Майка ми дели децата

• 9 008
  • 195
  •   1
Отговори
# 90
Когато някой си търси повод, все ще намери от какво да се травмира. Ако не е бабата ще е съученик, учител или някой друг.

# 91
Е, дай тогава да се държим гадно с децата, защото така или иначе и някой друг ще се държи гадно с тях.
Учудвам се каква защита получават хора, които са склонни по един или друг начин да нараняват най-близките си и най-беззащитните.

# 92
В никакъв момент не толерирам лошо държание или тормоз. Но понякога хората се вторачват и в най-малкото.

# 93
Те привидно дребни и незначителни неща преобръщат каруцата понякога.
Имам голям син и тази година родих момиче.
Баща ми на няколко пъти ми направи впечатление, че направи много грозни изказвания към сина ми, от сорта на:
- сега тя е най - важния член в семейството
- махай се, махай се, майка ти носи  бебето (понеже беше седнал до него, а аз я внасях в стаята след сън и той един вид искаше да я сложа до него)
- ти си батко, ти трябва да внимаваш, да я пазиш
 и още от този сорт.
Много категорично му казах да не говори такива неща. Сигурна съм, че не е вложил кой знае какъв смисъл, но е грозно и наранява.
От страната на мъжа ми пък предпочитан е другия брат. Канят ни на гости на рожден ден и ни слагат в една стая на различни маси.
Два пъти допуснах подобна ситуация и вече категорично отказвам такива срещи.
Дали е дребнава една реакция или не, зависи много от коя страна на монетата си.
Когато ти си пренебрегвания и омаловажавания, тогава всичко ти се струва основателно, а с времето се наслагват нещата и развиваш тотална нетолерантност към подобно отношение. И по - добре нетолерантност, отколкото да приемаш да те унижават, мачкат и подценяват.

# 94
При децата точно тогава се формират психика и самочувствие и такива малки тъпи коментари могат наистина да навредят.

Повечето травми идват от детството, не от възрастният живот.
Та хората трябва да внимават, не да си намират извинения за това че са прости и груби.

# 95
Много драматизираш. Каза ли в прав текст на майка си как звучат думите ѝ? Или предпочиташ да мълчиш и да я оплюеш във форума за да спечелиш внимание.

# 96
Тя не я плюе, а споделя нещо, което й е направило лошо впечатление и търси съвет как да постъпи. Може би е за първи път и не знае какво да направи, а може и да е по-деликатен човек и да не е сигурна дали правилно интерпретира поведението на майка си.

# 97
Авторката нито е мълчала на майка си, нито я е оплюла, описала е в първия пост. Съвсем нормално е помолила, подобно отношение да не демонстрира пред децата. Даже бих казала, че е доста мека.

# 98
По нашите географски ширини любимото дете е момчето. Момичетата са втора категория хора. Следователно аз не съм била любимо дете, нищо че съм голямата дъщеря и кръстена на дядо си. Брат ми беше, а и сега е. Но той е един от най- близките ми и обичани хора. Затова и реших да имам само едно дете.
Всички делят децата си, но някои умеят по-добре да го крият. То си е в човешката природа.
зависи. В семейството на мъжа ми сестра му има всичко - имоти на нея са препасани, винаги тя се фаворизира, канят я та вечеря, подаръци, а на мъжа ми един голям… даже не и голям 😀😀, следователно и нашето дете търпи, че е негово не нейно и за това никои не помага за него, но на мен не ми дреме, аз и мъжа ми си го гледаме и обичаме. Майка му винаги е казвала, че сестра му е важна, защото тя е момиче и ще я гледа.🙂

# 99
Баща ми винаги е бил нелюбимото дете и това му беше докарало комплекси.
Леля ми пък е станала доста нагла и обичаща да си налага желанията на другите.
Дядо и баба обаче я слагаха до края на пиедестал.
Не знам дали е до характер или има връзка с отношението на родителите.

# 100
Майка ми е по-малката дъщеря и винаги леля е била любимото дете за нейните родители, както и за баби и дядовци с изключение на дядо по бащина линия демек моя прадядо, който към всички се е отнасял добре и не е делял хората. Но пък на моето раждане се е радвал най-много от родата понеже моя баща има същата фамилия като прадядо и аз все едно продължавам и фамилията на прадядо. Доста рядко срещана е тази фамилия, а пък по соца това е едно от нещата, които им отнемат понеже били кулаци. Но пък и аз като дете на майка ми не бях любимец на баба и дядо, а като се роди братовчедка ми дядо ми въобще забрави за мен. Въпреки това не тая лоши чувства към никого, но пък всякога ми се е искало да познавам прадядо понеже е починал като съм бил на 3, а всичко което знам е по разкази на майка ми. Но пък може да се е получило добре защото като идеализиран образ се стремя да съм като прадядо, а пък и сам съм постигнал много без някой да ме тласка или помага. Така че негативи може да доведат и до неочаквани позитиви.

# 101
Моята майка няколко пъти се изказа по време на втората ми бременност с подобни изцепки. Даже не искам да си го спомням. Тогава така се скарахме, че после не посмя да хукне след раждането. Мисля, че просто не одобряваше, че искам второ дете. Но сега като се роди много го обича и внимава какво ги приказва. Мисля, че след скандала се уплаши, че ще спра да идвам с тях. И направо бих спряла, ако не се беше поправила и извинила

# 102
Ей че отношение на майка- внимава, извинява се и се поправя, иначе страшно... Дошло е времето дъщерята да възпитава майка си.  Ама животът е колело, някой ден може и ти да си в нейното положение.

# 103
  • Пловдив
Ей че отношение на майка- внимава, извинява се и се поправя, иначе страшно... Дошло е времето дъщерята да възпитава майка си.  Ама животът е колело, някой ден може и ти да си в нейното положение.
Аз ОЧАКВАМ да съм в подобно положение. Защото синовете и евентуалните ми бъдещи снахи са различни хора. И времето върви. И ако бабите ни са се женили на 19 и са отивали като още едно дете в друг дом, аз се ожених на 25 години, за синовете очаквам горе-долу 25-35. Големи хора с изградени характери. За да се напаснем аз, като по-зряла и предполага се по-улегнала очаквам да променя някои неща. Без едно - няма да живеем заедно. Всичко друго ще го напаснем.

# 104
И защо майката да не се извинява? Тя да не е повече човек от дъщеря си или от внуците си? Когато сгреши човек, обиди или нарани, ами ще се извини, ако иска да има добри отношения. Децата не трябва да търпят лошо отношение, само защото това е майка им.

Общи условия

Активация на акаунт