Какъв би бил живота на жените ако мъжете нямаха сексуално привличане към тях ?

• 10 076
  • 434
  •   1
Отговори
# 345
  • По света и у нас
Тук не става за шимпанзетата с панталонки до коляното и златното ланче и ризката с наострената якичка и кожените чехли, които искат да те трогнат със сексапила си галантните реплики научени от предаването “Ергенът”, а за една такава генерация между Бумър и Джен-Ексър която така е възпитавана да разсъждава с авторитети.

# 346
  • София
Шимпанзетата с панталонки в много случаи имат проблеми с либидото или ги влече собствения пол.

# 347
Колко шимпанзета има дето се правят на супер умни. С засукани думички и арогантна увереност.
А истинската умност не предполага супер увереност, напротив, подлага на съмнение вкл. себе си, разбирайки колко малко всъщност разбира.
Едно е да подлагаш всичко на съмнение (като мен) и да си супер скептичен към всичко и всички.
Друго е да нямаш самочувствие.
А умният знае кой на какво се прави. Усеща. Simple Smile И става още по-забавно.

# 348
За осъзнатост става дума, самочувствието няма общо.

# 349
Осъзнатият индивид няма проблем и да се излага.
Той си има център и си знае положението.
Не с аму проблем късите панталонки и маймунското поведение, защото знае, че може да даде и друго, може да си позволи и да се "излага".
Проблемът е ако шимпанзе очаква само банани.

# 350
Доживях и философски спор тук. Ама поне цитирайте философа за публиката, че ще помислят, че вие сте го измислили.
"Съмнявам се, значи съществувам" - Рене Декарт
"Аз знам, че нищо не знам" - Сократ

# 351
"Говоря с цитати, защото нямам сoбствени мисли" - Конфуций II.

# 352
  • По света и у нас
Конфуций е бил голяма работа.

# 353
Ти според цитатите ли му го оцени?
Щото те в огромната си част са от други хора, често много преди и много след него.
Но това си е трайна историческа тенденция в реферирането.
Ако искаш да си убедителен, намираш (изваден от контекста) цитат на известен човек, или намираш манипулирана версия от някой, който го е цитирал преди теб, и воала!, женският пол (най-често) захапва кукичката Wink
Хората са странни същества, икономисват усилието си да вникнат в казаното от някой, но ако в него има някакво известно име, дават му доверието си без да са разбрали за какво всъщност става дума.

Скрит текст:
Когато жената започне да разбира мъжа си, тя спира да го слуша.
Лао Дзъ
Trollface

# 354
  • По света и у нас
Дали Конфуций го е казал или целия китайски народ, АЗ съм съгласна с казаното защото така го чувствам и аз.

Когато нещо е вярно, може и Иванушка Глупака да го е изрекъл, аз не се срамувам си изразя удобрението си. Защото съм обективен човек, а не субективен, кланящ се само на авторитети, (не се засягай - казвам го с обич) мишок. Ти не си познавал в частност хората, които цитираш за да знаеш що за хора са те в живота, разчиташ на едната известност.

# 355
E сега ако кажеш и кое е вярно, признавам те!
Wink
По-горе питах също кое е ценно, ама нещо няма отговори...
---------------------------------
Има известност и известност. Едни са известни с едно, други - с друго. Когато някой е известен с акъл, надали е без основание.
Пример: добре е да знаеш, че Декарт е писал (не казал): - Мисля (а не съмнявам се), следователно съществувам. Щото като не го знаеш, излагаш се като кифладжия.

# 356
  • Обран бостан ;)
От личния си жизнен опит съм стигнал до извода, че умен човек е този, които има реална самооценка.

# 357
От личния си жизнен опит съм стигнал до извода, че умен човек е този, които има реална самооценка.

Ех, Шекспире, Шекспире Wink Simple Smile
Казваш, няма умни хора?
Съгласен съм.

# 358
  • София
От личния ми жизнен опит мъжете /хайде, от мен да мине - всички хора/, които живеят сами от дълго време, нямат реална самооценка, а са си изградили един измислен образ, който само те си приемат.

# 359
Ае почна се...игра на образи.

Общи условия

Активация на акаунт