Ноемврийски бебета 2025

• 10 210
  • 460
  •   1
Отговори
# 345
ЧНГ на всички, бъдете здрави и щастливи!

Аз нямам идея какъв размер е малката, каквото й стане, стане, каквото не стане заделям и така. Буквално миналата седмица беше с ромпър, който тази седмица й е къс. Всичките ни дрешки са подарени и аз също забелязах, че са доста различни по размер дори да са една и съща цифра.

Идвам да се оплача, че от лепенките, които й слагаме за пъпчето се образува раничка и сега няколко дни ще стои без, докато зарастне. Направо ми се къса сърцето всеки път при първия признак, че нещо може да не е добре.

Прав е човекът, който е казал, че да имаш дете е да гледаш как сърцето ти излиза от теб и е в някой друг. (Не помня точната фраза)

# 346
Току-що му сложих боди 68-ми номер на Carters, което е чисто ново и пише 6м, а е на 6 седмици, и му стана почти точно.

Предвид, че е предимно на кърма, няма как да е толкова напред в растежа / огромен. Просто номерата са странни 😀

Принципно на АМ растат по-бързо и на размер често между 6 и 8 месечните покриват норматива за годинка. Та и какво е млякото също има значение.

# 347
И аз исках да ви попитам за дрешките. Нашето момиче вече е на 37 дни и все още носи размер 50, 0-1 месец на HM. Вярно, че се роди много малка, изписаха я 2620гр. На консултацията за 1ви месец, която беше миналата седмица, я измериха 3400гр 54см, но все още си носи този размер Flushed
Специално H&M имат някои уголемени дрешки. Когато малката беше размер 62-68 на всичко останало, едно комплектче H&M размер 50 ѝ ставаше все още. Имаме и едно боди, което уж е 56, а тя влизаше в него на 6 месеца.
Сега, има го и това, че твоята сега и на дължина, и на килограми е горе долу колкото повечето доносени бебета се раждат, така че от тази гледна точка е нормално размер 50 да ѝ става, особено пък на H&M.

# 348
Специално H&M имат някои уголемени дрешки. Когато малката беше размер 62-68 на всичко останало, едно комплектче H&M размер 50 ѝ ставаше все още. Имаме и едно боди, което уж е 56, а тя влизаше в него на 6 месеца.
Сега, има го и това, че твоята сега и на дължина, и на килограми е горе долу колкото повечето доносени бебета се раждат, така че от тази гледна точка е нормално размер 50 да ѝ става, особено пък на H&M.
Да, изглежда наистина са уголемени на H&M. А аз съм й накупила от там толкова сладки неща чак до 6ти месец... Явно ще си ги носи до първата годинка Joy А тя горката даже е преносена и е толкова малка. В 41ва седмица я родих Grinning
За козметика аз съм взела от всичко на Мустела органик серията - крем против подсичане, олио, лосион, душ гел, линимент, мицеларна вода, колд крем. За сега ми харесва и не сме имали никакви проблеми с нея.
Единствено забелязвам, че понякога й излизат малки пъпчици по вратлето и бузките, които изчезват сравнително бързо, буквално часове. Знам, че на тези места може да е от претопляне, макар че при нас се съмнявам да е от това, но знам ли... При някой от вас има ли подобни пъпчици?

# 349
Вашите бебчета връщат ли?
Моята от начало си връща по малко, но тук от няколко дни има поне веднъж, два пъти дневно по обилно връщане или връщане няколко пъти след хранене. Нямам идея дали е от прехранване или няма отношение колко изяжда. По принцип нашия педиатър каза, че ако наддава добре, няма проблем и че е нормално, но аз влязох във филма да я тегля пред два - три дни и понякога ми излиза, че качва много малко, друг път, че много.... Изобщо...Сега съм си казала че веднъж седмично само ще я тегля, за да не се филмирам излишно, дано издържа ... Grinning

# 350
Последните две дами - да, при малкият е по същия начин.

Пъпчици излизат от време на време. Дано е нормално.

За връщането - от няколко дни е в повече наистина и при него. Не знам от какво е, понякога яде 120мл, понякога по-малко и все повръща.

# 351
И моето бебе ту не връща, ту връща малко, ту връща повече. И аз все се притеснявам, ама засега се усланям на това, че качва нормално и не повръща на фонтан. Просто понякога количеството е повечко и по-притеснително.

# 352
Връща по всяко едно време, не мога да насмогна на лигавници и калъфки. Определено не оказва влияние на теглото й. Много ръмжи и се напъва, цялата става червена. Вашите правят ли го? Съответно от това напъване още повече повръща, защото го прави и докато яде. Предполагам, че от коликите се опитва да изкарва газове(пръцка доста миризливо).

# 353
За дрешките и на него му стават едновременно в момента от hm 50 размер и от пепко 62, от Лидл 50/56. Качил е точно един килограм и 300 от изписването, 4440 гр. беше миналата седмица го мерихме.
За връщането - абсолютно винаги връща. Старая се да го оригвам два пъти-посредата на яденето и накрая, после го държа 15-20 мин изправен и гледам да не го мяткам много. Сменям му памперса преди ядене поради тази причина. Така пак връща, но по-малко. Понеже има колики и газове страшно много, съм забелязала, че когато тръгне да се напъва винаги връща, предполагам заради налягането, което се създава от напъните и клапата им на хранопровода и стомаха, че не е развита още.

# 354
Нашият преди връщаше мн често, сега вече доста по малко и рядко, с някои изключения понякога когато връща повече. Днеска ни се случи и повръщане на фонтан за втори път може би (предното беше преди около месец) и мисля, че беше защото беше ял много целия ден и аз нещо вечерта след едно хранене го натиснах по корема и се изповръща. Може да е имало и други фактори, но не мисля, че е нещо, което ще се повтори.
Иначе се пъне обикновено сутрин и вечер малко след ядене, но не е нещо сериозно и при малко задържане изправен и раздвижване минава.

Като дрешки ние сме на 62 вече, с някои изключения от 56 които още стават. Но даже в някои случаи май трябва да ходим към 68. Но ми се струва, че разликата в гащеризоните между 62 и 68 е доста голяма и 68 все още са му големи, но повечето 62 не му стават.

# 355
Момичета, кажете от кои капки за колики сте доволни…при нас положението сега е пиково и липсата на сън е убийствена. Малката е почти на 2 месеца и от 2 седмици положението е 😩 Спря почти да спи през нощта и заспива между 3 и 5 сутринта, преди това е един безкраен цикъл на плач, пръцкане и хранене. Събужда се в нейното легло, спи спокойно върху мен, но не смея да спя с нея. Нанибел имаше резултат в началото, сега не знам. Пробвахме  Инфакол, но доста голямо количество плюе и честно казано не видях разлика.

# 356
Скарлет, аз съм доволна от колийф, слагат се в млякото и изчакваш 20-30 минути преди да му го дадеш. Пак има колики, но виждам разлика когато не съм ги давала и когато съм. Колийф му слагам на всяко хранене и давам газ Бимби и Камилия в устичката като ги редувам. От другите капки infacol и т.н. със симетикон се запича. Иначе това което описваш е едно към едно с нашата ситуация, страшни колики и просто съм в режим на оцеляване.

# 357
Ние още от 3-тата седмица сме на Нанибел, малката вече е на 2 месеца. Положението при нас доста се подобри, но не мога да преценя дали е от капките за колики, от Биогая, което добавихме няколко дена по-късно, или просто вече ги израства. Но сега като ви чета явно леко ги минаваме, тъй като и в най-тежкия ни период пак сме успявали за 3 часа да я приспим - почваме в 21 часа и в полунощ е заспала. Вчера успях за 20 минути, утре сме на преглед при педиатъра за ваксинациите на 2-рия месец, та мисля да я питам дали вече да й ги спирам или още известно време да продължи да ги пие.

Ние по празниците по-скоро на друг проблем се натъкнахме. Почнахме вече да се виждаме стабилно със семейство и приятели и от 30-ти насам почти всеки ден имахме гости или ние бяхме навън и явно преуморихме малката, та последните дни е страшно кисела през деня и не иска да спи. Вчера се наложи с количката да излезем за 2 часа, че поне някакъв дневен сън да има. От днес сме решили, че ще се пробваме някакъв режим да й наложим, че колкото и да искаме да се водим по нея и на нея ще й е по-леко, ако има някакви граници.

# 358
И мен ме вълнува да направя режим на малкия.

# 359
Ами аз не знам дали не действам по стария метод - имам предвид, че я будя и храня на 3 часа като трябва да отбележа, че я кърмя. От  самото начало бях решила, че няма да кърмя на поискване,защото искам да си има режим.

Общи условия

Активация на акаунт