Сполучливи имитации на маркови парфюми - 65

• 31 519
  • 631
  •   2
Отговори
# 300
cristal11, може пък околните да ги усещат. Аз установих, че обонянието ми става все по-зле. В петък се окъпах с
Blooming bouquet на D&P , след един час нямаше и помен от парфюма, нищо не усещах, много се ядосах, реших, че са развалили качеството, направо ги бях зачеркнала. Следобед, 6-7 часа по-късно, сигурно 5-6 човека (включително и едно дете:blush:) ми казаха: ,,Тук ухае невероятно." Хем ми стана приятно, хем плашещо, вяра на себе си нямам вече, ако продължавам така...А имах толкова силно обоняние...
След случката чак не смея да напиша отрицателен отзив за този парфюм:
https://perfumesfromdubai.com/product/parisian-dream. Според моя колеблив нос, много далеч от оригинала, напомня от време на време, избиват някакви странни нотки, отвратителни на моменти, тук едно на нула за мен и слабото му обоняние, трайност нулева, щом мъжът ми каза, че мирише много странно , ще го забравя до пролетта, 100 мл.Confused, край с покупките на сляпо.
Добавям, че  трайността ми е по-скоро лукс и не я търся като задължителна (кожата ми нищо не задържа, носът ми лесно свиква с всичко).
Menerva , коя е имитацията на Делина?

# 301
  • София
...макар че моето арабче клонинг на Делина ексклузив и след година и половина не се подобри 😂
При никой парфюм няма да се подобри, защото няма разумна причина това да стане, но една лъжа, повторена сто пъти... знаете Simple Smile

# 302
  • BG-DE
Ами не знам, някои хора твърдят, че като поотлежат арабските парфюми трайността се увеличава, а при някои и ароматът се променял, наричат този процес масерация. Аз нямам голям опит с арабчетата но досега нито един не ми се е променил по никакъв начин. eli1907, имах имитация която се водеше, че е на Делина ексклузив но не смея да я препоръчам, защото имаше много силна нотка на бензин, която така и не изчезна с времето и го хвърлих, за този става въпрос https://www.fragrantica.com/perfume/Armaf/Club-de-Nuit-White-Imperiale-78474.html

# 303
Аз съм имала 3-4 арабски парфюма досега и не ми е правило впечатление с времето да се променят, макар че и аз чета във Фрагрантика за подобни случаи, но все имам чувството, че това с тази масерация при арабските е тръгнала от някой инфлуенсър 🙂

# 304
  • BG-DE
Преди половин година взех Lattafa Mayar, лятото доста го ползвах но напоследък не особено. Вчера нещо се присетих за него и се напръсках, ами не намерих никаква разлика. В София имам няколко парфюма, които са на повече от 10 години, някои от тях имат сантиментална стойност за мен и всеки път когато сме там ги пръскам по малко, за това време би трябвало да са станали като чист парфюм обаче не са 🙂

# 305
Да отбележа, че относно това дали и до колко усещате даден парфюм на себе си... реално мозъкът привиква към аромата, особено ако се носи дълго време, реално вие спирате да го усещате, но това не важи за околните. Разбира се, визирам силажните шлейфови парфюми, а не тези, които се усещат само близо до кожата.
Лично аз затова сменям ароматите всяка седмица, така хем се радвам на различен аромат, хем винаги го усещам. Понякога даже на 2-3 дни.
Я споделете с какви аромати ще се омайва те по празниците?
Аз нещо се присетих тези дни за Загския Halfeti и мисля да му се радвам по коледно време Simple Smile Този парфюм седи плътно 7 часа и като се напращя с него, да му мислят околните 😂🤣.

# 306
Здравейте!
Никога не съм вярвала и не съм повтаряла като папагал, че един парфюм за да стане по-траен трябва да отлежи. За мен това също е вид рекламен трик, за да се продават всички нетрайни творения. Преди месец, може би си купих Khamrah Qhalwa и естествено веднага я отворих, ами не бях доволна изобщо! Не ми беше никак плътен и наситен. Това много ме изнерви, защото арабските парфюми нашумяха и хората едва ли не повтаряха като мантра, че трябва да се оставят известно време, и след това им се променяла трайността и наситеността. И за миг не съм повярвала на това твърдение....до вчера. Вече ви се оплаках, че след като се разочаровах от моята придобивка, я зарязах в шкафа. Вчера реших все пак да я оползвотворя, защото а свързвам с Коледа, празници, настроение и уют. Напръсках се стабилно, както само аз си знам и излязох. Чувствах се много добре цял ден, усещах си парфюма и ми хареса колко е сладичък и вкусен. Мога да потвърдя, че след отваряне и престояване този парфюм вече не е това, което беше, когато го купих преди около месец. Така че моят съвет е да се убеждавате сами в каквото и да е твърдение, както се случи при мен.

# 307
Моят личен опит с "настояването" на парфюмите е, че да, има такова нещо. Не при всички, но го има. На Ейвън парфюмите, например, на Гиза парфюмите, случвало ми се е на нищо да не ми миришат, все едно е налята чиста вода. Изпадала съм в бяс, продавала съм ги, а после, като си намеря остатък от отливка някъде и като го помириша, и се чудя нормална ли съм изобщо...Защото аромата е красив и силен. Не съм химик, не знам какво точно е масцерацията, но личния ми опит показва, че съществува такова нещо. При някои парфюми. Относно привикването на мозъка, ще се самоцитирам от предходната тема:
Скрит текст:
Моето лично обяснение е, че мозъка ни привиква към определен аромат. За да не ми се случва това, аз постоянно сменям ароматите, които ползвам. Карам с един и същи аромат не повече от 3 дни. /Този срок е свързан с периода на измиване на косата ми. Къпането е 2 пъти на ден, но миенето на косата - 2 пъти в седмицата/...И забелязвам, че към 3-тия ден вече, независимо, че съм напръскала ОБИЛНО по дрехите си и косата си, аромата вече го усещам по - слабо. А се предполага, че е точно обратното, че той се е наслоил за изминалите 2 дни и се е "пропил" в мен...И така, на третия ден косата се измива и парфюма се сменя. При моето количество парфюми, успявам да "забравя" аромата им и всеки път съм със свежи сетива за тях.
Забелязала съм и още един "ефект". При ПЪРВО запознанство с някои аромати, мозъка ми сякаш се "обучава" и докато това се случва, имам някакви "бъгове", които по - късно вече ги няма при носенето на този аромат. Така си спомням първото ми запознанство с " Womanity", когато направо се чудех какво съм помирисала. А сега е един от най - любимите ми парфюми.
С ароматите, които не харесваме, не ни се получава да не ги усещаме, но и това е доказателство на тезата ми.  Продължаваме да ги усещаме, защото не успяваме да се адаптираме към аромата и сетивата ни се "бунтуват" и не привикват към него. Макар, че, ако прекалим и там, вероятно сетивата ни все пак ще се адаптират. Дори към неприятен за нас аромат.
Казаното по - горе от мен, не изключва изобщо наличието и на останалите фактори - аносмии от една страна и разреждане на парфюмите от производителите с цел печалба, от друга страна.

# 308
Здравейте, къде в Сливен има имитационни парфюми и какви? Има ли магазин на Рефан?

# 309
Арабските и Гиза с времето се променят и узряват, аз лично съм категорична в това. Не се променя ароматния профил, но става по-плътен и дълбок. Заг обаче, освен да замирише на "чубрица" (гранясали масла) ,друго не се случва🤣

# 310
Съгласна съм с  the demon,  единственият парфюм, който ми се развали е на заг. Хачиват запечатани нови 30мл не го бях ползвала. Съхраняван както трябва няма и 6 месеца откакто съм го купила , отварям и мирише на лак за нокти и чубрица. Супер остра отровна миризма,  директно отиде в тоалетната.
А за арабските,  повечето производители не ги чакат да узреят , защото в момента им вървят продажбите , търсенето е голямо. Произвеждат и пускат веднага с цел печалба. Само lattafa за миналата година изкочиха със супер много нови аромата. За гиза е по същия начин разреждане от масла  , то като е направи си сам положението Simple Smile

# 311
  • Sofia
Арабските и Гиза с времето се променят и узряват, аз лично съм категорична в това. Не се променя ароматния профил, но става по-плътен и дълбок. Заг обаче, освен да замирише на "чубрица" (гранясали масла) ,друго не се случва🤣

Имах преди една Пантера на Заг. Още като я взех от Иво ми се стори ужасна и я зарязах. След две години в шкафа стана още по-силно ужасна Joy
Наистина, не всички парфюми се променят. Има някои, които са толкова зле откъм трайност, че колкото и да седят, промяна никаква. Но пък имам един арабски Viva Viola. Взех си го преди 2 години. Тогава си го носех доста, но ми омръзна, пък те арабските нали са все големи количества... Онзи ден го извадих и ми се стори някак си по-изразителен. Но може и да греша. Обонянието много се е променило.

# 312
Нямам мнение за мацерацията на парфюмите, освен че този глагол на латински значи буквално "карам да гние от действието на водата". От моя скромен опит само Белугата на Гиза има развитие в положителна посока след отлежаване (познавам я, че е "станала" и защото цветът се променя). Нямам опит с никакви арабски.

Днес имаме предколедна вечеря с една четвърт от родата и съм се поляла още отсега с някаква смес от Принцесата на Килиан, Туили и Си Пасионе. След малко започваме да готвим семейно джоланче и ньоки, та ще споделя, ако междувременно съм успяла да нокаутирам някого от помощниците.

# 313
При Заг не съм съгласна, че не могат да отлежават. Точно тези дни се пръскам с 3 годишен и половина Halfeti, и нещо много траен е станал. Но аз държа на хладно и тъмно ароматите. Дори лятото в спалнята е към 22 макс, зимата 18-20 и почти никой дори не си променя цвета, както съм виждала при други.
Аз да питам как са Камея, трайни ли са?

# 314
  • Deutschland
Чувала съм, че парфюмите с ванилия потъмняват.

Общи условия

Активация на акаунт