Жените говорят с намеци, мъжете буквално - какви беди носи това?

• 7 865
  • 295
  •   1
Отговори
# 90
  • В полите на Пирин планина
Директното говорене е по-скоро въпрос на характер, отколкото на пол. Има и мъже, а и жени, които увъртат и никога не могат да кажат в прав текст какво искат/мислят. Някой би казал, че е дипломатичност. Разбира се, на всички ни се налага понякога да не сме абсолютно директни. Има доста тънка линия между това да си откровен и груб. Усет, емпатия, умереност - наречете го както искате. Емоционална интелигентност. По-трудно се постига от общата интелигентност. Може да си умен, но емоционално незрял.

# 91
Рамкин, да си директен не означава да командваш. Вместо да кажеш "излезе нов спектакъл, казват, че е добър",
Скрит текст:
заявяваш "ходи ми се на новия спектакъл, ако искаш да ме придружиш, кажи кога ти е удобно следващата седмица?". В първия случай никой не е длъжен да разбере, че ти се ходи на театър, във втория открито заявяваш, че отиваш следващата седмица и който иска да дойде с теб. Разликата е огромна.
Или още по-уклончливо "знаеш ли, че Маршето и Гинчо редовно ходили на театър", или пък "знаеш ли, че на Марчето брат й е актьор и сега играел в някакъв спектакъл"... Ходи ти се на спектакъл ли? "А не, само ако на теб ти се ходи". Ужас...

# 92
Или още по-уклончливо "знаеш ли, че Маршето и Гинчо редовно ходили на театър", или пък "знаеш ли, че на Марчето брат й е актьор и сега играел в някакъв спектакъл"... Ходи ти се на спектакъл ли? "А не, само ако на теб ти се ходи".
Не.

# 93
  • Обран бостан ;)
Директното говорене е по-скоро въпрос на характер, отколкото на пол. Има и мъже, а и жени, които увъртат и никога не могат да кажат в прав текст какво искат/мислят. Някой би казал, че е дипломатичност. Разбира се, на всички ни се налага понякога да не сме абсолютно директни. Има доста тънка линия между това да си откровен и груб. Усет, емпатия, умереност - наречете го както искате. Емоционална интелигентност. По-трудно се постига от общата интелигентност. Може да си умен, но емоционално незрял.

Естествено, че е нужна дипломатичност.

Представящ ли си жена да каже на гаджето си "Като се оженим, никъде няма да ходиш без мен и всичките ти пари стават мои". Stuck Out Tongue Winking Eye

Друго си е да му каже: " Искаш ли да ме направиш най-щастливата жена на света ?" Sunglasses

# 94
Аз пък смятам, че директното изпляскване не винаги е най-доброто нещо. То работи при дребни битови теми - искам бяла украса за елхата, а не зелена. Просто за да е ясно за какво сме се натикали в тоя магазин заедно с целия свят. Но ако подадеш “намек” какво ще те направи щастлив и заедно стигнете до това решение, това е по-добре. Например - “Какво ще кажеш да направим нещо интересно за Коледа - може би ски?” е по-добре от “”Тая Коледа няма да я бъде със сармите на досадната ти майка.”

# 95
Удари самара, да се сети магарето... 🤣🤣🤣

# 96
Ами да. Така работят нещата, и помага да не се избием… 😁

# 97
Да си директен не означава да си тромав в общуването, а да не плещиш излишни и много приказки, а с малко и без увъртания да казваш същественото, основното, поантата, акцента.
Не става въпрос за заповеди, а за пестене на време - лично и на другия човек.

# 98
Накрая ще се окаже, че мъжете са от Земята (Адам), пък жените са от някаква друга слънчева система.
Ама са се омотали докато летят (сефте) и са кацнали на първото обитаем място. С разум. И мъже. Две в едно, неочаквано добра комбинация.

# 99
Всички сме в кюпа, folks...

# 100
Хубаво е да погледнем и навътре в себе си, защото често хората, които твърдят, че не разбират другия пол и били от друга планета, не умеят да разбират и собствения си пол. Комуникацията се изчерпва с общи хобита или работа и не се говори на "неуместни теми" да не се скарат.

# 101
Липсата на адекватна комуникация често е следствие от личните комплекси, бариери, задръжки на така наречения темерут. Също така – има хора с нисък интелект, както и с ограничен речник, което изключително затруднява израза на чувства и мисли. От там и комуникацията. Те буквално не могат и не знаят как да се изразят и да облекат мислите си и чувствата в думи и разговор.
Затова е добре да се събират хора с подобни интелекти и начин на мислене. Защото аз 2 пъти така тъпак да ми блее тъпо насреща и ще го натиря. Тъпотата и в жени, и в мъже безкрайно ме напряга, защото го чувствам като воденичен камък, тежи – вечно трябва да им се обяснява, да слизаш на неговото ниво на интелект и капацитет, за да те разбере и да общуваш. Ужас.

# 102
  • София
Намек - тази рокля преди ти беше по-широка
Дирекност - изглеждаш ми напълняла
Грубост под формата на намек - тая рокля да не вземе да се пръсне по шевовете
Грубост под формата на дирекност - мале колко дебела си станала

И още много добавки, с които може да се намали или засили изказването.

# 103
Моето лично мнение е, че не е възпитано да се коментира теглото като цяло, особено на жените, които като цяло са кондиционирани да вярват, че килограмите определят стойността им, така че в моя свят всички примери са грубост. Всеки възрастен човек знае колко тежи и кога е напълнял. Но тук се намесват пак личните култура, възпитание и ценности. Понеже гледам, че много примери около това се въртят

# 104
  • София
Да, темата за килограмите е по-специфична. Примерите бяха илюстрация на различните начини да поднесеш една и съща информация. Иначе моята политика е, ако не ме питат, не коментирам.

Общи условия

Активация на акаунт