Трябва ли жената да е "послушна"?

• 3 902
  • 91
  •   1
Отговори
# 60
Цитат
Известно ми е, че във всяко семейство има от време на време проблеми/караници и ако няма,  тогава проблемът е най-голям.

Не съм съгласна.
Важното е вие да сте си щастливи. Ти чувстваш ли се щастлива да си послушна и доминирана? Ако да, значи всичко е окей. Ако не ти допада, си е повод за размисъл..

# 61
  • София
Изключително неприемливо ми звучи "уважение и любов" да бъдат слагани в едно изречение с "послушание". Не е необходимо да слушаш някого (родителите си), за да го обичаш и уважаваш.

# 62
Че той ще умре от скука, тоя мъж.
Сещам се за онзи филм "Завръщане в Америка"
Искаха да оженят един африкански принц за непозната избранница. Всичко щяла да изпълнява. Помня, че я караше да лае и подскача. Той избяга и тръгна да търси нещо по-интересно. Joy

# 63
Ами да. Хубаво е мъжът като каже "Мило, ще тв водя на шопинг в Париж и трябва да си купиш нещо от всеки магазин" и тя послушно да каже "да, мило, разбира се". Или като каже "мило,  ще те водя на Малдивите за две седмици" и тя да каже "о, разбира се, мило". Или "мило, заповядай този златен Ролекс, който смятам ти отива на Ван Клеефа който ти подарих миналата седмица, носи го тази вечер, докато вечеряме на яхтата". И тя "да, мило, разбира се, ти си прекрасен, благодаря ти"
Много съм послушна ако ме уцелят с отношение Sunglasses

# 64
  • Пловдив
А, аз бих казала "Не ги ща тия Малдиви, те са супер тъпо място."

# 65
Авторке, явно мъжът ти е просто сприхав дървен философ.
Но си е твой. Щом си стигнала до брак и дете с него, значи явно има и други качества. Опитай диалогично да му поднасяш мнението си и не влизай в обяснения и спорове. Казваш – аз така мисля, врътваш се и излизаш. Не даваш мегдан за караници и дрязги. Да ти намила или обяснява кой трябва да е послушен и кой не. Питай го – какво има предвид? Да си смирена като мъдрост на ума или да си послушна като куче? Да си вземе кученца тогава, няколко. Тамън ще му е.

# 66
Това не ми звучи изобщо диалогично.
Предлагам друг подход.
Той: искам ей това да стане
Ти: Хм, звучи логично. Обаче как ти се струва, дали да не направим еди какво си. Какво мислиш?
Ако омекне леко и прояви колебание супер, атакувай с аргументи идея 2. Ако е твърд за идея 1, поискай да ти я обясни по-подробно. Може пък да ти се стори добра, ако ли пък не, пак лееекичко вмъквай и идея 2 в разговора.
Ако той вика, ти бъди спокойна. Забелязала съм, че в такива ситуации и отсрещната страна снижава тона.
Всичко това, ако смяташ, че този мъж си заслужава усилията.

# 67
Авторке, явно мъжът ти е просто сприхав дървен философ.
Но си е твой. Щом си стигнала до брак и дете с него, значи явно има и други качества. Опитай диалогично да му поднасяш мнението си и не влизай в обяснения и спорове. Казваш – аз така мисля, врътваш се и излизаш. Не даваш мегдан за караници и дрязги. Да ти намила или обяснява кой трябва да е послушен и кой не. Питай го – какво има предвид? Да си смирена като мъдрост на ума или да си послушна като куче? Да си вземе кученца тогава, няколко. Тамън ще му е.

Благодаря, много точно казано. Явно трябва да поработя над подхода си.

# 68
Ама стига си търсила вината само в себе си! Той да поработи над неговото си държание малко.

# 69
  • Somewhere far away
. Забелязала съм, че в такива ситуации и отсрещната страна снижава тона.
Всичко това, ако смяташ, че този мъж си заслужава усилията.
не винаги- аз пък съм виждала хора , които правят точно обратното -  още повече се вживяват в ролята на деспот и още повече почват да викат, точно когато ти си спокоен и се държиш напълно хладнокръвно. това явно ги  дразни още повече.

# 70
Послушна, удобна, еднообразна, праволинейна , посредствена. С една дума - скучна.
Все описания, които не се вписват в моя натурел.

# 71
  • Out of the Mix
Хепи, няма лошо освен цялата любов и секс на света, да сте си и удобни, демек да ви е добре заедно, и да сте "натъманени" и уредени от всякакво естество.

Като се замисля "скучна" никоя не ми е била, стига да импонира, да е отворена, отключена и да си я разкрепостя, ако в началото не е била, понеже аз съм деен и балансирам. RelievedWink

Един път имах една бавна и мудна Риба, с която грам не бяхме един за друг, щеше да е мъчение в дългосрочен план, дори сексът да беше оки-доки, ставащ, не уау.

Рачетата Осмокрачетата също са послушнички, но една крачка напред, десет назад, мега изнервящи.

Сегашната ми е Стрелкиня, перфектна.

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 09:20 от Revoker

# 72
  • Somewhere far away
Божее... този пък освен за зодии за друго може ли да говори. Адски досаден.

# 73
  • София
Мъжът ти ли те обработва в послушание?
Като ти видях и другите теми, явно да...
Не обобщавай само моля за всички жени. Има жени, които са послушни, има, които не са, има и които са равни с мъжете в отношенията им.

Не съм покорна в никакъв случай и си изказвам ясно мнението, като си позволявам да критикувам открито какво не ми харесва. Исках да знам какво мислят и други жени, защото знам, че мнозинството си отстояват мнението. И да, в брак съм с мюсюлманин, но с взаимно уважение и към моята религия и традиции. Бракът не е лесна работа като цяло и много хора се провалят в това в днешно време.
А дали да не дефинираме "послушна".
Иначе не е вярно, че в мюсюлманските общности жените са послушни.
Никак не са.
Имам приятелки, омъжени за турци и в ОАЕ и живеят доста по-демократично и свободно от други, омъжени в селата около Якоруда, Монтанско или Санданско-петричкия регион, които ги третират като робини.

# 74
Мъжът и жената са партньори, той не й е шеф, та тя да го слуша. Цялата идея на това послушание ми иде леко допотопна и абсурдна, даже ако става дума за послушание на деца към родителите им.
Limited, той може би те обича, но въпросът е да се научи и да те уважава. Не може да очаква от човек с глава на раменете, която не му служи само за закачалка на шапката, да няма мнение и да се покорява.

Общи условия

Активация на акаунт