Ноемврийски бебета 2025

• 10 970
  • 491
  •   1
Отговори
# 480
Някой ползвал ли е тези подплънки за многократна употреба? Още от бременността ми се налага да ползвам подплънки, защото имам изтичания, като вече са доста по-малко от в началото, но достатъчно, че да не мога без подплънки. Иска ми се да си взема многократни, за да ми излиза и по-бюджетно, и да изхвърлям по-малко боклук. Някой ако има мнения за тези или други многократни ще съм благодарна.

# 481
За НОИ - влизате в Единен портал за електронни услуги -> Вход -> Електронно осигурително досие -> Електронно осигурително досие за осигурени и самоосигуряващи се лица -> Обезщетения при болест, трудоустрояване и майчинство.

От там си избирате период и гледате. На телефона ми зарежда само в инкогнито режим, иначе върти. Не знам защо така. На компютъра си зарежда без проблем.

А знаеш ли как да си проверя документи които са подадени и бъдещи плащания от месец януари? Пише при изплатено някакви 70 евро мижави  2 дни работни период на обещението от 28.12.2025 до 15.01.26г ! Това е абсурдно.Имало е повече рабатни дни за този период...
Това са двата работни дни 29 и 30 декември и при мен е подобно. За януари трябва да ги преведат февруари началото.

Не беше ли месец за месец плащане поне така беше с първото дете..цял месец януари да седим с 70евро  егати държавата

Би трябвало и останалите пари за декември да са ви превели преди това? При мен поне така беше.

Тия дни и аз получих превод само за 29-30.12, като на около 20 и някой декември ми преведоха за предишните дни за декември. За януари би трябвяло да ги преведат през февруари. За декември най-вероятно са ги превели по-рано за да си приключат годината, или за да няма после забавяне покрай превалутирането.

# 482
Някой ползвал ли е тези подплънки за многократна употреба? Още от бременността ми се налага да ползвам подплънки, защото имам изтичания, като вече са доста по-малко от в началото, но достатъчно, че да не мога без подплънки. Иска ми се да си взема многократни, за да ми излиза и по-бюджетно, и да изхвърлям по-малко боклук. Някой ако има мнения за тези или други многократни ще съм благодарна.

Скоро си взех подобни на Lansinoh по същите причини. Досега не са ми пропускали. Ако съм с много прилепнала блуза понякога имам чувството че “надигат” и се отличават повече от еднократните на Lansinoh които като цяло бяха много тънки и прилепват супер по гърдата. Но този модел от снимката изглежда по-добър от моите. Единственото, което отчитам като недостатък е, че постоянно ги губя. ето сега например знам че имам една на шкафа с неща за кърмене, една в чантата за кърмене, а чантата им за пране е по някаква причина до леглото 🫣🤣 та пълен хаос.

# 483
Аз от 15 януари имам 3 превода.
Един равен на заплатата ми (не съм влизала в НОИ и не знам защо толкова много, нали беше процент от нея Thinking може би е за декември и януари).
Втори превод - 191 евро (375лв) социални помощи. Който не се е възползвал, може да го направи. Това е еднократна помощ за родено дете независимо от доходите ви. Когато мъжа ми ходи да вземе акта за раждане от общината, са му дали една декларация, която да попълня, и я подадох по мейла.
И третият превод е от работата ми за 306 евро (600лв). Това е за данъчно облекчение за дете. Работодателя може да ви прати декларация, която да попълните, и той да я подаде.

# 484
То е процент, но от облагаемата сума. В портала можеш да видиш среднодневното възнаграждение за ден.

Аз също получих 375 лв социални помощи, но  го попълних изцяло онлайн. Ако някой не го е подал, може направо онлайн.

# 485
И аз за еднократната помощ онлайн през портала попълних декларацията, много бързо и удобно стана. А за данъчното облекчение срокът през работодател вече мина (беше до края на декември), но може да се подаде индивидуално пак през единния портал с подаване на годишна данъчна декларация до края на април.

# 486
Аз да се включа за цената на памперсите, че ние си караме с Pampers premium care, тъй като по опит с каката ми бяха най-удобни и сега не ми се експериментира. Та аз ги взимам от ебаг, там кашон от размер 2 е 74лв.

# 487
И аз за еднократната помощ онлайн през портала попълних декларацията, много бързо и удобно стана. А за данъчното облекчение срокът през работодател вече мина (беше до края на декември), но може да се подаде индивидуално пак през единния портал с подаване на годишна данъчна декларация до края на април.

Да мъжа ми даде декларация .Знаете ли кога се изплаща облекчението?

# 488
Зависи работодателят кога го подаде, аз моето го получих още на 22-ри декември, като знам, че са го подали след 8-ми декември, че до тогава приемаха декларации, но не съм проверявала точно кога. Дори да са го подали на 31-ви декември, когато беше крайният срок, със сигурност трябва до края на януари да го получите.

# 489
Зависи работодателят кога го подаде, аз моето го получих още на 22-ри декември, като знам, че са го подали след 8-ми декември, че до тогава приемаха декларации, но не съм проверявала точно кога. Дори да са го подали на 31-ви декември, когато беше крайният срок, със сигурност трябва до края на януари да го получите.

Добре значи този месец ще е .А да те питам тази декларация чрез работодател ние ходихме специално до НАП Сердика там е някаква лудница...има ли я онлайн тази декларация и същата ли е всяка година да си я принтирам за няколка години?

# 490
Мили мами, здравейте и от мен, не съм писала отдавна тук, но мисля да започна да пиша и пак да следя темата. Моят Антъни е вече на два месеца и се развива добре. Спи през нощта и яде нормално - по 150мл на хранене. Утре ни предстои първият полет с него до Бг и дано да мине добре, надявам се вашите бебчета да са добре и да са здравички!

# 491
А да те питам тази декларация чрез работодател ние ходихме специално до НАП Сердика там е някаква лудница...има ли я онлайн тази декларация и същата ли е всяка година да си я принтирам за няколка години?

Аз декларацията я получих директно от работодателя си, но ако така или иначе ходите до НАП да я взимате, като че ли по-лесно би било направо да си ги пращате отделно от работодателя. Тогава обаче плащането ще е по-късно, тъй като и сроковете са различни.

Общи условия

Активация на акаунт