Манипулация от дете? Мнения, възможности и начин

• 3 521
  • 139
  •   1
Отговори
# 60
Добре как предлагате да връщат заема си?
Да не работят мили? Сериозно ли смятате, че с една заплата ще се справят, просто финансово няма как да стане това. Не говорим за лукс, а за поддържане на нормален живот. Всички сте работили и гледали деца едновременно е МНОГО помощ от бабите. Аз като бях дете всички ат моя клас ги пазеха след училище 1-2 клас баби и дядовци, защото бяха пенсионери, ама са такъв лукс няма, защото се пенсионират по-късно. Няма кой да помага на това семейство нито финансово, нито практически. Дойдат събота неделя разлигавят го и стават и си тръгват за два часа. Така живеят по-младите, колкото и странно да ви звучи.

# 61
  • До хладилника, който обичам
Добре е да не съдиш за другите по себе си и от своя опит. Три деца гледах и още гледам без баби и без помощ. Около мен почти никой от познатите ми няма помощ, също. И знаеш ли - справяме се. Не е лесно, но се оцелява и без екран за бавачка.
Още повече, че вече написа, че приятелката ти има помощ от баби, значи е въпрос на желание за поставяне на граници.
Или пък да си го водят на психолог и да карат както сега, в крайна сметка всеки да си оправя децата, както сметне за нужно. Пита, получи мнения, ако не ти харесва, не й ги предавай и готово.

# 62
  • София
Може би детето е гледало "Добрият син" или "Криеница"?

# 63
  • Countryside
Как от притесненията по възпитанието на три годишно стигнахме до връщане на заеми? Понеже само тази твоя позната има заем и малко дете? Хайде, по-сериозно. Психолог на 3г е излишно в случая, освен ако детето доказано няма някакви дефицити и психолога може да даде насоки за възпитанието и поведението на детето и пак, 3г е пределно малка възраст. Родителите са много по-важен аспект в живота на детето, но те явно отказват да си влязат в ролята, а трябва да действат сега, докато е 3г, защото всички знаем приказката за първите седем. Да гледаш дете не е само да му дадеш да яде, да му хвърлиш играчка или да му пуснеш телевизора. Да играят заедно с него, да общуват, да излизат, да правят неща заедно, вкл. и домакинска работа и да го възпитават най-вече, кое може, кое не, така се поставят граници, а не от психолози. Ако не ходи на ясла/градина е хубаво да тръгне, да общува и с други деца и да се научи да спазва режима и реда там.

# 64
Ехаа, как ми намирисва,  че е от майката тази тема, а не от приятелка Sunglasses
Авторке,  не живеят младите така!, а живеят безотговорните така!
Отгледах близнаци сама, в чужбина,  не съм теоретик. 
Хайде холан, вашето най- неразбрано,  и най- неоправдано, пък майката била много работеща..., пък бащата не се появява даже в картината...
С тези всичките извинения,  ще стигнете до медикаментозно овладяване на поведението,  каквито са най- лошите практики в момента...

# 65
Ами дано аз нямам такъв проблем, моето е бебе.
Не съм аз колкото и да не ви се вярва 🙂
Стигна се да заеми, защото ходенето на работа ограничава времето с детето, а повечето казвате, че е възможно от липса на възпитание. За три часа вечер предполагам, че колкото може прави.

# 66
Това дете не е от раждането си на детска градина!
Това дете, за да няма никаква връзка с майка си, значи тя не му я е дала, докато е била в майчински.
За съжаление, не всички стават за родители, и само , защото работи, не е оправдание.

# 67
  • София
Майката не е ли била 2 години в майчинство и не се ли е занимавала тогава с детето?
Пък и 3 часа не са малко, когато са плътно с детето + уикенда.
Стига наистина да се отделя време на детето, а не да се оставя пред телевизора, докато майката прави нещо.
Бащата защо не участва?

# 68
Не знам да съм казала, че бащата не участва.
Не ми е споделяла, че не взима участие във възпитанието. Явно се участва човека

# 69
  • София
Понеже майката работи, майката изплаща кредити, майката се прибира изморена и се занимава "цели" 3 часа с детето.
Не разбрах за майчинството.
И за уикендите нито дума.
Как точно общуват с детето тези родители? Как общуват помежду си? Как изкарват времето заедно? Къде ходят? Какво спортуват? Събират ли детето с други близки и деца и как се държи то с тях?
Това с капана с водата казало ли е на психолога къде го е видяло?
Иначе е напълно нормално децата на тази възраст да не правят ясно разграничение между живота и смъртта, но добре знаят какво е болка.

# 70
Явно не съм се изразила аз правилно, защото говоря от нейно лице.
Вечер и двамата се занимават и двамата допринасят за семейния бюджет и двамата работят и двамата прекарват уикендите с детето, бащата понякога работи в събота допълнително, това знам.
Майчинство си беше и двете години, но то се развива и нормално потребностите да са му различни на 1,2,3 години. До колкото аз съм виждала го възпитаваше спокойно, проходи си, проговори рано дори и по-трудни букви като “ р “. Мисля, че родителския и капацитет е приличен, но например тя участва в групата от детската градина, тя ходи главно по тържества там, тя го води мероприятия по-често, не таткото. Таткото има някакви задачи, които тя не прави например той го къпе вечер по-често. Явно така са си разпределили задачите.

# 71
  • София
Не говоря за задачите и за физическото обгрижване на детето.
Питах за общуването и за времето заедно.
Чета само за бюджет, работа и т.н. И едно къпане, което не е ясно дали е поливане набързо с досада или момент за игра в банята, сапунени мехури и малко разговори "по мъжки".
Не видях нищо за общуване с детето, игри, разходки, спорт, четене на книжки, ходене на театър, посещения на музеи , за готвене заедно, за сядане на всички на масата за хапване и разговори за деня, за включването на детето в малки домакински задачи, за моментите на гушкане с мама и тате без взиране в телевизори, телефони и др.
Дали във времето заедно родителите не бързат да вечерят и да седнат пред телевизора, нетърпеливо чакайки на детето да му се доспи?
Или пък гледат телевизия пред детето, без да съобразяват, че не всеки кадър е подходящ за него и то попива и уж правейки нещо друго?
Дете на 3+ не би следвало да има проблем с буква Е, стига да няма говорен дефект.

# 72
  • София
Щом изобщо стигат до подобна ситуация и не знаят какво да правят, то те нямат идея какво умее детето на въпросната възраст и какво може да се очаква от него. Че и намерили уж психолог, който е явно толкова неподготвен, колкото и те.
Не знам какво могат да направят освен да го дадат на читава детска градина и да се надяват там да го сложат в релси и да го развият. Пред телевизора, таблета и телефона няма да стане и само ще слушат още глупости, които са дочути от турския сериал, който е гледала бабата или екшъна, който е гледал дядото. Познаваме вече не едно и две деца, които проговарят на английски, заради ютюб, а и защото жив човек не разговаря с тях.

# 73
Горкото дете, което на 3 години прекарва само по 3 часа с родителите си, стои по цял ден в институция, а събота и неделя е запратено на бабата и дядото. Младите да отдъхнели. Младите да мислят как да намират повече време за детето си, докато не е пораснало и започнало да ги гони от стаята, че тогава вече ще е късно.

# 74
Горкото дете, което на 3 години прекарва само по 3 часа с родителите си, стои по цял ден в институция, а събота и неделя е запратено на бабата и дядото. Младите да отдъхнели. Младите да мислят как да намират повече време за детето си, докато не е пораснало и започнало да ги гони от стаята, че тогава вече ще е късно.
Ама вие сериозно ли?
Попитах ви нещо тотално различно, вие изкарахте, че бащата не се грижи, че събота и неделя е при баби и дядовци.
Леле каква жестокост, че го гледат за 2 часа бабите и дядовците, леле какви жестоки родители, че видиш ли ти работят 5 дни в седмицата, че да смогнат финансово и, че прекарват време с него вечер.
Аз като бях дете нашите ме водеха сутрин на детска после баба или дядо ме взимаха и прекарвах с майка ми и баща ми по 1 час щото си скъсваха това от работа па не съм мислила за убийство. Много изнежени тези днешните деца.
Моля модератор да заключи темата, че вече стана страшна боза.

Общи условия

Активация на акаунт