Ноемврийски бебета 2025

• 10 347
  • 460
  •   1
Отговори
# 120
Взима се предвид крайното количество като се приготви сместа.

# 121
Би трябвало да има инструкции, ние му даваме Аптамил, в указанията пише например сега сме на 120мл вода - 4 мерителни лъжички. По този начин се качва нивото на бутилката и става малко над 120мл. Според мен е важно да си следиш пропорциите вода -мляко, накрая винаги ще излезе малко повече.

# 122
  • София
Някоя от вас обмисля ли да слага Мирена спирала за котрацептив ?Някакви отзиви?

Не желаем с мъжа ми да  забременявам трети път с 2 деца сме доволни.

Аз искам да слагам спирала, но ще се консултирам с гинеколог каква ще е най-подходяща. Днес ми е първи ден от първи цикъл след бременноста, знам че трябва два цикъла да минат и тогава ще ида на контролен и ще питам и за спиралата, първа спирала ще ми е, преди това не съм имала и затова ще консултирам всичко с гинеколог преди да действам. Ако ти имаш опит и отзиви ще е полезно да споделиш. Simple Smile

# 123
Да попитам бебечетата на тези от вас, които са изцяло и само на адаптирано мляко, колко често ходят по голяма нужда и какво е млякото? Имам опасения, че малкият има непоносимост, но нямам база за сравнение ... Педиатърката вчера като и казах броя на мръсните памперси по никакъв начин не реагира..., но аз и нямам много вяра, ще отида и при друга, но в това време ако някой може да сподели би ми било полезно.

# 124
Да попитам бебечетата на тези от вас, които са изцяло и само на адаптирано мляко, колко често ходят по голяма нужда и какво е млякото? Имам опасения, че малкият има непоносимост, но нямам база за сравнение ... Педиатърката вчера като и казах броя на мръсните памперси по никакъв начин не реагира..., но аз и нямам много вяра, ще отида и при друга, но в това време ако някой може да сподели би ми било полезно.
Ние сме изцяло на АМ вече, не се получи с кърменето. Та първо бяхме с Нан, но не и действаше добре. Сега вече сме на Аптамил пронутра. Много е относително с мръсните памперси. Има дни в които имаме повече от 6 памперса, като понякога има по 4 наакани. Има дни в които по 1, има и такива с 0. Не се притеснявай ако има ден два само напишкани памперси. Поне в интензивно като беше ми обясни неонатоложката на която и имам вяра. Също и педиатърката потвърди тезата. От каква непоносимост се съмняваш?

# 125
При моето момче почти всеки път когато го сменям има изпражнение. Мислех си, че има нормални колики и газове както повечето бебенца на тази възраст, но вече си мисля, че е непоносимост към млякото- точно същия Аптамил, който вие давате. Започнах стриктно да следя памперсите днес, при всяко отделяне на газове проверявах. Оказа се, че има разтройство, а не само пръцкане както си мислех. За 2 часа имаше 2 памперса с повече изпражнения и 2 - само оцапани с малко количество. Непосредствено след хранене става тъмночервен от напъни, има силни спазми с плач, след това заспива до следващия спазъм. Часът ни е в неделя, но се надявам още утре да го видят. Много ми е притеснено.

# 126
Не ми остава много време напоследък да пиша тук, но минавам да се оплача набързо 😄 Тази спирала, в която сме влезли напоследък, много зле ми се отразява психически. Става от сън, суче, дохранваме и почваме едни напъни да я приспим. Ходихме на консултация за кърмене и такава схема ни казаха, че направо свят ми се изви. Много искам да ни се получи да сме изцяло на кърма, но излиза, че освен да я храня и да цедя, нищо друго не мога да правя. Докато минем всички процедури, то е станало време за следващия рунд.

Понякога пропуска дремки. Например, днес е имала само един пълен сън за целия ден. През останалото време или не иска да спи, или спи за 10 мин и после пак. Мъжът ми е на работа и като сме само двете за цял ден направо ми се реве, щом влезе в този режим. Вечер пак аз поемам смяната и честно да ви кажа много яко ми се отразява. Нищо не мога да свърша, понякога и не излизам. За второ дете още не мога да се навия 😄

# 127
Моят син е на кърма и дохранвам с АМ. При него също като се наяде започва да се напъва, става червен и пръцка. Днес имаме 3 мръсни памперса, с доста количество. Сега започвам да се чудя дали не е проблем това. Ако някой се включи ще се радвам.

# 128
А по колко мл давате? На мен от болницата ми казаха една схема, консултантката по кърмене друга, педиатърката трета и в крайна сметка давам само кърма, но не знам достатъчна ли е

# 129
Аз давам 90мл общо, но не знам дали е достатъчно също.

# 130
Някоя от вас обмисля ли да слага Мирена спирала за котрацептив ?Някакви отзиви?

Не желаем с мъжа ми да  забременявам трети път с 2 деца сме доволни.

Аз искам да слагам спирала, но ще се консултирам с гинеколог каква ще е най-подходяща. Днес ми е първи ден от първи цикъл след бременноста, знам че трябва два цикъла да минат и тогава ще ида на контролен и ще питам и за спиралата, първа спирала ще ми е, преди това не съм имала и затова ще консултирам всичко с гинеколог преди да действам. Ако ти имаш опит и отзиви ще е полезно да споделиш. Simple Smile
Не съм слагала никога и инищо не съм пила. Само с кондоми имам опит .Чела съм доста по темата контрацепция прокто в България не е многа разпространено ката метод ями календарния метод но вяра нямам в него не ми се рискува.

# 131
Моята е само на кърма и много ака. Консистенцията е ок, не мисля, че е проблем. За кърмени бебето знам , че е нормално и да акат рядко и да акат много.
Каката я кърмех и дохранвах с АМ, в началото също много акаше, после започна по 1-2 пъти на ден.

# 132
Режима ми на спане е мазало, но предполагам, че това е нормално.
Моят също ака често. За момента е почти само на кърма. Засега повече помпя, отколкото му давам директно, но първо имах буци в гърдите и исках да ги махна, а понякога се и разминава неговия глад / сън с моето издуване на гърдите и нуждата ми да ги изпразня 😀

Странно ми е, че другата седмица става на месец. Времето лети.

Последна редакция: сб, 13 дек 2025, 05:25 от Libraing

# 133
Ние сме изцяло на АМ вече, не се получи с кърменето. Та първо бяхме с Нан, но не и действаше добре. Сега вече сме на Аптамил пронутра. Много е относително с мръсните памперси. Има дни в които имаме повече от 6 памперса, като понякога има по 4 наакани. Има дни в които по 1, има и такива с 0. Не се притеснявай ако има ден два само напишкани памперси. Поне в интензивно като беше ми обясни неонатоложката на която и имам вяра. Също и педиатърката потвърди тезата. От каква непоносимост се съмняваш?

В какво се изразяваше непоносимостта при вас?

Ние сме на Nan Supreme и често след ядене има нагъване и газове. Изпражненията са добре като честота и консистенция, но са тук жълти, ту жълто-зелени и се чудя дали да сменяме млякото. Педиатърката ни каза, че не е притеснително и да не сменяме засега...

# 134
От Нан'а имахме повръщане на фонтан и трудно изхождане.
Със съня и ние сме проблемни. Прави ужасно дълги интервали на будуване. Поне колкото четох в нета в началото имат скокове на растеж и се отразява на храненето, неспокойствие, и съня. Също има една таблица който иска може да провери,в която си пишеш термина и ти дава дати кой ден да очакваш някаква промяна в бебчо и до каква степен. Честно казано това ни е втори такъв период. При първия път не вярвах беше със същата дата по калкулатора. Помислих, че е съвпадение, но вчера пак ни даваше доста тежък ден и наистина от 11 вечерта, цяла нощ и следващия ден(12.12.) беше кошмар. Но какво да се прави. На моменти се усещам как се изнервям, но после много съжелявам. Те са толкова беззащитни миличките.

Общи условия

Активация на акаунт