Жените говорят с намеци, мъжете буквално - какви беди носи това?

• 7 862
  • 295
  •   1
Отговори
# 75
Ако четеш тая тема - всичкото жена по-директно от Александър Велики. Тука всяка форумка като излезе и тревата се снишава от нейната директност.

# 76
Човек, който се изразява директно, не означава че е простак.

# 77
Ама нали говорим да казваме желанията и мислите си директно, а не да обясняваме на хората колко са прости и грозни без да са ни питали под прикритието на откровеност.

# 78
Човек, който се изразява директно, не означава че е простак.
Човек, който пести време и директно ми съобщава Довечера ще сме едикъде си, ти ще оправиш това, а аз онова, дори и шеф да ми е, спира да съществува за мен мигновено. Не простак, ами отгоре..
Скрит текст:
Направо ме втресе, докато го пиша, брр, дано никога не се налага да общувам с толкова директни хора, щото директно ми умира желанието за дишане около тях.

# 79
Е, то да си директен не значи задължително да заповядваш и да командориш. Хубаво е да си способен и на двата подхода, защото си идват със своите минуси и плюсове. Като си прям и директен можеш да покажеш, че не се превземаш, не важничиш, не шикалкавиш. Особено ако е в началото на отношения с човек когото харесваш, къде по-милостиво е да си открит и недвусмислен, вместо да го оставяш да чете знаци, да тълкува поведения, да ползва жокер помощ от публиката докато му вадиш душата с памук.

От друга страна да можеш да правиш намеци също е полезно, най-малкото когато насреща човекът или ситуацията са по-деликатни и не искаш да се включиш като слон в стъкларница или да акцентираш върху собствената си личност бидейки много директен. Също, съвсем в началото когато харесваш някой, много преди да сте си достатъчно близки за директност, правилният намек в правилния момент е перфектен инструмент за чупене на лед и скъсяване на дистанция.

# 80
  • Out of the Mix
Ако четеш тая тема - всичкото жена по-директно от Александър Велики. Тука всяка форумка като излезе и тревата се снишава от нейната директност.
JoyHands Ok Hand
Давай ми ги в повече, въпреки че си ги познавам вече, повечето. Satisfied

# 81
  • France
Рамкин, да си директен не означава да командваш. Вместо да кажеш "излезе нов спектакъл, казват, че е добър", заявяваш "ходи ми се на новия спектакъл, ако искаш да ме придружиш, кажи кога ти е удобно следващата седмица?". В първия случай никой не е длъжен да разбере, че ти се ходи на театър, във втория открито заявяваш, че отиваш следващата седмица и който иска да дойде с теб. Разликата е огромна.

# 82
Последно,проблем ли е мъж да каже на жена си:"Тези дънки те правят по-дебела"? Yum

# 83
  • По света и у нас
Последно,проблем ли е мъж да каже на жена си:"Тези дънки те правят по-дебела"? Yum
Проблем Е.

Рамкин, ти защо си толкова церемониална, че не може да ти се съобщят разни спешни работи спешно, а трябва да се тутка общувашия с теб?

# 84
  • Out of the Mix

Има го момента с "ако се чувства добре в кожата си и е щастлива от визията си, всичко е наред".

Само че на дебелото, наднорменото, отпуснатото, паласките, слабо и фитнато не може да се каже.

Факт, различните дрехи, дори цветове, ни правят да изглеждаме различно.

Но една жена, ако държи на външния си вид, знае как да се облича, за да изглежда добре и подчертава даденостите си, фигурата си.

А тези с хубавите тела няма какво да крият, точно обратното - всичко им отива, изключае някакви широки, "baggy" дрехи.

Ако мъж каже такова нещо, проблемът е в него, че е направил неправилен избор за жената до него.

# 85
  • Далечният изток
Тези дънки те правят дебела - Ти си слаба, но с тези дънки изглеждаш дебела.
Тези дънки те правят по-дебела - Ти си дебела, а сега изглеждаш още по. Wink

Ако целиш да обидиш жената, казвай си всичко, с оправданието за директност.

# 86
Ама то и да се каже - "Тези дънки те правят слаба", пак ще има военно положение.
Няма полезен ход.

# 87
  • Далечният изток
Ми затова си мълчиш.

# 88
Аз говоря буквално и той пак се прави на ударен. Всичко е в отношението и намерението. Ако му говоря троснато и изискващо, все едно ми е длъжен, както за съжаление правя понякога, не сработва.
Иначе ефективната комуникация налага нуждите да се комуникират ясно - първо защото всеки има различни нужди и не може да се очаква от друг човек с различни нужди да предугажда нашите, а и е малко инфантилно - когато сме деца, разчитаме на това, че възрастните ще се погрижат за нас, без ние самите да знаем какво ни е, а камо ли да можем да го формулираме. В зрялата връзка трябва да можеш да кажеш какво е важно за теб и защо и как си представяш то да бъде изпълнено по внимателен за чувствата на другия човек начин. И да имаш предвид и неговите желания, по възможност.

Давам пример - едно е да кажеш - "Ние никога не ходим на планина, писна ми вече само да си седим вкъщи, заведи ме на планина" - съвсем друго да кажеш "Много обичам да ходя в планината, искаш ли да идем този уикенд да се разходим, имам нужда от това/много ще се радвам и т.н"

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 10:59 от Fiona Apple

# 89
  • Обран бостан ;)
Цитат от тази вечер:

„Аз намеквам, той не разбира… той казва нещо буквално, аз се обиждам“

Толкова ли не е ясно какво искаме?
Или просто мъжете наистина са буквалисти и пропускат пиперчето на женските щения?
Загубени ли сме в превода с мъжете?

Понякога е нарочно. Wink

Като цяло, този форум е ярък пример за разликата в понятията за едни и същи неща, между двата пола.

Общи условия

Активация на акаунт