Жените говорят с намеци, мъжете буквално - какви беди носи това?

• 7 904
  • 295
  •   1
Отговори
# 120
Ако човек е тактичен не значи, че е кьорав.

# 121
Ако жената е 2 метра, може и да не забележат 5 кг. Grinning Оказа се, че мъжете са много дипломатични, щом жените остават с впечатлението, че са глухи и слепи.

# 122
Или още по-уклончливо "знаеш ли, че Маршето и Гинчо редовно ходили на театър", или пък "знаеш ли, че на Марчето брат й е актьор и сега играел в някакъв спектакъл"... Ходи ти се на спектакъл ли? "А не, само ако на теб ти се ходи".
Не.
Да, ей така. Всеки човек, бил той и мъж, има право на някакъв процент не-та.
Имаше по-напред пример за директна комуникация, нещо в телеграфен стил Ходи ми се на театър, ако искаш да дойдеш, кажи кога ти е удобно другата седмица. Ами така зададено, задължително казвам Не. Като цяло, на човека не му се говори с мен, притрябвала му е моята компания. Изобщо, всеки разговор, колкото и да е кратък, носи много повече информация от компютърна извадка с графици и таблици.
Прима, не може директно с мен, скучно ми е. 😀

# 123
  • France
А защо трябва да използваме заобилкалки и финтифлюшки в общуването? Нали става дума за най-близките ни хора? Трябва ли да вкараме 3 изречения, световното положение и глобалното затопляне за да кажем, че предпочитаме суши пред пица тази вечер? Не знам как си говорите за секс тогава. Абзац и половина за да му кажеш, че предпочиташ тази поза пред онази? Не знам, не ги разбирам тези работи. След работа и след преспиване на децата ни остават само 2 часа. Ако искаме всичко да си кажем и да изслушаме другата страна няма да ни остане време.

# 124
Не става дума за най близките, а как общуваме по принцип, не ли?
Ясно, че като приспите децата с мъжа ти ще си кажете каквото трябва директно, но някога, когато още сте се сближавали двамата едва ли всичко е било право куме в очи и от пръв поглед та за краката. Има си място и за намеци и за прямота в живота и едното не заменя напълно другото.

# 125
  • София
То за замяна на едното с другото не става дума, едва ли има някой, който говори само дирекно или само с намеци за всяко нещо. Ама да се притеснявам, че ако си го кажа дирекно, на човека отсреща няма да му се стори достатъчно поетично и ще реши един куп неверни неща за това колко ми е интересен... Не, мерси Joy Предпочитам хора, с които мога да си говоря нормално и дирекно, а не такива, с които ще се чудя в кой момент ще настъпя някой подводен камък. Та всъщност като се замисля, прав е бил човекът, не ми е интересно и не желая да общувам с такива хора Relieved

# 126
  • Обран бостан ;)
То за замяна на едното с другото не става дума, едва ли има някой, който говори само дирекно или само с намеци за всяко нещо. Ама да се притеснявам, че ако си го кажа дирекно, на човека отсреща няма да му се стори достатъчно поетично и ще реши един куп неверни неща за това колко ми е интересен... Не, мерси Joy Предпочитам хора, с които мога да си говоря нормално и дирекно, а не такива, с които ще се чудя в кой момент ще настъпя някой подводен камък. Та всъщност като се замисля, прав е бил човекът, не ми е интересно и не желая да общувам с такива хора Relieved

Tова важи за 95% от жените. Wink

п.п. Сега някоя ще каже "Аз такива не познавам". Sunglasses

# 127
Ама да се притеснявам, че ако си го кажа дирекно, на човека отсреща няма да му се стори достатъчно поетично и ще реши един куп неверни неща за това колко ми е интересен... Не, мерси Joy
Значи, ще си му кажеш нещо директно, пък той ще реши, че не си достатъчно фина, но ще си въобрази погрешно, че ти е интересен.
Към 7 пъти го прочетох и всеки път все по-неясно ми става. Може ли да го изразиш малко по-ненамекващо?Astonished

# 128
  • София
Ако жената е 2 метра, може и да не забележат 5 кг. Grinning Оказа се, че мъжете са много дипломатични, щом жените остават с впечатлението, че са глухи и слепи.
Някои наистина са. Други са до болка впечатлителни и държат да го изказват гласно всеки път, всеки път.
Не търпя и от двата вида.

# 129
Лейди Рамкин, този разговор не звучи много естествен. Аз нося от десет кладенеца вода, а той ми отговаря едносрично. Само на мен ли ми звучи сякаш стъпвам по яйчени черупки в случая?
Или, иначе казано, ако и двамата говорят с намеци или ако и двамата говорят буквално - ок. Но ако жената говори с намеци, а мъжът буквално, ми звучи като обикновена двойка с мъж темерут и жена, която се опитва да го изманипулира.

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 11:31 от Mandy Bo

# 130
Не всеки човек, който говори по-увъртяно, манипулира. Понякога просто се опитва да оцелее покрай грубияна, който държи да изтърси всяка мисъл, която е имала честта да го осени, без сметка на уместност, полезност и възпитание.

# 131
Тя фиността не идва от изразяването само.
Била съм твърде директна и груба често с мъже. Не съм забелязала да са ме помислили за нефина.
Много добре правят разлика межди директност и грубиянщина.

# 132
  • France
Не става дума за най близките, а как общуваме по принцип, не ли?
На работа не мога да говоря с намеци, ще ме уволнят Joy
Което не значи да си груб. Мисля, че бъркате понятията и това е жалко. В човешкото общуване има много нюанси и това го прави богато. Има позитивен мениджмънт, конструктивен фийдбек и ако не помогне се почва с дърпането на уши - препоръчано писмо, второ и после глоби. Аз не викам, нямам силен глас, но знам как да накарам хората да слушат
У дома е не е много по-различно, говоря мило и директно. А на децата в един момент преставам и да съм мила Joy

# 133
  • София
Ама да се притеснявам, че ако си го кажа дирекно, на човека отсреща няма да му се стори достатъчно поетично и ще реши един куп неверни неща за това колко ми е интересен... Не, мерси Joy
Значи, ще си му кажеш нещо директно, пък той ще реши, че не си достатъчно фина, но ще си въобрази погрешно, че ти е интересен.
Към 7 пъти го прочетох и всеки път все по-неясно ми става. Може ли да го изразиш малко по-ненамекващо?Astonished

Бъркаш неясно с намекващо Wink То не е и неясно де, ама... Писала съм "колко", а предвид предишен коментар, явно е или малко, или никак. Сега разбра ли? Relieved

# 134
  • София
Човек може да удари достатъчно гадно и с намек.
Примерно, ако някой мъж започне да ми обяснява колко е зает и аз веднага ставам заета. Превод "f@ck off".

Общи условия

Активация на акаунт