Нашите цветя - тема 30

• 1 255
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
Мики, от високостеблените "стари" сортове е бялата хризантема. Взех си иначе тази есен кълбовидна, по-рано и някаква друга (микс), но като гледам с тях няма да имам същия успех. Чудо ще е ако оцелеят...

Уау, петунията ти наистина е твърде свежа за това време от годината.

# 16
  • Бургас
Разкошни хризантеми и петуния!
При нас цъфна люляка! Някъде видях и петунии, но не се сетих да снимам.

# 17
Флоксче, благодаря за новата тема HugHeart!
Записвам се с коледничето Simple Smile

и един разкошен букет .
Редовно използвам стара пръст, когато е умряло растението го изхвърлям, добавям нова пръст и засаждам ново цвете!

# 18
Да покажа и моето - това е от преди два-три дни. Вътре са два вида - розово и бяло, но бялото започна първо и сега прецъфтява постепенно, розовото скоро ще доминира:

# 19
  • оттам, откъдето започва България
Много е нежно!!! Heartpulse

# 20
  • Карлово
Karzz, в една агроаптека ми обясниха, че мога да полея заразената почва с някой от препаратите, които ползвам за обеззаразяване.
Друг вариант е да се изпече почвата, но това няма шанс да го направя вкъщи. Миризмата е брутална. Grinning
Вместо изпичане на почвата аз я поливам с вряла вода, след известно време разстилам да изсъхне и тогава ползвам. Това правя основно на торф, почва от планината.

# 21
  • На морето!
Колко красиви Коледничета ❤
Моето ще го местя към вилата след Коледа, дано свари да цъфне дотогава, че след това явно ще има сериозна пауза.

# 22
Те май цъфтят или по Коледа, или по Великден. В работата имам едно, което изобщо няма пъпки, но доколкото помня, тази година цъфтя точно във великденския период.

# 23
Още не съм прибрала сандъчетата от терасата. Всичките изглеждат така.

# 24
Кога изрязвате хризантемите ?

# 25
Моите на балкона вече прецъфтяват и скоро ще ги изрежа. Тези дни си бях направила букет от някои от последните хубави.

# 26
На мен ми подариха едроцветна хризантема преди месец-два. Първо отрязах цветовете, когато попрецъфтя, защото ми изглеждаше като да страда цветенцето. После режех загиналите листенца и преди 2-3 седмици вече крайно ги пооформих, като останах 3 стебълца. Надявам се да оцелеят и или да ги засадя на пролет, или да си останат на остъкления балкон.

# 27
На мен ми подариха едроцветна хризантема преди месец-два. Първо отрязах цветовете, когато попрецъфтя, защото ми изглеждаше като да страда цветенцето. После режех загиналите листенца и преди 2-3 седмици вече крайно ги пооформих, като останах 3 стебълца. Надявам се да оцелеят и или да ги засадя на пролет, или да си останат на остъкления балкон.

Ако смяташ да ги оставяш на балкона поне я пресади . С купената почва и саксийка  ще съхне много бързо .

Моите вече прецъфтяха , но ще чакам малко по - слънчеви дни . Като цяло или сега или януари ги режа . Гледах едни рускини , които не ги оставяха да прецъфтят , направо ги чупят . Ако бях аз щях да плача . Правят го за да се запазят корените . Те са производители и сега прибират майки ( майчиното растените ) от което на пролет взимат резници . Слагат пясък в корените - явно да държи влага , увиват в стреч и нареждат в каси . Рускинята казва всяка година да се пресаждат кълбовидните . Преди имаах много хубави , но не знам защо така се загубиха . Тази година садих , садих и едроцветни . Та да видим .

# 28
При мен в градината и димитровчетата вече прецъфтяха, но някои цветя все още цъфтят. Алисумът, който показах в предната тема, газаниите, високите гайлардии, лобелията, която забравих да снимам, но тя вече не е така буйна каквато беше преди да застудее, а хортензията все още си държи розово-зелени някои от цветовете. Да не пропусна и малките маргаритки-парички, които си цъфтят почти целогодишно.

# 29
  • София
От 4-те ми левизии, само една преживя големите жеги... И днес я гледам ще цъфти кукувицата😅

На пролет ще си купя още, може и да не преживяха, но толкова дълго и обилно ме радваха с цъфтеж, че според мен си заслужаваха💕

и тез не се предават, а есенните луковици

😅 Не ги знам на пролет ще ги бъде ли

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 15:41 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт