Какъв би бил живота на жените ако мъжете нямаха сексуално привличане към тях ?

• 10 091
  • 434
  •   1
Отговори
# 330
Цитат
Нямаш накъде повече да се правиш на неразбиращ и незнаещ какво вършиш...Имаш някаква отговорност към себе си и към човека с когото си го слагате, най-малкото за да не лепнете нещо.
Това би била реакцията на всеки що-годе адекватен и зрял човек.
Комплексите в американското общество и влиянието на социалните мрежи и медиите водят до какви ли не извращения. Но те си остават извращения.

# 331
  • София
Абе и тук, в България се промъкват такива нагласи за дейтване. Ни любовница, ни гадже, ни жена, ами някаква такава ситуация. Гарнирана с щипка балканска ревност, обаче прикрита.

# 332
Ревокъра каза - ходя на среща с 10 момичета, но като започна секс с една, приключвам с другите. Това за мен и за цяла Европа и Азия е нормалното.
Това е нормалното, но не мисля, че идва от географски граници и разлика в култури, а от нещо по-универсално, като например биология. То е явлението, за което Basila спомена, как като си влюбен другите ти бледнеят.
Даже не бледнеят, ами човекът, или айде да не е толкова абстрактно, понеже знам как е с жена - та жената, в която си влюбен загася като нощни лампи всички останали жени. Културата е безсилна ако не ти иде отвътре. Хич не обичам клишето природата го е измислила, но в случая - е.

Което не значи, че тия другите, по-повърхностните отношения, от типа хем се имаме за секс и близост, хем всеки си е свободен в останалото време, нямат своето място под слънцето. Или нагласата тип живях в сериозна връзка дълго, сега искам да изчукам всичко живо от другия пол. Не бих съдил поведение, което е според потребностите на човека, стига да не е за сметка на друг. А единственото, което определя дали се възползваш е не какво искаш, а дали играеш открито. Ако взаимно искат срещичка, супер. Но тръгнеш ли да баламосваш, за да я получиш ставаш емоционален обирджия. Такъв го бий колкото ти душа иска.

# 333
  • Обран бостан ;)
Абе и тук, в България се промъкват такива нагласи за дейтване. Ни любовница, ни гадже, ни жена, ами някаква такава ситуация. Гарнирана с щипка балканска ревност, обаче прикрита.

Ако така му е по-добре - защо не.
 Нали някои жени прокламират "по-добре сама, отколкото зле придружена".
Същото е, но с обърнати роли.

# 334
Разбира се, защо не. Стига да е изговорено и двамата да са съгласни.

# 335
  • Далечният изток
Именно де - По-добре сам, отколкото зле придружен. Да си стои сам, щом така му е по-добре, вместо да го играе фурнаджийска лопата.

# 336
Честно казано само тъжни, неудовлетворени хора осъждат изборите на другите. Кво ми дреме, че Минка е бездетна и си харчи парите за нови коли, ресторанти и почивки? Освен завист. Човешка, изконна, непреодолима завист.

Достоевски е писал, дано не бъркам, мисля в Братя Карамазови, че мислещият, интелигентният човек, няма как да е щастлив.
Най-точното определение за щастие е - отсъствие на памет. Моментно състояние, в което не присъстват неприятни спомени от миналото и страх от бъдещето. Животните са щастливи. Естествено не постоянно.
Всъщност тази мисъл идва още от древните гърци. Хераклит, Епикур, Диоген, който се опитвал да живее като куче, това бил неговия начин на търсене на щастието.
 А това, че някой бил съдил чужди избори, кой това? Дали пък не е същия, който се опитва постоянно да лепи етикети? Вероятно защото така му е по-лесно да да си обяснява света - като двумерен, в който хората имат само една страна, тази, обърнатата към него и единствената, която (той) е способен да види от своята двуизмерна гледна точка?
Не вярвам Simple Smile Друг ще да е. Може би векторният човек, чиято гледна точка е права линия и всяка неуспоредна на нея е погрешна Wink
Линията на положителните цели числа?
Trollface

# 337
  • По света и у нас
А да бе, а хорицата които са решили да не си врът носа в чуждите работи и са си ОК с това са, автоматично са заклеймени - глупаци... Нещо май им куца на тези философи, намирисва ми на маскиране на собствената им зависливост като интелигентност. Депресивността им също била признак за интелигентност... аха

# 338
Щастието е състояние на ума и е усещане за удовлетвореност, спокойствие, радост от живота, приемане на себе си и света. Което не го прави права линия, а начин на мислене и  живеене.
Също така – няма как да е само щастие – човек не изпитва едни и същи чувства в един и същ момент. Щастието само по себе си е абстрактно усещане за съвкупността от моменти и начин на мислене/нагласи за живота.
Един щастлив човек ще се наслади на моментите с любим човек, ще се усмихне на слънцето и усети наслада от топлата чаша с кафе.
Нещастният ще погледне слънцето и ще промърмори, че грее твърде силно, ще пийне от кафето и ще измънка, че му горчи, ще е с любимия човек, но ще иска да е на друго място.
//
Достоевски ми е любим писател, но той има много тежки депресии и зависимости. Там положението е било много тежко.

# 339
  • По света и у нас
Навремето като бях тийн философите са ми възпитавали мисленето да бъда депресантка, с постоянното си черногледите, безсилие, сиромахомилстване,  наред с цялата българска общност която обожава да се самосъжалява че е в БГ, че там няма нищо, колко зле живеела, и как “ НЕ МОЖЕЛО”, ”ТОВА НЕ Е МНОГО ЛЕСНО тоест нямало да стане”…  “това е прекалено скъпо, за някакви мижави харчове които ще се избият за един ден,” . Е дойде време в , което мога да преанализитам нещата защото съм виждала че имат повече от една дименция… добре че излязох от тези подтискащи депресиращи вярвания на НЯКОЙ СИ който на времето си преди 1000и години е бил модерен и е описвал живота според тогавашните им разбирания и ценности.
Не всеки философ обяснява релевантни истини, някои живеят прекалено в сферата на фантазиите и логическата мисъл, като повечето мъже страдащи от липса на интуитивност….

Прави ми впечатление, че начетените мъже се загубват точно в тия логически философски биномни лабиринти на анализа, и си вярват че ако следват алгоритъма на мислене на Аристогор от 4ти век преди Христа, значи комуникират на езика на интелигентните. А за  нас необременените наблюдателки на живота, те са като мозъци опитващи се да мислят с инвалидна количка.

Последна редакция: пн, 22 дек 2025, 07:18 от PriMadonna

# 340
  • Обран бостан ;)
Прави ми впечатление, че начетените мъже се загубват точно в тия логически философски биномни лабиринти на анализа, и си вярват че ако следват алгоритъма на мислене на Аристогор от 4ти век преди Христа, значи комуникират на езика на интелигентните. А за  нас необременените наблюдателки на живота, те са като мозъци опитващи се да мислят с инвалидна количка.

Мисля, че бъркаш "начетен мъж" и "дървен философ".
Първият говори само за неща които разбира, вторият говори за всичко, все едно го разбира. Wink

# 341
Да, определено не понасям дървени философи.
А пораженческото мислене не е само до манталитет, а до среда може би, семейство, възпитание, ценности.
Прими, може би имаш предвид лишени от емоционална интелигентност мъже. Има много интелигентни и начетени мъже, но са крайно неадекватни в живота и отношенията.

# 342
Даже май по-често супер умните мъже са без капка емоционална интелигентност Grinning

Откровено казано , аз се чувствам малко на тръни с такива супер умни.
Възхищавам им се, но винаги имам чувството че ме виждат като някакво шимпанзе, дето нищо не разбира.

# 343
Даже май по-често супер умните мъже са без капка емоционална интелигентност Grinning

Откровено казано , аз се чувствам малко на тръни с такива супер умни.
Възхищавам им се, но винаги имам чувството че ме виждат като някакво шимпанзе, дето нищо не разбира.

Имам чувството, че поне този път имаш правилното чувство.
Важното е да сме здрави Wink

За много години!

# 344
Колко шимпанзета има дето се правят на супер умни. С засукани думички и арогантна увереност.
А истинската умност не предполага супер увереност, напротив, подлага на съмнение вкл. себе си, разбирайки колко малко всъщност разбира.

Общи условия

Активация на акаунт