За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 2 518
  • 74
  •   4
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 12 258
Нямам претенции, че правя най-добрата пица, защото не сме толкова по пицата, но правя и ето тук ще се видят
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%BF%D0%B8%D1%86%D0%B0

Тиквата не я стържа на ренде , не мога защото започват да ме болят китките, затова съм го измислива в ръчен чопър ли е,  блендер ли е все тая ми е какво е, но аз страшно много го ползвам, няма зеленчук, който да не е нарязан тук -
Скрит текст:
Не я правя на пюре , а на дребни кубчета, така и всички зеленчуци, а може и до пюре да ги смеля, въпрос на избор е. Страшно много го ползам, без него не мога и скоро си купих тре брой пореден, че на предишните им скъсах въженцето.

Тиквеник правя само по рецепта на Иван Кацаров, наистина става прекрасен, малко по-различно реди орехите, така остава сух и не е прекалено влажен, а влажен хич не обичам, а на следващите дни става даже прекалено влажен, не е хулбав така, пробвайте - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/11/blog-post.html
и още тук
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search?q=%D1%82%D0%B8%D0%B … D0%BD%D0%B8%D0%BA

# 16
  • Мнения: 15 115
Аз имам електрическо ренде. Купих го заради зелето, защото го режа като за прасета, но не съм се сещала тиква да рендосам с него.

# 17
  • на последния етаж
  • Мнения: 10 023
Страхотни сте! Започвам днес с рецептите една по една, за да преценя коя най-много ще харесат децата. Настъргах 500 гр тиква сравнително бързо и лесно, но реших, че искам да ми е още по-лесно и започвам да търся електрическо ренде.  Joy
Каква марка/модел ще препоръчате?

# 18
  • София
  • Мнения: 8 554
Излезнаха ли напуканите сладки, или още не са? Grinning

# 19
  • Мнения: 9 493
Stuck Out Tongue още ги няма, но им дойде сезона.

Аз имам електрическо ренде. Купих го заради зелето, защото го режа като за прасета, но не съм се сещала тиква да рендосам с него.
аз имам електрически комбайн, който основно ползвам за мелене на кайма (много ударно, дори преди малко с 6кг дивеч) и когато правя туршията за моркови и зеле с приставките за зеленчуци. А'' да ми каже някой защо не съм се сещала да ползвам за стъргане на тиквата Simple Smile ама и днес и се размина, че гледах малкия човек. На другата почивка ще е.

# 20
  • Бургас
  • Мнения: 24 871
Нямам такава приставка ..... Ще знам, какво да търся Simple Smile
Благодаря на момичетата, които се включиха.
И тази тиква ще я настържа на ръка, но синът ми ще ми помогне.

# 21
  • Мнения: 318
Karzz, в обикновен чопър също става, ако имате. Аз имам един, който е в комплект с пасатор. Трябва да се нареже на средни до малки парчета тиквата обаче и после в чопъра става на много ситни парченца, почти като настъргана. Пак отнема време, но не е толкова изморително като стъргането.

# 22
  • Мнения: 66
Тиквата я стържа или в чопъра, зависи какво количество ми трябва.
Обаче, ми стана интересно как Марчева ползва едно пособие с връвчица за 5 лв, което няма как да наситни една тиква. Това го казвам от опит, защото това приспособление едва ли побира повече от 200 гр. На първото издърпване на въженцето и се е скъсало от твърдата тиква. Гаранция!

# 23
  • Бургас
  • Мнения: 24 871
Lemoncupcakes, утре ще извадя всичко налично у дома и ще изпробвам с тиквата.

# 24
  • Мнения: 4 393
Не на всички им се къса лесно въжето, аз морков режа с него той също е твърд. За тиква ми се струва много играчка с него, за нея ползвам лидълското ел. ренде.

# 25
  • Sofia
  • Мнения: 22 675
Аз с въже не бих се занимавала, нито онези дето са с натискане на горната част, предпочитам да си улеснявам живота... с Braun най вече.
Ей този ползвам сега, след като предния сдаде багажа след 20години вярна служба, само с натискане на едно копче.

Скрит текст:

А съм си набелязала този, понеже на лидълския ми се счупиха другите приставки и ми остана само настъргващата.

Скрит текст:



# 26
  • Бургас
  • Мнения: 24 871
Имам подобна кана от последната снимка, но е без приставките. Само двете канички имам - малка и голяма.

# 27
  • София
  • Мнения: 12 258
Тиквата я стържа или в чопъра, зависи какво количество ми трябва.
Обаче, ми стана интересно как Марчева ползва едно пособие с връвчица за 5 лв, което няма как да наситни една тиква. Това го казвам от опит, защото това приспособление едва ли побира повече от 200 гр. На първото издърпване на въженцето и се е скъсало от твърдата тиква. Гаранция!

Първо отдавна не е 5 лева, а върви към 25-30 лева това с въженцето, и второто е, че се наситнява прекрасно и това го пиша от опит, от години само така я правя на дребно, а и не само тиквата, както написах всички зеленчуци, без зеле. Не съм пробвала, не съм го нарязала.   За съжаление няма как да покажа в момента, нямам тиква.   Първо: защото глупости не пиша , а само това на което съм се научила през годините, как я правя на дребно само със завъртане на въжено, като нека да се има предвид, че това действие го правя няколко пъти, на порции я добавям и става точно така както искам. Това с въженцето е двойна перка, която прави всичко, ако искам и  на пюре, да се знае! Имам показан BRAUN, и KENWOOD,  като на Моренка, но не го вадя, защото ми е по-сложно. Това е! Не правя реклама на нещо толкова дребно, но  важното е, че ми върши фантастично добра работа и съм купила и подарила на всичките си приятелки.

# 28
  • Мнения: 24 886
И чопърите не са еднакви, и тиквите не са всичките еднакво твърди, заради това се споделя различен опит с тях...
Имам и аз такъв чопър и също много си го уважавам, за тиква не се бях сещала да пробвам но то е защото не пека тиквеници, иначе сигурно щях. Много полезен помощник ми е.

# 29
  • Мнения: 1 912
Тиквата я стържа или в чопъра, зависи какво количество ми трябва.
Обаче, ми стана интересно как Марчева ползва едно пособие с връвчица за 5 лв, което няма как да наситни една тиква. Това го казвам от опит, защото това приспособление едва ли побира повече от 200 гр. На първото издърпване на въженцето и се е скъсало от твърдата тиква. Гаранция!


Точно така скъсах едно въженце преди време, оттогава не ползвам тази джаджа, седи си в шкафа, ползвам за почти всичко робота на Braun.

Общи условия

Активация на акаунт