Майка ми дели децата

• 8 974
  • 195
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Има всякакви хора.
Явно бабата и своите деца е делила по същия начин,затова не е изненада, че прилага същия модел.
Просто дъщерята трябва да се дистанцира и да си минимизира ядовете.
Не казвам да прекъсне връзка или да спре контакт, но да разреди обвързаността и да приеме, че майка ѝ е такава и не може да я промени.
И да не праща пари на брат си.

# 166
С това последното, съм напълно съгласна.

# 167
Acer, не знам кой ти е казал, че крещя по площадките. Попитала съм съвсем нормален въпрос, но с тон така, че да ме чуе от няколко метра, дори не мога да преценя колко са били.
Иначе да, майка ми живее при мен, в нашето жилище, на отделен етаж. Когато не се видим няколко дни твърди, че ѝ липсваме

# 168
  • София
Майката защо няма неин дом? Няма ли мъж или партньор?
Да не би това да е проблемът? Семейно насилие или нещо друго?
Ти защо я взе при вас,когато не се разбирате? Мъжът ти как приема отношенията ви?
Жилището негово ли е или ви е семейно (на теб и на мъжа ти)?
Не питам от любопитство, а тези неща са важни за отношенията ви.
Тя те притеснява, а ти я взимаш да живее с вас. Тя преди това къде е живяла?
Относно тона - възможно е жената да е притисната, изтормозена, изстрадалата и всяко нещо да приема като лично отношение. Затова и горните въпроси са важни.
Може би има нещо назад в семейството, щом брат ти има зависимости? Или са от прекалено угаждане?

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 13:01 от Fever Ray

# 169
Alpaca, ако сама не си помогнеш и не сложиш граници, всичко все ще е за твоя сметка. Прочети си поста, как си описала взаимоотношенията ви и си помисли така ли искаш да живееш? От там нататък всичко е в твои ръце. Майка ти няма да се промени, от теб зависи колко ще и позволиш да те наранява и да ти вменява чувство за вина. Ти си човекът, който се чувства зле, тя си е ок.

# 170
  • София
Относно тона - възможно е жената да е постигната, изтормозена, изстрадалата и всяко нещо да приема като лично отношение.

Това е първото, което всеки нормален и емпатичен човек би си помислил, но авторката пише, че това е било винаги. Не знам, тревожни са според мен доста неща, свързани с майката, а сурвачката за двумесечно е най-последен проблем в тази история. Но щом и живеят заедно, нещата стават съвсем сложни.

# 171
Въпросите на Fever Rey са много резонни. Когато съжителстват различни поколения, дори да са в прекрасни отношения, пак има предпоставки за конфликти, а при отровни отношения - съвсем.
Ако динамиката с майката винаги е била такава, авторката до известна степен е привикнала. Но в случая става въпрос за две невинни деца, които с нищо не са заслужили да стават свидетели на ревове, истерии, заучена безпомощност и всякакви подобни циркове.

Скрит текст:
Казвам го от личен опит. Имах една подобна леля (сестра на баба ми), която непрекъснато и при най-малко възражение "вдигаше кръвно", "получаваше задух", "припадаше", "падаше и захарта" Rolling Eyes Направо актриса за "Оскар". То рев, то отмала. Живеехме в една кооперация, и съм свидетел как внучката и на 6-7 години тичаше късно вечер по пижама и с едно палтенце отгоре, до близката болница, за да вика "Бърза помощ"... Толкова страх съм избрала покрай тази жена, и толкова много време беше нужно, за да осъзнаем, че са постановки. И пак винаги остава едно съмнение - а АКО този път наистина и е лошо? Почина на 87 години, като преди това изпрати мъжа си, сестрите си, и едно от децата си.

Това са изключително вредни хора, които трябва да се държат максимално далеч, с минимум контакти, плюс работа върху личните травми, които така или иначе вече са налице. Нищо друго не помага.

# 172
Защо майка ти живее у вас?
Да съм я изгонила до сега сто пъти с това грозно отношение. Ако ще и под мостовете да спи. Тръгнала да мисли енергийният вампир какво искал...
Сама си го правиш - никой не ти е виновен.

# 173
Сигурно няма и къде да отиде, авторката каза, че и дава пари за сметки.
Ужасна работа просто.

Мъж имаш ли авторке, да те подкрепя поне той.

# 174
Обяснява, как не е така и как няма значение, кое на кого е кръстено, но виждам, че голямото (Г), което е кръстено на нея обира повече внимание от бебето (Б). Когато Г беше бебенце, майка ми не искаше за момент да се отлепи от него, а сега понякога даже забравя да поздрави, или да целуне за довиждане Б. Дори си позволи пред мен да каже, че друго си било Г като бебе,  било сладко. Питах я какво има предвид, и че Б не е сладко бебе ли, тя ми каза "Е, нее, ама другото беше сякаш по-сладко". Много ми разби сърцето, помолих я повече да не прави такива сравнения, особено пък пред децата, защото Г вече разбира. Знам, че сигурно няма какъв съвет да ми дадете, но исках да се оплача на някого
Разбирам колко болезнено е това и реакцията Ви е напълно естествена. Бих казал, че усещането Ви е валиден сигнал- децата много рано усещат сравненията и неравното внимание, а те могат да нараняват дълбоко. Постъпила си зряло и защитно, като сте поставили граница и си изразили ясно какво Ви боли. Понякога самото изговаряне и това да бъдеш чута вече е форма на грижа- и за Вас, и за децата.

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 15:59 от Tatti

# 175
  • София
Дария, явно си прочела само първия пост. Авторката не е поставила никаква граница и деленето на децата е върхът на айсберга в отношенията с майка ѝ.

# 176
  • Пловдив
Иначе да, майка ми живее при мен, в нашето жилище, на отделен етаж. Когато не се видим няколко дни твърди, че ѝ липсваме
Много тъпо. Много, много, много глупаво. Махнете се от там.

# 177

Maйка й живее при нея. Тя трябва да я изгони.

# 178
  • Пловдив
Maйка й живее при нея. Тя трябва да я изгони.
Каквото и да е. Да се разделят.

# 179
Да я изгони... може би майката няма къде да отиде. Много крайни мнения и то за майка. Това не й е някаква комшийка.

Общи условия

Активация на акаунт