от рано заедно, жената забременява и се разделят след година. Казва ми,че той не работи добре под натиск, когато усети нещата и когато има енергия ги прави.
А в началото ти е казал, че иска да започнете и двамата да печелите Х сума пари за единица време и това вече е постигнато.

Ами аз бих се изнесла, защото се върти като фурнаджийска лопата и поставя условия, но като бъдат изпълнени, поставя нови. И не искал да се разделяте въпреки конфликтите. В превод - иска да си има под ръка жена без да се обвързва и да гледа деца. Ти си реши искаш ли още 15 години конфликти. При вас всеки гледа само себе си и иска, иска, иска. Няма да има оправия.

# 190
От Авторката:
Говорих с него. Обясних му,че ще се изнеса и съм почнала процеса, след което казахме си кои неща искаме да променим в себе си и върху какво трябва да работим. Не иска да се разделяме. Питах го дали има някакъв срок, как си представя нещата за в бъдеще. И отговора беше, че най-важното е да има спокойствие и че не може даде срок. След като не се разбираме не иска да дава срок. За него прекалено много съм избързала. Дава ми пример с хора, които са от рано заедно, жената забременява и се разделят след година. Казва ми,че той не работи добре под натиск, когато усети нещата и когато има енергия ги прави.
Ти този мъж обичаш ли го, влюбена ли си, или просто искаш деца, защото смяташ , че ти е време и не ти се търси и чака за нов на тази възраст след 2 години вложени?

# 191
  • Пловдив
Мхм....и Дядо Коледа влиза през комина и оставя подаръците под елхата.

# 192
Ееее, значи има години за промяната заявена от авторката. Sunglasses
Има години да го променя,  както е заявила докато брани крепостта.

Темата се изчерпа. И двамата заявиха позиции и сложиха карти на масата.

Той ще я изпитва 10 години дали тя е за него тя ще го чака, променяйки го. Sunglasses

# 193
Баси амебата този, да не го притискали, че нищо не можел под напрежение, не еве от година насам, а авторката още се чуди. Нищо де, млада е и има още няколко години за губене преди да се осъзнае

# 194
  • София
Как те мотае само! Не можел да свърши нищо под напрежение. Искал да ви е спокойно? Глупости. Иска на него да му е спокойно, твоите чувства, планове и желания не ги счита за важни. Но щом си решила да стоиш с него, стой и си чакай.

Общи условия

Активация на акаунт