Какъв би бил живота на жените ако мъжете нямаха сексуално привличане към тях ?

• 10 215
  • 437
  •   3
Отговори
# 255
  • волно калдъръмче
Наратива на Ал е на типичен женомразец - жените са за секс и трябва да се радват от този факт. Ако привличането липсва, то задължително страдат и започват да купуват редовно котешка храна.
Bowtie

# 256
  • France
Или просто ще се пренасочим към други жени. Има статистики, че лесбийките са по-удотворени от секса, отколкото стрейт жените. Което е логично, една жена знае най-добре как да задоволи друга жена. 🤷🏻‍♀️

# 257
Абе мани ти това иначе хубаво звучащо клише.

# 258
Не бях забелязала темата. Обаче, 18 страници...(сигурно са много интересни), но не ми се чете.

"Какъв би бил живота на жените ако мъжете нямаха сексуално привличане към тях ?"
Никакъв. Човечеството не би се развило, за да достигне до този въпрос.
Ако се появи в последствие, като част от еволюцията, нямам идея.
Науката вече е напреднала достатъчно, за да създава поколение и без сексуално или каквото и да е друго желание.
Колкото повече изкукват европейците, толкова повече жените ще се насочват към други раси.
Може и това да е част от еволюционните процеси. Природата е велик творец.

# 259
Моят пръв коментар беше напълно сериозен и по темата, но авторът не му обърна внимание.
Скрит текст:
Иначе няма как да няма двоен стандарт... На нас тук ни се налага да нищим някакви дистопични сценарии, пък при някои мъже явно няма нужда от въображение какво би станало, ако жените нямат сексуално привличане към тях, тe този сценарий го живеят Joy
И моя, и почти всички впрочем. Но авторът задава хипотетична, фантастична ситуация "какво би станало, ако", и на всеки хипотетичен отговор искаше просто да каже "като не сме ви нужни давайте, какво чакате", "щом ще се клонирате давайте, какво чакате"...
Създава измислена ситуация и после изразява недоволство от собствената си измислица. Че и отговаря обидено и едносрично. Smiley

# 260
  • София
Всички ще ходим с бели костюми, ще ядем с пюрета и сокчета и ще даваме ДНК през 6 месеца. И няма да има бебета, защото ще се клонират директно зрели индивиди, всички нефертилни.

# 261
Всички ще ходим с бели костюми, ще ядем с пюрета и сокчета и ще даваме ДНК през 6 месеца. И няма да има бебета, защото ще се клонират директно зрели индивиди, всички нефертилни.

Това вече е описано.
"Прекрасният нов свят" , от Алдус Хъксли.
Някои смятат, че това е по-добрата книга (в сравнение с 1984 на Оруел).
Не толкова мрачна, но прикрито зловеща, а и повече се доближава до настоящата реалност.

# 262
  • София
Оруел ми е доста суховат, не ме грабна "1984". Визията наистина беше доста мрачна, но персонажите също бяха суховати, и някак не можах да почувствам страданието им. "Фермата" също не ме впечатли. "451 градуса по Фаренхайт" ми хареса повече. Хъксли още не съм го чела, въпреки че съм фен на жанра. Харесват ми някои от опитите на Стивън Кинг по темата, иначе отдавна съм си набелязала Гибсън. Но в момента ми е наред Некрономикон.

Моят пръв коментар беше напълно сериозен и по темата, но авторът не му обърна внимание.
Скрит текст:
Иначе няма как да няма двоен стандарт... На нас тук ни се налага да нищим някакви дистопични сценарии, пък при някои мъже явно няма нужда от въображение какво би станало, ако жените нямат сексуално привличане към тях, тe този сценарий го живеят Joy
И моя, и почти всички впрочем. Но авторът задава хипотетична, фантастична ситуация "какво би станало, ако", и на всеки хипотетичен отговор искаше просто да каже "като не сме ви нужни давайте, какво чакате", "щом ще се клонирате давайте, какво чакате"...
Създава измислена ситуация и после изразява недоволство от собствената си измислица. Че и отговаря обидено и едносрично. Smiley

Авторът е като един типаж "учени", които правят изследване, и като не им хареса резултата, почват да си нагласят нещата и да се карат на хората, че не са избрали идеята на заданието Joy

# 263
  • София

Това вече е описано.
Не толкова мрачна, но прикрито зловеща, а и повече се доближава до настоящата реалност.
Ами да, цитирах малко по памет...

# 264
Кое пък ѝ е толкова зловещото на настоящата реалност? Освен ако темата на Бънди не е тръгнала да се сбъдва никога не се е живяло толкова лесно и свободно колкото сега (сори Багер). А една от причините да няма толкова деца е именно, че освен правенето им вече има 100 вида други забавления след мръкване.

# 265

Това вече е описано.

И не само. Донякъде е описано (липсата на влечение по обективни причини) в "Добре охранявани мъже",  а пък  изолацията и децата от ферми в "Голото слънце" на Азимов.

# 266
Въпроса е в заглавието.

Положителните, според мен, неща:

- Ще ви приемат само като личности, а не като парче месо.

- Няма да има кариерно издигане на полов принцип.

Ако имате нещо да добавите - пишете.
На кои жени? На тези, към които мъжете нямат сексуално привличане, или на останалите?

Тази тема е абсурдна. Наистина. Защото примерно хомосексуалистите нямат сексуално привличане към която и да е жена. Какво правят жените с тези мъже ли? - Ами нищо. Различните жени логично са различно желани и нежелани от различни мъже. И? Ами пак честно казано нищо. Някои мъже налитат на всичко що ходи, и?

Единственият логичен отговор на въпроса в заглавието е, че ще се затрием или ще минем изцяло на изкуствени процедури за осеменяване.

# 267
Ако нагонът остане само при жените, тогава те ще трябва да преследват мъжете, за да бъдат онодени, но не мисля, че много ще прокопсат в тези си усилия, при пълна незаинтересованост на другия пол.
Просто на мъжете няма вече да им става и цялата схема е обречена.

Предполагам, че зад темата стои една идея, как жените сега лесно си живеят, преносно и буквално носени на ръце от мъжете. Истината е малко по-различна. Животът на мъжете е точно толкова лесен или труден, колкото и на жените, ако има равноправие. Всички работят и се опитват да градят връзки и семейства, да създават и отглеждат деца. До тук няма на какво да се завижда на жените.
Ако няма равноправие, тогава жените са подтиснати, онеправдани, приравнени към стока или към животно за разплод (знаем за тези държави, знаем и за миналото) и не мисля, че много са завиждане също.
Тогава защо авторът все пак завижда, е въпрос с повишена трудност. Или не с повишена, с очевиден отговор.

# 268
Кое пък ѝ е толкова зловещото на настоящата реалност? Освен ако темата на Бънди не е тръгнала да се сбъдва никога не се е живяло толкова лесно и свободно колкото сега (сори Багер). А една от причините да няма толкова деца е именно, че освен правенето им вече има 100 вида други забавления след мръкване.

Пропуснал си да напишеш кой живее толкова лесно и свободно. Неволен пропуск? Надали. Но не е от значение. Ние знаем кои сте тия, живеещите лесно и (абе не чак толкова) свободно. И преди се е знаело и даже и занапред се знае.
На пръстите на едната ръка можем да ви изброим. Както Езоп би казал - фараона и близките му под..., абе поддръжници.

Аз лично на ваше място бих попрочел малко история и бих се попритеснил за лесния и (уж) свободния си живот. Щото историята дава много примери как завършват такива работи.

За обществото на забавленията - има го и това. Както и за детето-цар и за жената-Клеопатра. Явления, както казах, далеч не за пръв път изникващи в историята на човешката цивилизация. Доста кратковременни, впрочем и с неприятни, дълговременни последствия.

Накратко, както са писали едни от най-големите историци - историята е демография.
Някъде децата са малко или направо ги няма. Другаде обаче са много и се увеличават.
Някъдето - изчезва, другадето заема освободеното място. Защото природата не търпи празно място.

# 269
A, вкарахме Джеймс в conspiracy mode.
Виж, трябваше да се уверим, че минаваш в този режим все така безотказно. Не разочароваш.
Имаш поздрави от рептилоидите.

Общи условия

Активация на акаунт