Ноемврийски бебета 2025

• 10 367
  • 460
  •   3
Отговори
# 240
Здравейте момичета! Идвам с питане към мамите, които кърмят изцяло. Вашите бебчета започнаха ли да смъкват времето на всяка гърда? Малка бебка понякога се храни около 10 минути на гърда, но вчера и днес изкарва по 6-7 минути. Почти на два месеца е, вторник става на 8 седмици, и се чудя дали това време й е достатъчно - не се опитвам да я насилвам с повече храна, но ми е любопитно при вас как стоят нещата. Отделно от това започна и по-често да иска да хапва, на около 1.5-2ч което го отдавам на това което Зоя спомена, че просто ми подготвя тялото за по-голяма нужда от кърма. Как стоят при вас нещата?

Ние сме само на кърма и вече яде по под 10 мин на гърда (освен ако не заспи и едновременно спи и суче и може да откара и 20 мин, но рядко). Последните ден два може би една идея по-често яде, но много от пътите е даже под 5 минути. По едно време се бях притеснила, че не яде достатъчно, защото имаше и плато в наддаването. Сега обаче пак почна да си качва, а и яде по-често и съм спокойна. Предполагам иначе, че просто успява по-бързо и ефективно да се нахрани, защото усещам и че гърдите си се изпразват, дори и само за 7-8 мин ако суче. (на 42 дена е)

Благодаря! 😊

# 241
А аз да питам кърмещите, има ли нощи когато  бебето се буди рядко или суче малко.
Понякога суче на два часа през нощта, понякога, като тази нощ направи 4ч пауза, сука малко от едната гърда, след два часа малко от другата... То хубаво да поспим, но няма ли да намалее така кърмата....

# 242
А аз да питам кърмещите, има ли нощи когато  бебето се буди рядко или суче малко.
Понякога суче на два часа през нощта, понякога, като тази нощ направи 4ч пауза, сука малко от едната гърда, след два часа малко от другата... То хубаво да поспим, но няма ли да намалее така кърмата....

Абсолютно същото при мен. Тази нощ се цедих, защото гърдите ми щяха да експлоадират направо.

# 243
Аз започнах пак да чета - поредна глупост. Искам да ви питам вашите бебета изпъват ли се назад. Слагам го да спи наляво или на надясно, редувам. Прави ми впечатление от няколко дни, че спи и изведнъж се изпъва така назад, главата направо му отива все едно надолу и плаче. Дали и вашите правят така?

Чета за разни сърдечни проблеми и хипертония.

# 244
При нас на малката (на 49 дена) понякога й се случва и над 6 часа да спи нощно време. Аз се будя преди нея и се цедя, защото гърдите ми стават твърди и почват да текат. Четох, че на тази възраст трябва и нощно време на 4 часа да се храни, но сърце не ми дава да я будя, а стига да се цедя по това време не мисля, че има риск кърмата да намалее.

Ние вече не се занимаваме толкова с главичката, че тя вече и сама си я обръща, докато спи. Също го има и това, докато спи да почва да се изпъва и да плаче, предполагам обаче, че това са болки от коликите и да си призная не съм търсила допълнителна информация по въпроса.

# 245
Аз започнах пак да чета - поредна глупост. Искам да ви питам вашите бебета изпъват ли се назад. Слагам го да спи наляво или на надясно, редувам. Прави ми впечатление от няколко дни, че спи и изведнъж се изпъва така назад, главата направо му отива все едно надолу и плаче. Дали и вашите правят така?

По-скоро колики. Това опъване назад е типично като ги боли корема.

Fayona, на мен акушерката ми каза да не го будя повече през нощта. Но той е на кърма и така или иначе се буди. Сега е на антибиотик и малко повече поспива, та и аз изцеждам по малко. Ма не смея напълно защото знам че ще се събуди и ще иска да суче 🫣 тая нощ той спи, аз седя и чакам и не ме хяаща сън

# 246
Здравейте мами!
Днес бяхме на консултация при педито, от другия месец ще слагат на беба ваксини. Ротавирусната ваксина била по желание, и каза да го обмислим. Вие ще я слагате ли? Събирам мнения също питах и педито на която и имам доверие. И тя сподели, че едното и внуче имало тази ваксина, а другото не. Каза, че е сравнително нова и няма чак толкова база за сравнение. Започвам навсякъде да чета и също ако и вие си споделите мнението ще съм изключително благодарна!
Светли празници на всички!

# 247
Моето бебе понеже е лятно педи горещо препоръча ротавирусната и я сложихме. На 2 приема беше нашата през устата. Ваксината е сладка и на малкия му се хареса. Не е имал някакви странични реакции, не е вдигал и температура. Тъй като ММ е от морски град и лятото мислим да ходим там за 2-3 седмици знаете как е по морето в разгара на сезона и как бъкат всякакви чревни вируси - това беше моята причина да я сложа на детето.

# 248
На баткото я давах, сега и на бебчето ще я слагаме. Ваксината значително намалява риска от хоспитализация и осигурява много висока защита срещу тежко протичане на ротавирусна инфекция. А при такава инфекция е изключително лесно да се обезводни едно малко бебе. Именно предотвратяването на тежка диария и обезводняване е основната цел на ротавирусната ваксина.

# 249
Благодаря за споделеното. Аз живея във Варна, и лятото най-вероятно ще сме почти всеки ден на море. От тази гледна точка изобщо не бях се замислила, благодаря още веднъж.

# 250
Момичета, има ли такива от вас, които са установили, че имат диастаза след раждането? Аз съм почти сигурна, че имам, и се чудя как е правилно да се работи в посока оправяне на проблема🤔😔

И при нас е същото. А отделно някой път намираме бебка да се е завъртяла хоризонтално в кошарката (с главичка опряна в решетките😬)

# 251
Момичета, има ли такива от вас, които са установили, че имат диастаза след раждането? Аз съм почти сигурна, че имам, и се чудя как е правилно да се работи в посока оправяне на проблема🤔😔

И при нас е същото. А отделно някой път намираме бебка да се е завъртяла хоризонтално в кошарката (с главичка опряна в решетките😬)

Бебето ми е на месец вече и бяхме на ортопед и каза че най добра поза отсега нататък е по гръб.И ня си спи по гръб от няколко дни.

# 252
*Панда*, аз също имам диастаза. Започнах да правя упражнения, които помагат за затварянето й. В ютуб има доста видеа по темата. На мен ми е любим Pregnancy and Postpartum TV канала.

Моята девойка също е станала доста по-шавлива докато спи и всеки път я намирам завъртяна в леглото.

Hellokitty1993, по гръб трябва да спи бебето още от първия ден. В случая не се има предвид бебето да се завърта от гръб настрани или по корем (още са много малки за това), а да се избутват с крачета и да се плъзгат в кошарата.

# 253
Как разбирате, че имате диастаза?

Ние довихме малкия на 40тия ден при д-р Атанасов, от когото останах с много добри впечатления. Посъветва ме обаче да посетим хирург тъй като пъпчето на детето стърчи, което ме притесни. Имате ли опит с изпъкнало пъпче?

# 254
Ох нашето пъпче още не се е затворило напълно. Това също ми е притеснение. 😆 Вече трета седмица е …

Благодаря ви за коментарите! Успокоих се, че е нормално да се изпъва така назад.

Общи условия

Активация на акаунт