Жените говорят с намеци, мъжете буквално - какви беди носи това?

• 7 914
  • 295
  •   1
Отговори
# 105
АКо ме питат – казвам си реалното мнение. Никога не лъжа, ако човекът ми се струва напълнял. И за жена, и за мъж важи. Щом ме пита, значи е готов/а да чуе истината.
Ако не ме питат, не е моя работа, всеки си знае.

# 106
Мразя намеци, не ги ползвам и често умишлено ги игнорирам когато ги ползват върху мен.

# 107
Последно,проблем ли е мъж да каже на жена си:"Тези дънки те правят по-дебела"? Yum
Проблем, едва ли е, но определено си е негов риск.😁
И аз не обичам намеци и шикалкавевения.
Кажи си направо, какво искаш, пък дали ще стане на твоята , друг въпрос.
Също мисля, че мъжете оценяват директността и прямотата в жените.
Като не ги мотаеш във времето с излишни надежди, кажеш отначало:
Пич, не се хаби, няма да те огрее, знаеш ли колко благодарни има.

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 13:02 от happy doc

# 108
Личното ми впечатление от разговори със свободни приятелки е, че масово мъжете мотаят много повече, винаги си държат опциите отворени, не режат ясно и директно и си оставят вратички, ако все пак друго не върже. Жените са тия, дето си откриват картите и се отнасят емпатично и им пука дали ще се пържи мъжът или не, дават разяснения, но все пак винаги има някакви изключения.

За това дали можеш да кажеш на жена, че е дебела - ако те е помолила да и кажеш, да. Но знам за хора, за които това партньорът им да е слаб им е критерий дали ще са с него изобщо, там вече да се разбират. Хаха. Ако се касае за вече сериозно положение, си има тактични начини да проявиш загриженост без да намесваш директно визията, а по-скоро здравето.

# 109
  • Обран бостан ;)
Липсата на адекватна комуникация често е следствие от личните комплекси, бариери, задръжки на така наречения темерут. Също така – има хора с нисък интелект, както и с ограничен речник, което изключително затруднява израза на чувства и мисли. От там и комуникацията. Те буквално не могат и не знаят как да се изразят и да облекат мислите си и чувствата в думи и разговор.
Скрит текст:
Затова е добре да се събират хора с подобни интелекти и начин на мислене. Защото аз 2 пъти така тъпак да ми блее тъпо насреща и ще го натиря. Тъпотата и в жени, и в мъже безкрайно ме напряга, защото го чувствам като воденичен камък, тежи – вечно трябва да им се обяснява, да слизаш на неговото ниво на интелект и капацитет, за да те разбере и да общуваш. Ужас.

Комуникацията е ползотворна, когато и двете страни знаят и разбират точно какво казва другия.

В този ред на мисли намеците или дипломацията могат да не бъдат разбрани, но директния изказ, макар груб, обикновено е точен. От там е проблема.

Например, тук в този форум, директния израз не се толерира, но намека се тълкува както им е угодно.

Иначе казано,  дори да говориш за нещо съвсем друго, те се обиждат, разбирайки го по друг, техен си начин.

Накратко - ако си директен си лош, ако си дипломатичен си неразбран и пак си лош.

Парагараф 22.

# 110

Накратко - ако си директен си лош, ако си дипломатичен си неразбран и пак си лош.

Парагараф 22.

Може да си директен И дипломатичен. Може да си с намеци и да си груб. Тоест от едното не следва другото.

# 111
Това зависи от приемника. Не ме впечатлява мен.
Но има изградени някакъв вид етикети за общуване между жени и мъже, които понякога доста опосредстват общуването. Едните приемат само заученото, познатото за другия пол без да се вглеждат в самата личност или ситуация. Пак го отдавам на капацитет. Има хора, както и да им говориш, каквото и да им казваш, те едно си знаят, едно си баят. Тогава и с намеци, и буквално – все тая.

# 112
Това за мен е мит. Не искам да повярвам, че са толкова нечувствителни същества мъжете. Просто им е по-лесно да се правят на ударени, до момента, в който кажеш нещото така директно, както го искат, да вземат, та се засегнат. Може би асоциативното мислене им куца в някои отношения, ноо..когато е удобно да се сещат, сещат се.

# 113
  • София
Всеки мъж е чувствителен на определена тема и ако за други теми може да кажеш нещо директно, за една-две теми трябва полека и с такт.
То това важи за всеки човек де.

# 114
Аз говоря за случаите, в които тематиката е една и съща, а реакциите - различни. Но всеки с изводите си.

Даже и за мрънкането а'ла оплакване от колегите на работа отново смея да твърдя, че възприемането на информацията изобщо не е толкова свързано с пола на слушателя, колкото опира дотам, че когато човек е въвлечен в позицията на изслушващ подобни тиради, бидейки извън описваните ситуации, няма как да почувства същите емоции и съпричастност, особено ако това се повтаря всяка вечер и в един момент ще му се прииска това да има някакакъв завършек и решение, за да спре. И мен ежедневно някой да ме товари с оплакванията си, аз да му давам съвети и той да не ги последва и да ми се оплаква отново и отново...ами ще се подразня, и още как. Даже смея да твърдя, че в дадени ситуации бих заела страната на онези, ОТ които ми се оплакват, за да обясня защо се е стигнало до въпросната ситуация.

# 115
Последно,проблем ли е мъж да каже на жена си:"Тези дънки те правят по-дебела"? Yum

# 116
Ако целиш да обидиш жената, казвай си всичко, с оправданието за директност.
Точно. Дирекността за неща, от които ЗНАЕШ, че ще заболи е най-големият намек, че не ти пука особено за другия.

# 117
  • По света и у нас
Не зная как мъжа може да те намери за напълняла, като те не могат да забележат че си ходила на фризьор дори, а надебеляването е на принципа на варената жаба - става постепенно, по килограмче на месец два. Окото му свиква, той се пренася в новата реалност и хоп всъщност Митьо 100те манекенки харесвал дебеланки.

Ако ти каже, че изглеждаш дебела значи иска да те дразни 100%.

# 118
Тези неща стават скокообразно - не вижда, не вижда, не вижда и изведнъж от даден ракурс, или с дадена дреха изведнъж му светва.

# 119
Тотални глупости, да.
Прима е права.
Мъжете грам не забелязват +/- 5 кила. Ако ми каже дебела съм, а това няма как да стане, защото аз се следя и знам, значи ме дразни. Пускам го да пасе. Връщам – така е, твърде съм секси, ще се погрижа.
Харесвам директността при двойки – ти си дебела, а ти си тъп. Уауу взрив от еротика.

Общи условия

Активация на акаунт