Сполучливи имитации на маркови парфюми - 65

• 31 305
  • 629
  •   4
Отговори
# 315
  • BG-DE
Определено само парфюмите с ванилия потъмняват, имам един пръст остатък от Покривната градина на Заг на поне 4 години и си е все така бистър, докато всичките ми парфюми с ванилия и оригинални и имитации, които са по-старички са потъмнели.

# 316
  • София
Да се включа и аз по темата с трайността на парфюмите....Най - голям опит имам с тези от Гиза.
Ами моят Канела секс стана с цвят на уиски, а като го купих беше светло жълт. Трайност - доволно изкарва цял ден.
И още един се промени: D&P - Dune, стана тъмно оранжев.
Така, че според мен при някои отлежаването си има връзка с трайността.
Сетих се и да добавя, донесоха ми Angel share  от Yusuf Bhai. В магазина са казали да се държи 10 дена в хладилник за да станел по - траен. Ето пак: отлежаване, макар и в хладилник  Simple Smile

# 317
  • BG-DE
Не знам какво имитира Канела секс на Гиза но в Дюн (поне в оригинала) има ванилия и е нормално ако варианта на D&P също я има да потъмнее, трайност и цвят са две различни неща, т.е. цветът може да промени но трайността не както и обратното 🙂

Последна редакция: ср, 24 дек 2025, 00:53 от Menerva

# 318
Здравейте, къде в Сливен има имитационни парфюми и какви? Има ли магазин на Рефан?
Има,от магазина на Pause Jeans като тръгнеш надолу към кръговото от дясно има Мартинез,Рефан и D&P. В мола имаше още някакви.Някъде срещу Мартинез имаше и магазин за арабски парфюми,не знам дали съществува още.

Не е много по темата но,мислите ли че ако долея спирт на оригинален парфюм,ще се получи нещо?
Имам останало малко в шише,което се е спукало,алкохолът е излетял и реално е останала само есенция и масло(нещо такова).Като ролон е,ароматът е силен,но не прави шлейф.Та се зачудих дали да не го разредя

# 319
Не може никога да ми мине през главата идеята да съ напръскам с 2 парфюма едновременно 🧐🧐🧐🧐, а камо ли -3..  Това е абсурдно и според мен разваляте всичко

# 320
  • BG-DE
Наслояването на парфюми (layering) е тренд от доста време и много хора го правят, получават се хубави комбинации.

# 321
Ама как не.... 😜

# 322
Наслояването на парфюми (layering) е тренд от доста време и много хора го правят, получават се хубави комбинации.

Често го правя и аз и се получават доста добри комбинации!

Иначе назад в темата май се търсеше парфюм с кокос.
Похвалвам Заг 436 Virgin Island Water Creed.
Много е хубав и сравнително траен за цитрусова свежарка.
Много по ми харесва от Солей Блан ТФ.

# 323
  • Сливен
За Сливен има Парфен в Мол-а в центъра до входа на Лили,в м-н Комелия на пазара също има Рефан.За арабски парфюми има  го срещу Мартинез и срещу Филас.

# 324
На Заг Kirke е с една идея по-дамски, на мен ми е един от любимите точно на Заг. На D&P е страхотен също, но там е по-унисекс и към мъжката част. И двете са трайни и шлейфови. На D&P има и део спрей, което е супер.
На Рефан също е унисекс разположен, но не помня трайност, защото само на блотер съм тествала.
Аз имам Kirke на Рефан и мога да кажа че е доста траен ,поне на моята кожа.

# 325
Минах през магазина на Мартинез в Пловдив, специално за Африканския бал, понеже любопитството ми надделя. Любов от първи мирис! Веднага си го взех. Изкарах късмет, понеже беше последната бутилка. Пробвах This is her на Zadig, също ми хареса, но ще пробвам и други вариации преди да купя. Още съм новак и не познавам дори известни, утвърдени аромати. 😃
Бях писала, че купих парфюмни масла от Гиза - Angel Stellar и Angel Muse. Пълна греда. Музата има един момент, в който върху кожата ми  мирише на изгорели гуми, а Stellar не е никак мой. И двата ми предизвикват адско главоболие. Ще ги оставя още известно време, но вероятно ще ги пусна в групата.

# 326
Тези, които смесват парфюми, дайте примери! Струва ми се интересно.

# 327
Весела Коледа!

Моите комбинации обикновено са да смекча по-остър парфюм с ванилов. Или да освежа  гурме с нещо зелено. Обикновено се получава добре. Стига да не се наслояват прекалено тежки и сложни парфюми, май всичко ми харесва.

Последна редакция: чт, 25 дек 2025, 11:16 от christal11

# 328
Честито Рождество Христово на всички !
И аз не наслоявам никога парфюми. Когато някой път без да си измия косата, сменя парфюма, обикновено ми "излиза през носа" - "ухая на градинка" както се казва, на някаква непонятна смес от какво ли не. Както когато в офиса всички сме прекалили с парфюмите и в резултат помещението мирише на какафония от аромати и на нищо определено в същото време. Не мисля, че ставам за парфюмер, това си е дарба, която аз нямам. Затова ползвам шедьоврите на професионалистите. Един единствен път в живота ми ми се случи нещо в този смисъл: напръскана с любимият ми Уоманити тръгвам предпразнично по магазините. И в първия от тях - усещам още на входа такива вкусни захаросани смокини, че започнах да се озъртам, да видя от кого ухае така прекрасно, за да отида да го попитам за името на парфюма. Не можах да установя източника на аромата и си продължих пазаруването, завиждайки на човека, притежател на такъв фантастичен парфюм. Така се случи, че трябваше да отида и в друг магазин веднага след този. И там..... о, чудо ! Отново същите захаросани смокини...Заоглеждах се отново, очевидно човека беше дошъл заедно с мен и той в този магазин....Отне ми време да проумея, че аз, именно аз ухая така !!! Не на Уоманити, а на някакъв фантастичен хибрид ! Очевидно омекотителя на връхната ми дреха се беше съчетал по фантастичен начин с парфюма ми и се беше получило нещо, с което Мюглер определено би се гордял ! Какво ли не пробвах след това - комбинирах омекотители, перилни препарати, всичко с което разполагах, тествах, пак перях, пак комбинирах....Не и не ! Никога повече не се получи. Дори не разбрах с кой точно от всичките омекотители се беше случила тази магия! Което идва да ми подскаже, че не ставам за тази работа. И я оставям на професионалистите.Smiley

# 329
Весела Коледа!
Днес по неволя смесих два парфюма. Не се получи добре, определено.

Общи условия

Активация на акаунт