Ноемврийски бебета 2025

• 10 411
  • 460
  •   3
Отговори
# 210

Да споделя и за един проблем. 😔 При мен се получава нещо доста неприятно - изпотявам се постоянно, а миризмата е доста специфична. На някоя от вас да й се случва същото?

И аз се потях много особено нощем ако е слязло повече мляко а бебо не се е будил по-дълго от 3 часа, буквално бях вот вода и сменях пижами. За миризма не мога да определя дали е било нещо особено, но май е различно от обикновено. Последната седмица обаче не е така (кърмя от началото а вече е на 40 дни). Бих предположила, че обилното потене ще изчезне или поне ще намалее в даден момент

# 211
Моята пот мирише на чая за лактацията 😀
Иначе аз имам друг проблем - става ми много студено като тръгна за заспивам. На някого случвало ли му се е?

# 212
Ох, потенето беше нещо ужасно и при мен и след двете раждания. Продължи около две седмици, но беше доста обилно и се налагаше да слагам под себе си кърпа, която сменях по няколко пъти нощем. 😓

Относно половите контакти, единия ми АГ препоръча два месеца въздържание, а другия казваше, че след 40тия ден е окей.

# 213
За половите контакти аз си изчаках прегледа при АГ месец след раждането (отидох реално на 35-тия ден) и на прегледа ми каза, че всичко е наред и може да ги подновим. Също ми пусна CRP и урина, за да проверим за инфекции, та и там всичко е чисто, та вече съм спокойна. И двамата обаче още сме много изморени и не бих казала, че настроението за тях е дошло.

# 214
И мен не ми е до полови контакти все още. И съм на мнение, че мъжа, ако много настоява при положение, че жената не иска, това си е форма на тормоз и манипулация.

Иначе ако всичко с възстановяването е ок и това е потвърдено от АГ, би трябвало желаещите да могат. Моят преглед предстои, та не зная все още от личен опит.

# 215
Има въпрос как премахване петната от бебешко ако от дрехите? 😄

Ползвам прах и омекотител за бебета на Froch, но ако памперса е пропуснал и не съм изпрала веднага дрешката остава жълто петно. Пера дрешките на 30/40 градуса на деликатна програма и ги суша в сушилнята.

# 216
Има въпрос как премахване петната от бебешко ако от дрехите? 😄

Ползвам прах и омекотител за бебета на Froch, но ако памперса е пропуснал и не съм изпрала веднага дрешката остава жълто петно. Пера дрешките на 30/40 градуса на деликатна програма и ги суша в сушилнята.
И аз пера с фрош, петната пръскам веднага като ги видя с този спрей и ги оставям така известно време. Само едно петно не ми се е изпрало досега.

# 217
Има ли майки които дават АМ на бебетата си. Мойто е на 40 дни и яде по 130 мл макар че педиатърката каза 110мл. Има ли майки,които са така

# 218
Идвам със същото. Давам по 90мл, моят син е на 21 дни, обаче имам усещането, че не му стига. След като се нахрани се започва едно вадене на езика, едно неспокойство, ритане, яде си ръцете, върти глава и търси нещо да захапе все едно. Мога ли да давам по повече и ако да, по колко.

За петната от ако - аз пръскам с един спрей отново на Фрош бейби. Изчистват се успешно. Аз също пера с течния Фрош бейби на 40 градуса, с допълнително изплакване и суша в сушилня.

# 219
  • Варна
Какъв кеф, че ситуацията е същата не само при нас! Тъкмо щях да питам само нашият ли е толкова лаком, но явно не е единствен. От вчера тези 120 мл (без значение дали е кърма или адаптирано мляко) не му стигат. Днес изпи в 17:30 толкова, после в 19:30 пак беше гладен. Дадохме му пак 120 мл. Сега изпи сигурно 150 мл. и сега го чувам да плаче от спалнята. За протокола на 37 дни е. То хубаво да му давам повече, но се притеснявам да не получи разширен стомах..... Явно и от недостатъчно храна тази и предната нощ не спа добре. Предната заспа с 300 зора в 3 часа, тази към 2 и нещо... Иначе го изкарвахме на разходка и двата дни и си спи доста добре. Досега нямаше  сериозен проблем със съня, но явно му е малко млякото. Та някой със съвет?

# 220
Има си лакоми бебета, има си и такива , които имат нужда от повечко мляко.
Само бих ви предупредила за увеличавате предпазливо, за да не си докарате рефлукс на главата, че е доста тегаво.
Аз не знам малката колко изяжда, голям кеф, въобще не го мисля. С първото така все се чудих малко ли му е, много ли е.
Малката е качила за 26 дни точно 1кг.  И е порастнала със 7 см.
При нас някои дни са тегави откъм колики, някои дни са спокойни. Но често суче и почти никъде не можем да излезем далече от нас за по-дълго време.
Вече два пъти се налага да я кърмя в колата, между двата детски стола, хич не е удобно.

# 221
  • Варна
Боже, че ние вчера ходихме до Константин и Елена. Спя през цялото време. 3 часа и половина да е било.

А да питам и друго, че от известно време имам "проблем", който май не е само при мен. Понеже малкият явно е сукал повече от лявата ми гърда и по-малко от дясната, сега имам видима разлика между двете. Аз си бях бая плоска преди, сега лявата преди кърмене/цедене става като все едно имам силикон, а другата си е доста по-малка. Козметичката и сестрата при следящата ме казаха, че и при тях е било така. Та на друг случвало ли се е или сега да е така?

# 222
scalestone, аз понеже давам по една гърда на хранене, почти постоянно са ми несъразмерни. 😅 Много лесно разбирам от коя гърда е сукал последно, дори и да не ползвах трика с ластика. 😆

# 223
  • Варна
Аз не преувеличавам като казвам, че все едно съм със силикон! Пък другата никаква я няма. Сега реших, че няма да му давам да суче, защото не знам колко изпива, а ще се цедя и ще додавам с адаптирано мляко.

zoya., при теб ясно защо, но аз явно нещо вкъщи прецаках нещата. В болницата не беше така. Казват, че няма да остана така, та дано братовчедка ми и другите са прави.

# 224
scalestone, шуши123, LieToMe и другите мами, които дават АМ, през колко часа се храните?

Общи условия

Активация на акаунт