Ноемврийски бебета 2025

• 10 210
  • 460
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте мами, включвам се да кажа и аз, че днес нашата малка бебка стана на 40 дни. Направо не мога да повярвам колко бързо минава времето и колко неусетно расте. Въпреки че сме заедно буквално 24/7 някак твърде бързо минават дните и малко ме натъжава, че толкова много се променя, сякаш нямам възможност да смогна с нея.
Разбира се, се радвам много че расте добре и е здрава, просто сякаш не ми стига времето с нея - някой друг чувства ли се така?

Може и да е прибързано, но последните дни се чувствам доста сигурна, че бих искала да имаме второ дете. Въпреки трудностите през които минаваме дневно, всяка една секунда, дори моментите в които плаче, или ме буди посред нощ си заслужават. Просто е неописуемо чувство на любов и привързаност, не мога да го сравня с нищо друго.

Вчера беше и моя профилактичен преглед след раждането - слава богу всичко е наред, лекарката каза, че матката изглежда много добре, но все още имам малко зачервяване покрай разкъсванията и шевовете им, та продължавам да се мажа с теразал. Като я питах колко време да се мажа и тя каза докато не изчезне зачервяването - аз даже не знаех че имам зачервяване, представете си на какво място е щом не съм го видяла. Как ще го следя със сигурност ще е забавно.  😂

Предупредиха ме също така, че докато кърмя е възможно да имам или да нямам цикъл, но пък много лесно мога да забременея, та ако не бързаме за второ бебче трябва да внимаваме.

Аз съм диагностицирана с СПКЯ и питах дали бихме имали затруднения пак със следващо зачеване. АГ каза, че не може да отговори с категоричност, защото нещата са различни при всяка жена и след всяка бременност - понякога тези проблеми се оправят след раждане, понякога не. Предполагам като стигнем до там ще разберем. На този етап поне яйчниците ми изглеждаха добре, което е супер новина.

Успех на всички мами, знам че има трудни периоди, но знам и че можем да минем през тях, особено ако имаме подкрепа. 💐❤️

# 61
Мамчета аз като майка за пръв път,се притеснявам за всичко 🤷🏻♀ та да попитам нормално ли е да храня бебчо после да сменим памперс да се оригне минава час и пак е гладен и не заспива преди да изяде пак мляко.Питах педиатърката не каза нищо съществено
яде 100мл той е на 26 дни

# 62
Шуши, щом не повръща явно просто има нужда от повече мляко, защо не пробваш с 120мл.
Имаш ли везна за следиш как наддава?
Моята още не спи, толкова е ококорена, че лошо ми става, ние с мъжа ми припадаме вече. Днес спа доста през деня и сега ми се връща тъпкано . Тази вечер имам чувството, че и млякото не и стига. Суче през час и то много настървено и все не е доволна след това. Сега май чак се засити.
Аз не знам колко изяжда, уж наддава, но все се притеснява дали се наяжда добре. Другото е че тя много връща мляко. Случвало се е сред хранене да се оригне три последователни пъти и след всеки път връща мляко и то не малко. Аз съм казвала, кака и имаше тежък рефлукс и беше ужасен период между 2 и 4 ти месец. Тя беше и повече на адаптирано мляко, та го сменихме с АР и се коригираха горе долу нещата, а сега като е на кърма, не ми се мисли ако е и тя с такъв рефлукс....

# 63
Шуши, щом не повръща явно просто има нужда от повече мляко, защо не пробваш с 120мл.
Имаш ли везна за следиш как наддава?
Моята още не спи, толкова е ококорена, че лошо ми става, ние с мъжа ми припадаме вече. Днес спа доста през деня и сега ми се връща тъпкано . Тази вечер имам чувството, че и млякото не и стига. Суче през час и то много настървено и все не е доволна след това. Сега май чак се засити.
Аз не знам колко изяжда, уж наддава, но все се притеснява дали се наяжда добре. Другото е че тя много връща мляко. Случвало се е сред хранене да се оригне три последователни пъти и след всеки път връща мляко и то не малко. Аз съм казвала, кака и имаше тежък рефлукс и беше ужасен период между 2 и 4 ти месец. Тя беше и повече на адаптирано мляко, та го сменихме с АР и се коригираха горе долу нещата, а сега като е на кърма, не ми се мисли ако е и тя с такъв рефлукс....
аз се ориентирам по дадените грамажи на кутията на млякото,уж пише 3 4 седмица по 100мл,педиатърката казва че трябвало 90,но бебчо в доволен когато изяде 100,та както казваш може и 120 да пробвам

# 64
Здравейте мами, включвам се да кажа и аз, че днес нашата малка бебка стана на 40 дни. Направо не мога да повярвам колко бързо минава времето и колко неусетно расте. Въпреки че сме заедно буквално 24/7 някак твърде бързо минават дните и малко ме натъжава, че толкова много се променя, сякаш нямам възможност да смогна с нея.
Разбира се, се радвам много че расте добре и е здрава, просто сякаш не ми стига времето с нея - някой друг чувства ли се така?

Може и да е прибързано, но последните дни се чувствам доста сигурна, че бих искала да имаме второ дете. Въпреки трудностите през които минаваме дневно, всяка една секунда, дори моментите в които плаче, или ме буди посред нощ си заслужават. Просто е неописуемо чувство на любов и привързаност, не мога да го сравня с нищо друго.

Вчера беше и моя профилактичен преглед след раждането - слава богу всичко е наред, лекарката каза, че матката изглежда много добре, но все още имам малко зачервяване покрай разкъсванията и шевовете им, та продължавам да се мажа с теразал. Като я питах колко време да се мажа и тя каза докато не изчезне зачервяването - аз даже не знаех че имам зачервяване, представете си на какво място е щом не съм го видяла. Как ще го следя със сигурност ще е забавно.  😂

Предупредиха ме също така, че докато кърмя е възможно да имам или да нямам цикъл, но пък много лесно мога да забременея, та ако не бързаме за второ бебче трябва да внимаваме.

Аз съм диагностицирана с СПКЯ и питах дали бихме имали затруднения пак със следващо зачеване. АГ каза, че не може да отговори с категоричност, защото нещата са различни при всяка жена и след всяка бременност - понякога тези проблеми се оправят след раждане, понякога не. Предполагам като стигнем до там ще разберем. На този етап поне яйчниците ми изглеждаха добре, което е супер новина.

Успех на всички мами, знам че има трудни периоди, но знам и че можем да минем през тях, особено ако имаме подкрепа. 💐❤️

@Leti07, и аз се чувствам по абсолютно същия начин. Много ми става емоционално и тъжно, като видя колко бързо расте бебка. Като я измерваме, мъжът ми с голяма радост отбелязва колко е качила и колко голяма става. Разбира се, и аз се радвам и съм благодарна, че е здрава и наддава, но същевременно ми става тъжно колко бързо минава времето и ми се иска да мога да го спра, за да се насладят повече на момента.

Не знам дали някой друг се чувства по този начин, но също така има моменти, в които се чувствам изключително неподготвена и неадекватна - не знам какво да направя и от какво има нужда бебка. А покрай мен има доста познати, които са родители от тази или миналата година и с размах дават съвети и обясняват кое как е (повечето от тях са добронамерени и ненатрапчиви). И се чудя от къде идва тази увереност, защото в мен просто я няма. Със сигурност нямам всички отговори и не мога да си представя така убедително да обяснявам на другите какво да правят...

# 65
Мами подариха ми масажно олио на Бебо, но не съм сигурна има ли подходящо време/сезон в годината когато е по-подходящ. Примерно през лятото предполагам, че би било неподходящо защото може да запушва кожата? Аз ползвам лосион в момента на хип и съм доволна. Те като цяло за едно и също нещо ли служат?

# 66
Прекрасни мамчета, най-после и аз да пиша нещо. Чета ви само, но нямам време за писане изобщо … Ние от 4 дни сме си у дома и беше доста напечено. Аз бях в жестока депресия и дупка, беше нещо страшно, чак мъжът ми се уплаши. Направо не разбрах какво ми се случи и как, бях на ръба. Добре, че мама дойде и се поуспокоиха нещата.
Скрит текст:
През бременността четох теми тук и имаше постове постоянно за неща, заплашващи бебето, как ще се задуши в леглото, в шезлонга и т.н. Няма да споменавам нататък. Толкова зле ми се отрази това цялото “четене”, че на третия ден, когато ми го доведоха още в болницата не спях и само го гледах втренчено дали диша, дали няма да се задуши с ръката си (не става да го повивам, просто се разповива след 20 минути), дали нещо няма да му стане. Прибрах се в къщи и заръчах на бащата да го следи дали диша през цялата нощ, съответно и аз не спах, за да следя дали се прави.  Сега ми става леко смешно от параноята ми, но тогава трябва да ви кажа, че беше нещо страшно … Избягвам да чета в момента, но отново ми се появяват такива черни мисли, моменти, в които не успявам да се събера и започвам да се тревожа зверски.

За пъпа например - падна му още в болницата, но днес 8 ми ден още не се е затворил… Това ме кара да се тревожа страшно много, въпреки че педиатърът ни каза, че е ок и да не се тревожа.

Тревожа се дали яде достатъчно, дали яде малко .. Да не го прехраня, да не му е много храната. Опитвам да кърмя - боли ме зверски, обаче. В болницата престоят ми беше толкова травмиращ и грозен, че не ми се говори.

Все още ме е страх да го къпя, да му мия дупето дори не мога .. страхувам се за го хвана за това занятие. Иначе уж се справям някак, но ми е много трудно психически, пренавита съм и разочарована от това, че не справям както съм си мислела ..

Оплаках се, простете за негативите и оплакването, имам нужда да си споделя с някого.

А иначе, толкова е красив и нежен, и одухотворен дори, много искам да е перфектно всичко и да е обгрижен напълно и се притеснявам, че не успявам …. 

# 67
Да дам ъпдейт и аз, чета всичко, но дните се сливат с нощите и нямам време да пиша. С бебка бяхме на преглед в петък и се оказа, че наддава много добре, после бяхме и при консултант по кърмене, който потвърди, че хапва повече отколкото трябва. Тя сама си направи режим и се буди на 3 часа, а през нощта на 2. Още се нагаждаме и с каката вкъщи, но е трудно...

# 68
Здравейте, включвам се и аз в темата, въпреки, че моето детенце е декемврийче, нашата тема е доста замряла.

Днес сутринта, за около 30 минути, се роди второто ми детенце. Контракциите ме започнаха вечерта в 12:00, като аз все си мислех, че са подготвителни, докато не станаха на 10 минути, после на 5 и събудих мъжа ми и каката да тръгваме към болницата. Там вече бях със 7 см разкритие, докато дойде доктора стана пълно разкритие. Нямаше време за упойка, но за късмет малкият излезе с 3 напъна. Сега свикваме един с друг, забравила съм какво е да имаш бебе, което гука така сладичко. Нямам търпение да се прибираме вкъщи.

# 69
Момичета как държите бебето будно през деня и за колко време горе-долу? Вечер не спи добре, но през деня е чудесен. Не успявам да го събудя през деня.

Възможно ли е да има хрема? Снощи като си му правих вечерния тоалет забелязах в лявата ноздричка жълто сополче, но не успях да го изкарам. Слагам му физиологичен разтвор от вчера на всяка смяна на памперса и имам чувството, че в носа му има хрема ли и аз не знам. Утре ще звънна на педиатърката, тя вече ще ме намрази, че звъня през 3 часа, но … Благодаря предварително за отговорите.

Последна редакция: пн, 08 дек 2025, 18:51 от LieToMe

# 70
Изкарвала съм и аз такъв жълт сопол и то доста голям, но на детето му нямаше нищо. Хърка ли като спи? Без значение дали през деня или през нощта. Моя син беше с много силна хрема 2 седмици и през нощта по няколко пъти се налагаше да дърпаме секрета в носа с аспиратор, защото хъркаше и се давеше.

# 71
Момичета как държите бебето будно през деня и за колко време горе-долу? Вечер не спи добре, но през деня е чудесен. Не успявам да го събудя през деня.

Възможно ли е да има хрема? Снощи като си му правих вечерния тоалет забелязах в лявата ноздричка жълто сополче, но не успях да го изкарам. Слагам му физиологичен разтвор от вчера на всяка смяна на памперса и имам чувството, че в носа му има хрема ли и аз не знам. Утре ще звънна на педиатърката, тя вече ще ме намрази, че звъня през 3 часа, но … Благодаря предварително за отговорите.
и аз се чудя как да го държа будно той спи освен ако няма колики когато има колики е буден и после спи🤷🏻♀

# 72
Тези които са раждали наскоро в надежда правиха ли разширен генетичен скрининг на новороденото още в неантологията?Педиатър от клиниката в мола ми каза че не са направили на бебето разширения скрининг но че се полага на всички бебета в майчин дом.Държавата пуснала финансиране от 1 юли тази годинa

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 22:52 от Hellokitty1993

# 73
Момичета, вие как обличате вашите бебчета като го извеждате навън с количката? Купили сме космонавт и плетена шапка. Чудя се отдолу как да облека бебка и също предполагам трябва да я завия с някакво тъничко одеалце?🤔 Аз си бях казала, че искам скоро след раждането да започнем с малки разходки, но така се завъртя ежедневието с храненето и изцеждането на кърма, че изобщо не стигнахме да излизаме за съжаление. От днес мъжа ми е в отпуск до края на годината и мисля да опитаме малко повече активности, доколкото е възможно.

Аз срещам неудобства по отношение на обличането ми, тъй като коремът ми все още не се е прибрал и нито едни дънки/панталони не мога да закопчая и се чудя с какво да се обличам, когато излизам навън. Попринцип нося все тесни модели, нямам нищо широко. Иначе съм си същите килограми от преди раждането (45 кг). Добре, че за вкъщи имам поне няколко клина, които не ме стягат в областта на корема.

Вие ще правите ли погача на бебоците си? Аз по едно време бях така паднала духом и с нищо не ми се занимаваше и си казвах, че не искам нищо да организирам. Сега обаче мисля, че срещата с приятелки ще ме ободри и в събота ще направим малко събиране вкъщи.🎀Ще отидем и до църквата преди това.
Друго за подобряване на настроението беше, че с майка ми вчера украсихме малко коледно вкъщи🎄. На мен пак не ми се занимаваше (а много обичам Коледа), но се радвам, че тя настоя да го направим🤗.

Leti07, аз знам, че олиото е подходящо за ползване в студените месеци, а също и за правене на масажи. Ние сега мажем бебка след баня с олио на Alverde baby и кожата става много гладка и мекичка.
Мами подариха ми масажно олио на Бебо, но не съм сигурна има ли подходящо време/сезон в годината когато е по-подходящ. Примерно през лятото предполагам, че би било неподходящо защото може да запушва кожата? Аз ползвам лосион в момента на хип и съм доволна. Те като цяло за едно и също нещо ли служат?

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 05:14 от *Панда*

# 74
здравейте! бебчо е на почти месец (28)дни. Беше страшен ден и страшна нощ ,през деня до сега не е имал колики но вчера инаше от 15.00 часа та до 00.00.Изобщо беше и преуморен,едвам го приспах. Яде мляко реве,успокоява се пак оглднява и беше страшен кръговрат.Вие как се справяте да нямат големи будувания съответно да няма преумора

Общи условия

Активация на акаунт